شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۴
خواندنی ها

ادامه رسوایی اپستین؛ لاپوشانی و سانسور در انتشار یک سند جنجالی

ادامه رسوایی اپستین؛ لاپوشانی و سانسور در انتشار یک سند جنجالی
ایرانیان جهان - ایرنا /همزمان با اقدام وزارت دادگستری آمریکا در انتشار صدها هزار سند از پرونده جفری اپستین مجرم جنسی، اعضای کنگره از لاپوشانی و سانسور در انتشار این اسناد شکایت ...
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - ایرنا /همزمان با اقدام وزارت دادگستری آمریکا در انتشار صدها هزار سند از پرونده جفری اپستین مجرم جنسی، اعضای کنگره از لاپوشانی و سانسور در انتشار این اسناد شکایت دارند و می گویند دستکم دو سند مهم در بین اسناد گم شده است.
روزنامه گاردین نوشت: رو کانا (Ro Khanna) نماینده دموکرات کنگره از ایالت کالیفرنیا که در تهیه «قانون شفافیت» پرونده اپستین نقش داشته است گفت اسنادی که وزارت دادگستری روز جمعه منتشر کرد از نظر فنی مطابقتی با قانون نوشته شده با همکاری توماس مسی (Thomas Massie) دیگر نماینده کنگره از حزب جمهوریخواه ندارد.
در این قانون این دو نماینده کنگره خواستار افشای کامل همه پرونده های تحقیقاتی دولتی درباره اپستین هستند.
بازار


کانا گفت: آن ها یک سند ۱۱۹ صفحه‌ای از هیات منصفه عالی نیویورک را که کاملاً سانسور شده بود، منتشر کردند! این در حالی است که یک قاضی نیویورکی به آن ها دستور داده بود آن سند را منتشر کنند، و قانون ما آن ها را ملزم به توضیح در مورد ویرایش‌ها می‌کند. هیچ توضیحی برای این که چرا کل آن سند ویرایش شده است، وجود ندارد.
این نماینده کنگره افزود: ما پیش نویس کیفرخواست را ندیده ایم. این پیش نویس نشان می دهد برخی دیگر از افراد بانفوذ و ثروتمند نیز در جزیره هتک حرمت جنسی اپستین حضور داشته اند؛ کسانی که یا شاهد سوءاستفاده از دختران جوان بوده اند یا در آن مشارکت داشته اند.
کاناد افزود: انتشار این پرونده کامل نیست و بسیاری از مطالب آن حذف شده است. من و توماس مسی همه گزینه ها را بررسی کرده ایم از جمله استیضاح مقام های وزارت دادگستری، تشخیص بی احترامی آن ها به کنگره یا «ارجاع افرادی که در حال مانع تراشی در مسیر عدالت هستند به پیگرد قانونی».


مسی نماینده جمهوریخواه ایالت کنتاکی در کنگره که از نویسندگان قانون شفافیت پرونده اپستین بود، بیانیه ویدیویی کانا را در رسانه‌های اجتماعی به اشتراک گذاشت و در آن نوشت که سند منتشر شده توسط پم باندی دادستان کل، و تاد بلانش معاونش که پیش از این به عنوان وکیل شخصی دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا خدمت می‌کرد، «به شدت با روح و نص قانونی که ترامپ «فقط ۳۰ روز پیش» امضا کرد، مطابقت ندارد».
کانا تأیید کرد که به نظر نمی‌رسد انتشار این اسناد شامل هیچ یک از دو سندی باشد که طبقه گفته بازماندگان سوءاستفاده جنسی اپستین به قانونگذاران انتظار داشتند شاهد آن باشند: آن ها به دنبال یک کیفرخواست فدرال ۶۰ ماده‌ای بودند که اتهامات علیه اپستین را شرح می‌دهد و توسط یک دادستان فدرال در فلوریدا در سال ۲۰۰۷ تنظیم شده است، و یک یادداشت مفصل که خلاصه‌ای از شواهد جمع‌آوری‌شده او در حمایت از اتهامات را نشان می‌ دهد.
دو ماه پس از تنظیم این اتهامات، الکس آکوستا دادستان آمریکایی در فلوریدا، پیشنهاد یک معامله فوق‌العاده را به اپستین داد: این که اگر او موافقت کند که به اتهامات ایالتی سبک‌تر اعتراف کند، دستکم دو سال حبس را تحمل کند، به عنوان یک مجرم جنسی نام خود را ثبت کند و برخی از جبران‌های مالی را انجام دهد، تحت پیگرد قانونی بر اساس اتهامات فدرال قرار نخواهد گرفت.
آکوستا از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۹ به عنوان اولین وزیر کار ترامپ خدمت می کرد، تا این که تحقیقات جدید فدرال در مورد اپستین باعث استعفای او شد. درباره علت دقیق پیشنهاد این معامله از سوی آکوستا به اپستین هرگز به طور کامل توضیح داده نشده است.
اسنادی که وزارت دادگستری آمریکا روز جمعه منتشر کرد شامل سوابق دادگاه عمومی، عکس‌ها، گزارش‌های پرواز و سایر مدارک است.
انتشار این اسناد در واکنش به قانونی صورت گرفت که تقریباً به اتفاق آرا از آن حمایت شد و تنها یک عضو مجلس نمایندگان آمریکا به آن رأی مخالف داد. این قانون به وزارت دادگستری ۳۰ روز فرصت می‌داد تا تمام اسناد طبقه‌بندی نشده‌ را که در مورد جفری اپستین در اختیار دارد، به طور عمومی منتشر کند. جمعه، ۳۰ روز از امضای این قانون توسط رئیس جمهور ترامپ گذشت.
بیل کلینتون رئیس جمهور سابق آمریکا، در چندین عکس از اسناد منتشر شده مشاهده می شود. همچنین نام ترامپ در برخی از اسناد آمده است، و مایکل جکسون، ستاره موسیقی پاپ آمریکا در یک عکس با اپستین حضور دارد.
رفاقت قدیمی ترامپ با مجرم جنسی
دوستی ترامپ با اپستین در گذشته به خوبی در اسناد وزارت دادگستری مستند شده و نام رئیس جمهور آمریکا دستکم چند بار در هزاران صفحه از مطالبی که روز جمعه منتشر شد، آمده است.
نام ترامپ در صفحه ۲۷ گزارش پروازی که جزئیات مسافران هواپیمای اپستین را شرح می‌دهد، آمده است. در این گزارش دست‌نویس، عبارت «دونالد ترامپ، مارلا، تیفانی، پرستار بچه» برای پروازی که به نظر می رسد از پالم بیچ فلوریدا، به فرودگاه ملی ریگان سفر می‌کرد، درج شده است.

ایرانیان جهان

یکی از عکس‌های منتشر شده در این بخش، اپستین را در کنار زنی ناشناس نشان می‌دهد که هر دو چکی با نام ترامپ در دست دارند. روزنامه نیویورک تایمز گزارش داد که این اسناد شامل عکس‌هایی از ترامپ با زنان مختلف است.
در اسناد دادگاه همچنین اشاره‌ هایی به ملک ترامپ در تفریحگاهش در مار-ئه-لاگو وجود دارد که ادعاهایی مبنی بر سوءاستفاده اپستین از دستکم یکی از کارگران آن جا را شرح می‌دهد. ترامپ پیشتر مدعی شده بود که اپستین را از مار-ئه-لاگو بیرون انداخته است زیرا از زنان جوانی را که در اسپای (تفریحگاه آبی) آن جا کار می‌کردند، «به خدمت می‌گرفت».
چه موضوعاتی در اسناد منتشر شده وجود ندارد؟
تارنمای آمریکایی پولیتیکو نوشت: سوابق مالی، یادداشت‌های داخلی دادستان‌هایی که در مورد حلقه قاچاق جنسی اپستین تحقیق می‌کردند، اطلاعات کلیدی به دست آمده از بازرسی خانه‌های مجلل اپستین، هیچ‌کدام از این موارد به طور برجسته در اسناد منتشر شده در روز جمعه وجود ندارد.
این اسناد همچنین فاقد سوابقی است که به درک چگونگی ثروتمند شدن اپستین کمک کند.
در این اسناد همچنین جای ایمیل‌هایی از دادستان‌های فدرال که در طول تحقیقات سال ۲۰۱۹ خود تصمیم می‌گیرند چه کسی را متهم کنند وچه کسی را متهم نکنند؟ خالیست.
درباره مورین کومی، دادستانی که پیش از اخراج بدون توضیح در ماه ژوئیه (تیر)، رهبری تحقیقات درباره اپستین و گیسلاین مکسول همدستش را بر عهده داشت، نیز چیزی در اسناد روز جمعه وزارت دادگستری وجود ندارد.
دموکرات ها خواستار پاسخگویی دولت هستند
دموکرات‌ها وزارت دادگستری را به دلیل عدم انتشار کامل اسناد مورد انتقاد قرار دادند. در حالی که انتشار اسناد روز جمعه شامل هزاران هزار سند بود، اما تمام اسناد این وزارتخانه مربوط به اپستین را شامل نمی‌شد.
این امر انتقاد دموکرات‌ها را به ویژه برانگیخت که معتقد بودند دولت از قانون پیروی نمی‌کند.
چاک شومر، رهبردموکرات اقلیت سنا از نیویورک، انتشار اسناد روز جمعه را «تنها بخشی از کل شواهد» خواند و گفتک «دموکرات‌های سنا در حال ارزیابی اسناد منتشر شده هستند تا مشخص کنند چه اقداماتی باید برای پاسخگو نگه داشتن دولت ترامپ انجام شود. ما هر گزینه‌ای را برای اطمینان از آشکار شدن حقیقت دنبال خواهیم کرد.

ایرانیان جهان

آدام شیف سناتور دموکرات از کالیفرنیا از پم بوندی، دادستان کل، خواست تا در کمیته قضایی سنا درباره این که چرا وزارت دادگستری با انتشار روز جمعه به طور کامل از قانون پیروی نکرده است، شهادت دهد.
شیف گفت: وزارت دادگستری ترامپ ماه‌ها فرصت داشته تا به وعده خود برای انتشار تمام پرونده‌های اپستین عمل کند. بازماندگان جرائم جنسی اپستین و مردم آمریکا اکنون به پاسخ نیاز دارند.
رسوایی اپستین یکی از بزرگ‌ترین پرونده‌های سوءاستفاده جنسی و فساد سیاسی-اجتماعی در آمریکا است. او به قاچاق جنسی دختران نوجوان متهم شد و شبکه‌ای از افراد قدرتمند و مشهور در اطرافش وجود داشت. مرگ مشکوک او در زندان در سال ۲۰۱۹ باعث شد این پرونده به نماد تئوری‌های توطئه و بی‌اعتمادی عمومی نسبت به نهادهای قضایی و امنیتی آمریکا تبدیل شود.
این پرونده همچنان در رسانه‌ها و افکار عمومی مطرح است، چون ترکیبی از سوءاستفاده جنسی، فساد قضایی، روابط سیاسی و مرگ مشکوک را در خود دارد. ارتباط اپستین با چهره‌های قدرتمند (از جمله سیاستمداران و میلیاردرها) باعث شده این پرونده به موضوعی سیاسی و رسانه‌ای جنجال برانگیزی تبدیل شود.


نظرات شما