ایرانیان جهان

آخرين مطالب

نمایش اتحاد در واشنگتن علیه شرق ایالات متحده آمریکا

نمایش اتحاد در واشنگتن علیه شرق
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - دنیای اقتصاد /متن پیش رو در دنیای اقتصاد منتشر شده و انتشار آن در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
جو بایدن، رئیس‌‌‌جمهوری ایالات‌متحده و اولاف شولتز، صدراعظم آلمان، روز جمعه نشان دادند که در جنگ اوکراین در یک جبهه متحد هستند. این تعهد در شرایطی مطرح شد که نگرانی‌های فزاینده‌‌‌ای وجود دارد که ممکن است چین به مسکو کمک تسلیحاتی کند.
به نوشته روزنامه نیویورک‌‌‌تایمز، بایدن در گفت‌وگو با خبرنگاران قبل از یک نشست خصوصی در دفتر بیضی شکل، گفت هر دو رهبر تا زمانی که حمایت نظامی از کی‌‌‌یف لازم باشد، به آن متعهد خواهند بود. در حالی که بیش از یک سال از جنگ اوکراین می‌‌‌گذرد و روسیه نیز تلفات سنگینی داده، در عین حال که انزوای اقتصادی‌‌‌اش همچنان تداوم دارد، بایدن گفت: «به‌‌‌عنوان متحدان ناتو، ما این اتحاد را قوی‌‌‌تر و توانمندتر می‌‌‌کنیم.» بایدن و شولتز با یکسری ملاقات‌‌‌ها و تماس‌‌‌های حضوری -آنها چند بار در ماه ژانویه صحبت کردند - سعی می‌کنند به جهان نشان دهند که اعضای قوی ناتو علیه تجاوز روسیه و مداخله چین هستند. اما در شرایطی که ائتلاف غربی به مراتب بیشتر از انتظار ولادیمیر وی.‌‌‌پوتین، رئیس‌‌‌جمهوری روسیه و بسیاری از تحلیلگران پای کی‌‌‌یف ایستادند، جنگ، اوکراین را ویران کرده است.
این نشست در یک لحظه بحرانی برگزار شد و نیروهای مسکو در هفته‌‌‌های اخیر در شهر آسیب‌‌‌دیده باخموت اوکراین به موفقیت‌‌‌هایی دست یافته و جاده‌‌‌های مهم داخل و خارج شهر را به خطر انداخته‌اند. با این حال روز جمعه، نه بایدن و نه شولتز به‌‌‌طور علنی نگرانی‌های احتمالی در مورد دخالت چین در درگیری را تایید نکردند. حتی در مقطعی، بایدن از پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا او و شولتز در مورد این موضوع صحبت خواهند کرد یا خیر، خودداری کرد. با این حال، شولتز ساعاتی پس از سخنرانی در پارلمان آلمان که به‌‌‌طور مستقیم پکن - بزرگ‌ترین شریک تجاری کشورش- را مورد خطاب قرار داد، وارد واشنگتن شد و گفت که از پکن می‌‌‌خواهد که از نفوذ خود در مسکو برای اعمال فشار برای خروج نیروهای روسیه استفاده کند.
 در روزهای اخیر، مقامات ایالات متحده، از جمله آنتونی جی.بلینکن، وزیر امور خارجه، هشدار داده‌‌‌اند که پکن ممکن است در حال آماده شدن برای ارسال سلاح و مهمات به روسیه باشد که این یک تغییر بزرگ برای چین و البته موازنه جنگ در اوکراین خواهد بود. در پاسخ، وزارت خارجه چین آمریکا را به نشر اکاذیب متهم کرده است.اگرچه پکن هفته گذشته مقاله‌‌‌ای منتشر کرد که در آن موضع بی‌‌‌طرف چین را تکرار کرد و خواستار پایان جنگ شد، اما بایدن تهدید کرده است که اگر چین تسلیحات ارائه کند، با تحریم‌‌‌های سنگین به این موضوع واکنش نشان خواهد داد. کارین ژان پیر، سخنگوی کاخ سفید روز جمعه گفت: «هر قدمی که چین در قبال روسیه برمی‌‌‌دارد کار چین را با اروپا و دیگر کشورهای جهان سخت‌‌‌تر می‌کند.» با این حال، او یک اظهارنظر محتاطانه به سخنان خود اضافه کرد: «ما هنوز ندیده‌‌‌ایم که چین در رابطه با سلاح‌‌‌های مرگبار کاری انجام دهد و معتقدیم که جنگ روسیه در اوکراین، چین را در موقعیت دشواری قرار داده است.»
در بیانیه روز جمعه کاخ سفید گفت که دو رهبر در مورد «تعهد خود برای تحمیل هزینه به روسیه برای حمله‌‌‌اش به اوکراین تا زمانی که لازم باشد» و بدون نام بردن از چین «دیدگاه‌های خود را در مورد سایر موضوعات جهانی تبادل نظر کردند.» این دیدار به طور غیرعادی در شرایط بحرانی برگزار شد. هیچ مراسمی برگزار نشد و شولتز و بایدن پس از دیدار خود کنفرانس خبری برگزار نکردند. صدراعظم همچنین با روزنامه‌‌‌نگاران سفر نکرد؛ در حالی که عمدتا حضور خبرنگاران برای چنین دیدارهایی معمول است. ماهیت سفر کاری این بازدید، بر مناقشه پرمخاطره‌‌‌ای که در خارج از مرزهای این دو کشور در جریان است، تاکید دارد. روز جمعه، واشنگتن اعلام کرد که یک محموله تسلیحاتی و مهمات دیگر به اوکراین ارسال خواهد کرد، بسته‌‌‌ای به ارزش حدود 400 میلیون دلار که شامل هویتزر، سلاح‌‌‌های گرم بزرگ و پرتابگرهای هیمارس را که راکت‌‌‌های هدایت شونده ماهواره‌‌‌ای را با برد حدودا 50 مایل شلیک می‌کند. شولتز به خبرنگاران گفت: «این سال بسیار بسیار مهم است، زیرا تهدید خطرناکی برای صلح جهانی پدیده آمده که ناشی از حمله روسیه به اوکراین است. در این زمان فکر می‌‌‌کنم بسیار مهم است که ما این پیام را بدهیم که تا زمانی که طول بکشد، به این کار ادامه خواهیم داد.»
بایدن بر اهمیت این کار یک کار گروهی و بین‌المللی تاکید کرده است، زیرا حمایت عمومی برای مسلح کردن اوکراین نیاز است. برخی جمهوری‌خواهان کنگره با توجه به نزدیک شدن سال انتخابات، هنوز اظهارنظر علنی نکردند، ولی این می‌تواند یک موضوع حساس برای انتخابات ریاست جمهوری ایالات‌متحده باشد. چنین شرایطی هم برای آلمان می‌توان متصور شد. جکسون جینز، کارشناس ارشد مقیم صندوق مارشال آلمان، یک سازمان سیاستگذاری غیرحزبی، گفت که شولتز، که در سال 2025 با انتخابات دست و پنجه نرم خواهد کرد، باید مطمئن شود که در راه کمک به اوکراین از سوی رئیس- جمهوری آمریکا تنها نخواهد ماند. جینز افزود: «آنها برای مقاصد داخلی به یکدیگر نیاز دارند.» در برخی مواقع در طول اتحاد کشورهای غربی، به نظر می‌رسد که بایدن مشتاق است به شولتز و دیگر رهبران غربی اجازه دهد تا در تصمیمات مربوط به جریمه کردن روسیه یا کمک به اوکراین استقلال نظر داشته باشند یا رهبری تصمیمات را بر عهده بگیرند؛ یک استراتژی طراحی‌‌‌شده برای تقویت این ایده که اروپا در هماهنگی با ایالات متحده عمل می‌کند.
در زمان‌‌‌های دیگر، هیچ یک از رهبران نمی‌خواستند اولین حرکت را انجام دهند تا زمانی که از یکدیگر مطمئن شوند. در ژانویه، بایدن و شولتز اعلام کردند که تانک‌‌‌های جنگی را به اوکراین می‌‌‌رسانند و به هفته‌‌‌ها تنش با آلمان پایان داده شد، آلمانی که گفته بود، زمانی دست به ارسال تانک‌‌‌های لئوپارد 2 خود خواهد زد که واشنگتن نیز با ارسال آبرامز موافقت کند. بایدن گفت: «این تانک‌‌‌ها شواهد دیگری از تعهد پایدار و بی‌‌‌شائبه ما به اوکراین و اعتماد ما به مهارت نیروهای اوکراینی است.» با این حال برخی می‌‌‌گویند که آمریکا از سوی آلمان برای ارسال این کمک‌‌‌ها تحت فشار بوده است. رئیس‌‌‌جمهوری آمریکا این موضوع را رد کرده که از سوی یکی از نزدیک‌‌‌ترین متحدانش برای تهیه تانک‌‌‌ها تحت فشار قرار گرفته است، اگرچه جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی او در مصاحبه‌‌‌ای اخیر پیشنهاد کرد که رئیس‌‌‌جمهوری آمریکا این اقدام را برای تشویق آلمانی‌‌‌ها برای آزاد کردن و ارسال لئوپاردها انجام داده است.
شولتز نیز به‌‌‌نوبه خود بر لزوم همکاری نزدیک ایالات متحده و آلمان با یکدیگر تاکید کرده است. شولتز در ژانویه به قانون‌گذاران در پارلمان گفت: «ما در اینجا در مورد سیستم‌های تسلیحاتی بسیار موثر صحبت می‌‌‌کنیم.» اما ساخت حدود 30 تانک آبرامز ماه‌‌‌ها طول می‌‌‌کشد، در عین حال آلمان برای تحقق وعده خود مبنی بر ارسال 62 عراده تانک لئوپارد با مشکلات عدیده‌‌‌ای دست و پنجه نرم می‌کند. در حالی که بایدن به تلاش و جلب حمایت برای کمک به اوکراین در بحبوحه نارضایتی جمهوری‌خواهان ادامه می‌دهد، شولتز نیز قصد دارد تا به وعده خود برای ارسال این تانک‌‌‌ها در میان بحبوحه تلاش‌‌‌های گروه‌های ضد جنگ وفادار بماند.
بازار

ایرانیان جهان

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/469139/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله فرهیختگان/ آقایان! وقت جنگ سنگر را رها نکنید

سرمقاله اطلاعات/ این وضعیت دوام می‌یابد؟

آمریکا برنامه حمایت از پناهجویان را لغو کرد

جدیدترین آمار شهدا و مجروحان غزه

حمله پهپادی جدید رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان

حمله هوایی به یک موتور سیکلت در لبنان

ادامه حملات به مناطق مختلف نوار غزه/ ساکنان غزه با قحطی و گرسنگی روبه‌رو هستند

جولان نظامیان اسرائیلی در جنوب لبنان

کالیفرنیا دستور جمع آوری چادرهای بی‌خانمان‌ها را صادر کرد

نشست ترامپ و بن سلمان در کاخ «یمامه» در ریاض

نماینده اسبق مجلس: عده‌ای جاسوس نمی‌گذارند ایران در شرایط جنگ اقتصادی با چین و روسیه رابطه خوبی برقرار کند

تحویل پروژه‌های حمایتی مسکن در شهرها، فقط 6 درصد

وعده جدید دولت درباره تامین برق: 50 هزار مگاوات انرژی خورشیدی در کشور مستقر می‌شود

قیمت انواع تخم مرغ در بازار

فرار مالیاتی 350 فعال رمز ارز با 150 همت گردش مالی رو شد

سرمقاله جوان/ ضرورت پرورش مجاهد فرهنگی

سرمقاله وطن امروز/ «مرگ خودخواسته» در «بن‌بست خودخواسته»

وزیر صهیونیست: ترامپ یک شبه مواضعش را تغییر می‌دهد

اسرائیل خواهان لغو حکم بازداشت نتانیاهو شد

حماس: ترور «حسن اصلیح» جنایتی جنگی است

شرط و شروط زلنسکی پیش از نشست استانبول

سفر وزیر خارجه رژیم صهیونیستی به ژاپن

استقبال رسمی از ترامپ در کاخ پادشاهی عربستان

احوال پرسی ترامپ با مقامات عربستان

پیشنهاد دبیر کل پیشین ناتو برای تشکیل ائتلافی جهت تحریک ترامپ

حماس: آزادی الکساندر نتیجه مذاکرات بود نه فشار نظامی؛ نتانیاهو اسرائیلی‌ها را گمراه می‌کند

گفتگوی سه نفره ایلان ماسک، ترامپ و بن سلمان

سخنگوی دولت در واکنش به اعتراض نانوایان: بابت قطعی برق از آن‌ها عذرخواهی می‌کنیم

40 درصد سود پیش‌بینی‌شده با سرمایه‌گذاری در صنعت برق و انرژی کشور با مجوز رسمی

صمصامی: تفکر اقتصادی مدنی‌زاده از همتی تندتر است

نرخ سوخت مایع و برق واحدهای کشاورزی مشخص شد

متوسط هزینه ساخت هر مترمربع مسکن اعلام شد؛ وضعیت بحرانی برای خانه‌دار شدن

فرزین: بدون سوییفت با هر بانکی می توانیم ارتباط برقرار کنیم

رونمایی از فاز دوم اتصال شبکه شتاب ایران به میر روسیه

اظهارات سخنگوی دولت در مورد ماجرای نیترات موجود در هندوانه‌ها

صمصامی: برای گرفتن مالیات، فقط بلدند سراغ معلمان و بنگاه‌های تولیدی بروند

سرمقاله شرق/ در ناامیدی بسی امید است

سکوت آلمان در برابر ارسال احتمالی موشک‌های تاروس به اوکراین

اذعان نتانیاهو به تخریب عامدانه منازل در غزه

آلمان روسیه را تهدید کرد

قدردانی پاکستان از «حمایت‌های بی‌دریغ» ترکیه

وداع با خبرنگاری که یحیی سنوار بر گونه او بوسه زد

زندانی شدن 6 نفر در انگلیس به جرم جاسوسی برای روسیه

تشییع پیکر حسن اصلیح در غزه

ادای سوگند نخست‌وزیر «استرالیا» برای دور دوم نخست وزیری

«به دست آوردن منابع مالی کلان»؛ هدف ترامپ از تور منطقه‌ای

بورسی‌ترین استان‌های ایران کدامند؟

افزایش قیمت‌ها در بازار طلا و سکه؛ دلار درجا زد

معاون اسبق وزیر نفت: پاک‌نژاد دقیقا نظرات و سیاست‌های زنگنه را در وزارت نفت اجرا می‌کند

شبکه بانکی ایران میزبان پرداخت موبایلی کارت‌های روسی می شود