ایرانیان جهان

آخرين مطالب

گزارش رویترز از تصمیم رهبران گروه هفت برای موضع‌گیری تند علیه چین آسیا و اقیانوسیه

گزارش رویترز از تصمیم رهبران گروه هفت برای موضع‌گیری تند علیه چین
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - آفتاب‌‌نیوز :
خبرگزاری رویترز نوشت، انتظار می‌رود این بیانیه یکی از اجزای محتمل سند اعلامیه کلی رهبران گروه هفت برای اجلاس 19 تا 21 مه آنها در هیروشیمای ژاپن باشد. همچنین به گفته این منبع انتظار می‌رود که یک پیشنهاد مکتوب کلی درباره اینکه چطور این هفت کشور پیشرفته برای مقابله با استفاده هر کشوری از "فشار اقتصادی" با یکدیگر همکاری کنند، ضمیمه این بیانیه شود.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
یک مقام آگاه روز جمعه گفت: "بیانیه اصلی گروه هفت، قرار است شامل بخش ویژه چین و فهرستی از نگرانی‌های این کشورها درباره پکن شامل فشار اقتصادی و دیگر رفتارهایی که ما مشخصا از سمت جمهوری خلق چین مشاهده کرده‌ایم، باشد."
بر اساس این گزارش، کشورهای گروه هفت همچنین در یک "بیانیه جداگانه درباره امنیت اقتصادی" به ابزارهای مورد استفاده برای مقابله با تلاشهای زورمندانه هر کشوری که دست به این تلاشها بزند، از جمله برنامه‌ریزی و هماهنگی بپردازند و انتظار می‌رود این بیانیه‌ نسبت به بیانیه‌های مشابه قبلی گروه هفت جزئیات بیشتری داشته باشد.
جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا، چین را یکی از محورهای سیاست خارجی خود قرار داده و تلاش داشته نگذارد روابط پرتنش و رقابتی دو طرف وارد فاز درگیری آشکار از جمله بر سر جزیره تایوان شود.
گروه هفت شامل کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا و انگلیس نیز بوده و پیوند اقتصادی نزدیکی به چین، بزرگترین صادرکننده جهان و بازار مهمی برای بسیاری از شرکتهای بزرگ این هفت کشور دارد.
ماه گذشته میلادی، چین بیانیه صادر شده در نشست وزرای خارجه گروه هفت که موضوعات مشابهی را مطرح ساخت "پر از تکبر و تعصب علیه چین" خواند و از ژاپن، میزبان امسال نشستهای گروه هفت، شکایت کرد.
به نوشته رویترز، بیانیه‌های منتشر شده از سوی گروه هفت در زمان ریاست جمهوری دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا، تنها اشاره‌ای کلی به مسائل مربوط به چین داشتند و دولت جو بایدن فشار آورده تا این بلوک بیانیه‌های مستقیم‌تری علیه چین صادر کند.
هدف از صدور بیانیه مشترک رهبران گروه هفت در نشست هر ساله خود این است که نشان دهد این کشورها در زمینه‌های مختلف سیاسی و اقتصادی همسو هستند.
اعضای گروه هفت همچنین چشم انداز همکاری بیشتر با چین در زمینه‌هایی مانند آب و هوا را در نظر خواهند گرفت.
مقام آمریکایی مورد استناد رویترز گفت: "ما حامی جدا کردن اقتصاد آمریکا و چین نیستیم، ما حامی ریسک‌زدایی هستیم، ما حامی تنوع‌بخشی هستیم. این اصل، یک اصل بسیار متحد کننده است."
مذاکرات بر سر ادبیات دقیق بیانیه‌های مشترک رهبران گروه هفت پیش از انتشار پیدا کردن در جریان اجلاس پیش روی این رهبران، همچنان درگیر دیپلماسی و تعدیل است.
به نوشته رویترز این نشست سران گروه هفت قرار است آزمونی باشد که نشان دهد اعضای این گروه که همگی دموکراسی‌های ثروتمند جهان هستند، تا چه اندازه می‌توانند روی اتخاذ رویکردی مشترک در قبال چین، دومین اقتصاد بزرگ جهان توافق کنند.
این در حالی است که مساله چین همچنین یکی از موضوعات اصلی مذاکراتی که رهبران مالی گروه هفت اخیرا در نیگاتای ژاپن برگزار کردند، بوده است. این رهبران در این نشست بر کاهش "اتکای بیش از حد" زنجیره‌های تأمین کشورهایشان به تولیدات چینی از جمله با مشارکت با کشورهایی با سطح درآمد متوسط و پایین تمرکز داشته‌اند.
جاش لیپسکی، کارشناس و مدیر ارشد مرکز ژئواکونومیک شورای آتلانتیک می‌گوید: "آمریکا می‌خواهد ادبیاتی تند را روی کاغذ توافق بیاورد و سایر کشورها علاقه‌مند به آن هستند، اما آن‌ها علاقه‌ای به ارائه جزئیات ابزارهای مختلف دولتی و اقتصادی روی کاغذ ندارند."
برخی از اعضای گروه هفت به طور خاص در مورد امضای توافقی بر سر اعمال کنترلها بر سرمایه گذاری خارجی در چین تردید دارند.
این مقام آمریکایی گفت: البته، هر یک از اعضای گروه هفت تا حدی مسیر مختص به خود را در قبال چین تدوین می‌کند اما مجموعه‌ای از اصول نیز هستند که گروه هفت را در قالب اخذ یک رویکرد مشترک نسبت به چین متحد می‌کنند.
جنت یلن، وزیر خزانه داری آمریکا که برای شرکت در نشست رهبران مالی گروه هفت به ژاپن سفر کرد، روز پنجشنبه گفت که چین به وضوح از ابزار فشار اقتصادی علیه استرالیا و لیتوانی استفاده کرده است.
همچنین عدم پیشرفت در داخل آمریکا برای حل بن بست بر سر افزایش سقف بدهی این کشور نیز بر نشست رهبران مالی گروه هفت سایه انداخت.
نشستی که قرار بود بر طبق برنامه ریزی روز جمعه بین بایدن و قانونگذاران ارشد بر سر این مساله برگزار شود به اوایل هفته آینده موکول شد. این تعویق در ضمن تلاش دموکرات‌ها و جمهوری خواهان برای اخذ مصالحه‌ای بر سر این اختلاف با هدف جلوگیری از نکول فاجعه بار بدهی رخ داد.
با این وجود، مقامات آمریکایی انتظار دارند که رئیس جمهور آمریکا طبق برنامه در این اجلاس دو روزه شرکت کرده و پس از آن عازم سفرهایش به پاپوآ گینه نو و استرالیا که هدف آنها هم تقویت رویکرد واشنگتن در قبال منطقه آسیا-اقیانوسیه و مقابله با سلطه چین بر این منطقه است، شود.
منبع: خبرگزاری ایسنا

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1020739/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله خراسان/ غلبه منطق ایرانی بر نمایش آمریکایی!

شهادت 15 فلسطینی در حمله اسرائیل به یک مدرسه

رای شورای رقابت علیه اسنپ فود

ترامپ از بمب خبری خود رونمایی کرد

ادعایی درباره هدیه عراقچی به ویتکاف

بازی انتحاری «شی»

ماجرای پیشنهاد متفاوت آمریکا به حماس

اندیشکده کارنگی: عقب‌نشینی آمریکا از نظم بین‌المللی، با اهداف ایران هم‌راستاست

بازخوانی سیاست‌ مسکو در هشتادمین سالگرد پیروزی شوروی

چرا ترامپ هم نمی‌تواند نام خلیج فارس را تغییر دهد؟

بسته دیپلماتیک هوشمند ایران

توقیف کارزارهای اعتراض به پیامک حجاب

وعده ترامپ در شبکه اجتماعی

حماس: اسیر دو تابعیتی آمریکایی اسرائیلی را آزاد می‌کنیم

ویدئویی جنجالی از مکرون

چه‌کسی دستور ممنوعیت واردات آیفون لوکس آمریکایی را دور زد؟

افزایش عجیب قیمت آب معدنی؛ یک لیتر آب چند برابر قیمت بنزین شد؟

نتانیاهو: ساکنان غزه باید مهاجرت کنند

هند جریان آب سد چناب به سوی پاکستان را باز کرد

پیشنهاد «راسموسن» برای ایجاد «ناتوی اقتصادی» مقابل «ترامپ»

وقتی اتلاف برق معادل 408 میلیون بشکه نفت دیده نمی‌شود اما کولر مردم را مقصر می‌دانند

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: جرایمی از جنس جرایم سازمان‌یافته در بانک آینده وجود دارد

پیش بینی قیمت دلار 22 اردیبهشت 1404؛ چشمک مذاکرات به بازار ارز

آیا می‌شود از انرژی هسته‌ای صرف نظر کرد؟

بازگشت مرسدس بنز به ایران؛ چهار سواری محبوب در یک قدمی بازار

آیا ال.جی و سامسونگ به ایران بازمی‌گردند؟

پیکر مطهر شهید ناصر جوهر زاده کارمند بنیاد شهید بعد از قریب به 39 سال شناسایی و به آغوش وطن بازگشت

«غریزه درست، اجرای بد»؛ نگاه متفکر آمریکایی به سیاست‌‏خارجی ترامپ

ایران به کشورهای منطقه یادآوری می‌کند که هرگونه جنگ دامن‌گیر کل منطقه می‌شود

فرستاده ویژه ترامپ در حال مذاکرات غیرمستقیم با حماس است

نتانیاهو: برای طرح‌هایمان در یمن و غزه از کسی اجازه نمی‌خواهیم

آنروا: بحران انسانی در غزه فراتر از تصور است

ترامپ: اوکراین باید پیشنهاد پوتین برای مذاکره را بپذیرد

زلنسکی: پنجشنبه منتظر دیدار با پوتین هستم

ویتکاف: اسرائیل در حال ادامه دادن جنگ است

زلنسکی: آماده‌ام پنجشنبه در ترکیه با پوتین دیدار کنم

آتش سوزی‌ها در فلسطین اشغالی ادامه دارند

دلیل افزایش استقبال سرمایه‌گذاران از طلای بورسی چیست؟

نرخ تورم ماهانه بانک مرکزی برای فروردین ماه اعلام شد

ترمز رشد اقتصادی کشیده شد؛ زنگ خطر برای اقتصاد ایران

همه نهادها مشمول اعمال فوق‌العاده خاص حقوق شدند

مرد سایه اسرائیل کیست؟

تصویر واقعی؛ درباره عکسی از خلوتی نمایشگاه کتاب

رایزنی در جده

اشغالگران از خدمت‌رسانی شهرداری غزه به فلسطینیان جلوگیری می‌کنند

جهاد اسلامی: مقاومت فلسطین بدون برقراری آتش‌بس، اسرای صهیونیست را آزاد نخواهد کرد

بایواتانول در مسیر ورود به جایگاه‌های بنزین؛ سوخت سبز می‌شود

سیر تاریخی تورم؛ از ثبات تا بحران و فشار بی‌سابقه بر رفاه ایرانیان

مهاجرت طراحان و مرمت‌کاران فرش؛ ترکیه و پاکستان مقصد اصلی مهاجرت این صنعت است

بازگشت تریاک افغانستان و پاکستان به پشت مرزهای ایران