ایرانیان جهان

آخرين مطالب

ممنوعیت ولنتاین توسط طالبان: جشن کفار است افغانستان

ممنوعیت ولنتاین توسط طالبان: جشن کفار است
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - آفتاب یزد /متن پیش رو در آفتاب یزد منتشر شده و انتشار آن در آخرین خبر به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست
طالبان امسال جشن ولنتاین در افغانستان را ممنوع کرد. طالبان همچنین گشتی‌های مسلح برای ممنوعیت خرید و فروش اشیا این جشن به راه انداخت.
به گزارش عصرایران، خبرگزاری فرانسه در گزارشی به روز ولنتاین در کابل در سایه ممنوعیت آن توسط طالبان پرداخت.
در این گزارش با تیتر «گلفروش‌های کابل از ممنوعیت ولنتاین توسط طالبان، دلشکسته‌اند» آمده است: «طالبان جشن گرفتن ولنتاین را ممنوع کرده است. به همین دلیل گلفروشی‌های کابل روز سه شنبه همزمان با ولنتاین، بی‌مشتری ماندند. این را خبرنگاران خبرگزاری فرانسه در کابل مشاهده کردند.»
ده‌ها فروشنده گل در خیابان‌های پایتخت افغانستان بودند که گل‌های قرمز رنگ، بالن‌هایی به شکل قلب و عروسک‌های قرمز رنگ در دست داشتند اما خبری از مشتری نیست.
روی شیشه یکی از مغازه‌ها اطلاعیه وزارت امر به معروف و نهی از منکر «امارت اسلامی افغانستان» (طالبان) نصب شده بود که خواهان ممنوعیت و دوری از جشن گرفتن ولنتاین بود.
در این اطلاعیه آمده است: «عید ولنتاین، اسلامی یا بخشی از فرهنگ افغانستانی نیست بلکه نماد تبلیغاتی کفار است. جشن گرفتن عید عشاق / ولنتاین اظهار همبستگی با پاپ مسیحی است».
البته در گذشته هم ولنتاین به شکل گسترده در افغانستان جشن گرفته نمی‌شد اما برخی اهالی شهرهای بزرگ در سال‌های اخیر این مناسبت را جشن می‌گرفتند.
نیروهای وزارت امر به معروف و نهی از منکر گشتی‌هایی در مناطق فروش گل و اشیا ولنتاین به راه انداختند تا مطمئن شوند ممنوعیت جشن گرفتن ولنتاین و فروش اشیاء این جشن، اجرا می‌شوند. نیروهای وزارت امر به معروف را افراد مسلح همراهی می‌کردند.
«عمر» در حالی که کنار فروشگاه گل‌فروشی‌اش ایستاده، گلبرگ‌های پلاسیده گل‌ها را برمی‌دارد اما همچنان امیدوار است گل‌ها را بفروشد.
او گفت: همانطور که می‌بینید مشتری نداریم. وضعیت خیلی بد است.
وی ادامه داد: در گذشته خیلی مشتری داشتیم. گل می‌خریدند... اما وضعیت اقتصادی فعلی اهالی شهر، به آن‌ها اجازه نمی‌دهد گل بخرند. البته خرید گل هم ممنوع است.
همکارش فیاز هم گفت: امارات اسلامی {طالبان} به ملت اجازه نمی‌دهد ولنتاین را جشن بگیرند به همین دلیل تعداد کمتری مشتری داریم.
خبرگزاری فرانسه نوشت امکان ارتباط با وزارت امربه معروف طالبان ممکن نشد.
طالبان دو سال قبل توانست حکومت افغانستان را به دست بگیرد. مقامات این گروه وعده داده بودند به هنگام بازگشت به قدرت نرمش و انعطاف‌پذیری داشته باشند اما طالبان به تفسیر سختگیرانه از اسلام پرداختند.
طالبان محدودیت‌های گسترده‌ای علیه زنان و دختران اعمال کرده اند. از جمله اینکه دبیرستان‌های دخترانه را تعطیل کردند و مانع از رفتن دختران و زنان به دانشگاه‌ها شدند. طالبان همچنین کار کردن زنان و دختران در ادارات دولتی و موسسات خصوصی ممنوع کردند.
خبرنگار خبرگزاری فرانسه در منطقه گلفروش‌های کابل دو خانم و آقا را دید که با احتیاط گل خریدند و هنگامی که گشتی وزارت امربه معروف طالبان را دیدند به سرعت محل را ترک کردند.
زهرا، جوان 30ساله به خبرگزاری فرانسه گفت: «با عشق ازدواج کردم... هر سال این روز را جشن می‌گیریم... اما اکنون وضعیت تغییر کرده است و نمی‌توانیم مثل سال‌های قبل آن را جشن بگیریم. اما در خانه آن را جشن می‌گیریم».
سایت خبری «آمو» افغانستان هم در گزارشی نوشت: در اوج محدودیت‌های طالبانی شماری از شهروندان افغانستان روز عاشقان (ولنتاین) را جشن گرفتند و با کسانی که دوست‌شان دارند، ابراز عشق و محبت کردند.
اما طالبان تجلیل از این روز را حرام دانسته‌اند و خرید گل و هدیه را منع کرده‌اند و نیز تدابیر امنیتی را در کابل روی دست گرفتند.
اداره امر به معروف طالبان یک روز پیش از ولنتاین به دکان‌داران هشدار داده بود که به این مناسبت به جوانان گل نفروشند. طالبان این روز را فرهنگ غرب می‌دانند و افرادی که این روز را جشن می‌گیرند از سوی طالبان گنهکار دانسته می‌شوند.
«حسنیه» از دخترانی است که برای خرید گل به بازار گلفروشی شهرنو در کابل آمده است.
او می‌گوید که یکی از افراد امر به معروف و نهی از طالبان به گلفروش اجاره نداد تا به من دسته گل بفروشد.
این دختر جوان درحالی که بغض گلویش را گرفته است گفت: «اسلام دین محبت است، دین عشق و صمیمیت است. خداوند دنیا را آفرید و بنای دنیا، انسانیت و عشق را بنا نهاد. من نمی‌دانم که چرا نمی‌توانیم دوست داشته باشیم و اجازه خرید دسته گل را نداریم این چگونه زندگی است که ما سپری می‌کنیم؟»
عزیز به بازار گلفروشی شهرنو آمده تا برای همسرش گل بخرد، اما اجازه خرید گل را نیافته است.
او که سخت اندوهگین است می‌گوید که هشت سال از ازدواجش می‌گذرد و او هرسال در این روز برای همسرش گل خریده اما امسال طالبان به او اجازه نداده‌اند گل بخرد.
عزیز گفت: «من نمی‌دانم، چرا دوست داشتن حرام است. اگر همسرت را با دسته گلی خوشحال کنی بدی‌اش در کجاست؟ متاسفانه در جامعه ما محبت جایش را به نفرت داده است. امروز واقعا دلم شکست حتی اجازه خرید یک دسته گل را نیافتم.»
نرگس مادر شش کودک از باشندگان (اهالی) کارته (منطقه) چهار کابل است، می‌گوید به دو بازار گل فروشی در «کارته 4 و کوچه گل‌فروشی» در کابل رفت، اما دکان‌داران به او گل نفروختند. نرگس می‌گوید می‌خواست به همسرش گل ببرد و و تجدید پیمان کند، هیچ دکانداری حاضر نشد برای او گل بفروشد.
نرگس گفت «گل‌فروشی‌های کارته 4 رفتم دکان داران گفتند نمیشه، طالبان گفتند امروز به کسی گل نفروشید، کوچه گل‌فروشی رفتم، آنجا هم گفتند اجازه نیست، امروز نمیشه گل بفروشیم به شما، هر چی گفتم یک شاخه برم بفروشید، قبول نکردند، دست خالی پس خانه رفتم.»
کوچه‌های که یک و نیم سال پیش در این روز جنب و جوش زیادی داشتند، اکنون سرد و خالی اند. این کوچه‌ها در روز ولنتاین پر از جوانانی بودند که برای همسر، نامزد، دوست و مادر و پدرهای‌شان گل و هدیه می‌خریدند اکنون گاه گاهی کسی را می‌بینید که از این کوچه‌ها عبور کند و یا به دکان‌های گل فروشی سربزند. گل فروشان برعکس گل‌های‌شان چهره‌های خسته و اندوهگینی دارند.
گل‌فروشان در نقاط مختلف شهر کابل می‌گویند که پس از سقوط جمهوریت و بازگشت طالبان در افغانستان بازار گل‌فروشی در کابل رونق خود را از دست داده است و مردم توانایی و انگیزه خرید گل را ندارند. گل‌فروش‌های کابل دلیل دلسردی جوانان را محدودیتهای طالبان می‌دانند. علی یکی از گل‌فروشان ساحه (میدان) پل سرخ کابل است که از سال‌ها بدین سو دکان گل‌فروشی دارد.
او می‌گوید که قبل از حاکمیت طالبان در روز ولنتاین مردم دسته دسته برای خرید گل می‌آمدند اما این دومین سال است که شمار انگشت شماری برای خرید گل دل خوش می‌کنند آن هم به گونه پنهانی.
علی تاکید کرد: «در سال‌های گذشته کار وبار ما بسیار خوب دختران و پسران حتی افراد سن بالا می‌آمدند گل می‌خریدند و درآمد زیادی داشتیم. دو سال است که این فرهنگ خیلی کمرنگ شده است. طالبان دیروز واضح گفتند اگر فردا هر گل فروش دیده شد که یک گل را می‌فروشد حق شکایت را ندارد.»
«عمران» یکی از گل‌فروشان در منطقه شهر نو کابل می‌گوید: «من همه‌ساله در روز ولنتاین درآمدی بالاتر از 20 هزار افغانی داشتم. اما امروز که روز ولنتاین است یک هزار افغانی درآمد داشته‌ام.
پس از تسلط طالبان بر افغانستان محدودیتهای زیادی از سوی این گروه بر جوانان وضع شده است هرچند وضع این محدودیت‌ها واکنش‌های تندی به همراه داشته است. اما ظاهراً هیچ تغییری در دیدگاه طالبان نیامده است و محدودیتهای این گروه بر جوانان در حال افزایش است.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/359911/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله آفرینش/ از دست رفتن سرمایه های مردم در طرح های بی بازده

ایران دفعه بعد 3 هزار موشک و پهپاد به اسرائیل می‌زند یا 30 هزار؟!

گسترش خیزش دانشجویی در آمریکا و درگیری پلیس با دانشجویان

با اصلاح اطلاعات حساب بانکی خود سود سهام عدالت را دریافت کنید

دنیای اقتصاد: در سال 1403 نه منتظر کاهش قیمت ارز باشید، نه کاهش نرخ تورم

غفلت از سرکشی به خانواده های شهدا پذیرفتنی نیست

غزه‌ای‌ها زیر آوار گرسنگی

بازیگر زیاده‌طلب منطقه

دانشجویان، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا را «هو» کردند

تعرض بیش از 430 شهرک‌نشین صهیونیست به مسجدالاقصی

مسیر طلای جهانی عوض می‌شود؟

ضرورت تسهیل و رفع موانع تولید در تحقق شعار سال

بازارچه‌های مرزی خراسان رضوی اشتغال 700 نفر را فراهم کردند

‌اقتصاد کشور را نباید دولتی مدیریت کرد

تامین سوخت، مهمترین دغدغه مدیران واحد‌های صنعتی است

روایت رئیسی از محدودیت های امنیتی برای حضورش در برخی اجتماعات پاکستان /برق آبی سریلانکا از سوی شرکت ایرانی با تکنولوژی پیچیده اجرا شده است

ادب از که آموختی؟... از روزنامه اعتماد!

کیهان مطرح کرد: اصلاح‌طلبان در کنار دلالان و رانت جویان

ادامه خیزش دانشجویان آمریکایی؛ این بار در تگزاس

یورش ارتش رژیم صهیونیستی به منطقه‌های مختلف کرانه باختری

گوشت آفریقایی و تانزانیایی در راه است

حضور مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان در برنامه زنده صبح عالی

سبد محصولاتی ارائه شده در «ایران‌هلث» منجر به تعاملات اقتصادی می‌شود

رئیسی پس از بازگشت به تهران: این سفر پیام مهمی داشت

تاکید روسیه و چین برآتش‌بس کامل و ارسال فوری کمک‌های انسانی به غزه

واکنش تند نتانیاهو به اعتراضات ضد اسرائیلی دانشجویان در آمریکا

برخورد خشن با دانشجویان آمریکایی معترض به نسل‌کشی اسرائیل در غزه

حمله پهپادی رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان در شمال رفح

پیش‌بینی جدید یک کارشناس درباره قیمت خودرو

تکریم و سپاسگزاری استاندار و مدیرکل بنیاد مازندران از والدین معزز شهیدان والامقام سروی

بنیاد باید به نهاد راهبردی و مطالبه‌گر تبدیل شود

خطوط ناخوانا در واگذاری سرخابی‌ها!

تحلیل‌های غیر کارشناسی، امنیت سرمایه‌گذاری را از بین می‌برد

سرمقاله کیهان/ اوضاع این رژیم حسابی بیخ پیدا کرده است

سرمقاله وطن امروز/ حزب‌الله و تعبیر مقاومت هوشمند

سرمقاله خراسان/ فناوری ایرانی ، پیشران دیپلماسی اقتصادی

سرمقاله فرهیختگان/ ضرورت ترویج گفتمان مقاومت برای خانواده دانشگاه آزاد

سرمقاله شرق/ محیط زیست به‌مثابه تمام دولت

سرمقاله اعتماد/ پدیده‌های اجتماعی و جبر مستقیم

سرمقاله ایران/ تجویز اصولی در برابر آدرس غلطِ «ان‌شاءالله خیرخواهان» چیست؟

سرمقاله دنیای اقتصاد/ انتخابات آمریکا؛ روشنی‌ها و ابهام‌ها

سرمقاله تعادل/ تصویرسازی مطالبات کارگران

سرمقاله همشهری/ نگاه ویژه رهبرمعظم انقلاب به فرهنگ کار

لوکاشنکو: اوکراین میدانی برای آزمودن نظم جهانی آینده است

ارتش یمن: سه عملیات موفق بر ضد کشتی‌های آمریکایی و اسرائیلی انجام دادیم

سقوط ین رکورد 34 ساله را شکست

دنیای اقتصاد : در سال 1403 نه منتظر کاهش قیمت ارز باشید، نه کاهش نرخ تورم/ رشد اقتصادی هم بالا نخواهد رفت

شرکت 27 واحد تولیدی مازندران در نمایشگاه اکسپو

استعفای ناگهانی فرمانده یگان «اشباح» ارتش رژیم صهیونیستی

دسترسی اقتصادی شرط اجرایی شدن سند ملی امنیت غذا