ایرانیان جهان

آخرين مطالب

تامین مالی 26 هزار پروژه نهضت ملی مسکن انجام شد اخبار ایران

تامین مالی 26 هزار پروژه نهضت ملی مسکن انجام شد
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - سرپرست بانک مسکن با بیان این‌که بانک‌ها در نهضت ملی مسکن اقتصادی عمل می‌کنند، گفت:‌ تاکنون برای 26 هزار پروژه نهضت ملی مسکن تامین مالی انجام داده‌ایم. - اخبار اقتصادی -
علی عسکری در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم با اشاره به ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن در کشور، اظهار کرد:‌ یکی از روش‌های ساخت، خودمالکی است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
در این روش خودمالک‌ها معمولاً زمین دارند و در قالب نهضت ملی مسکن از بانک مسکن تسهیلات دریافت می‌کنند. با این کار ساخت وساز و عرضه مسکن افزایش می‌یابد.
وی ادامه داد: یک روش هم وجود دارد که بر اساس آن وزارت راه و شهرسازی و سازمان‌های تابع آن با استفاده از زمین‌های در اختیار یا زمین‌هایی را از طریق انفال با هماهنگی سازمان ملی زمین و مسکن و وزارت جهاد کشاورزی آزاد می‌‌شود، ساخت و ساز مسکن را با محوریت سرمایه‌گذران و به‌صورت مشارکتی انجام می‌دهند.
بانک مسکن: فقط در زمین‌های دارای ارزش سرمایه‌گذاری می‌کنیم/ واگذاری زمین‌های مناسب وزارت راه به بانک مسکن وی توضیح داد: بر این اساس زمین را دولت می‌دهد و ساخت را سرمایه‌گذاران اجرایی می‌کنند. در این رابطه اگر سرمایه‌گذاران علاقه‌مند باشند برای کاهش هزینه‌های طرح نهضت ملی مسکن و سرعت دادن به ساخت پروژه‌ها زمین را در اختیار سرمایه‌گذاران قرار دهند و آنها به‌صورت مشارکت حضور یابد.
وی بیان کرد: این سرمایه‌گذاران علاقه‌مند هستند در جاهایی مشارکت کنند که ارزش زمین آن بالاست. به‌عنوان مثال سرمایه‌گذاران خیلی علاقه‌مند هستند در زمینی در شهرک اندیشه، پردیس، واوان یا زمینی که به شهر چسبیده ساخت و ساز کنند تا زمینی در هشتگرد یا 20 کیلومتر بعد از قزوین به آنها واگذار شود.
سرپرست بانک مسکن با اعلام این‌که ارزش اقتصادی که زمین برای سازنده ایجاد می‌کند بالاست، اضافه کرد: اگر این زمین‌ها ارزش اقتصادی زیادی نداشته باشد، آورده‌ای برای سازنده به‌همراه ندارد که در این صورت سازنده‌ها درصد بیشتری از مشارکت را مطالبه می‌کنند. وقتی در تهران زمینی برای ساخت و ساز به سازنده واگذار می‌شود معمولاً مشارکت به صورت 50-50 است. اما اگر زمین در جایی است که ارزش اقتصاد زیادی ندارد، سرمایه‌گذاری 80 درصد از پروژه را مطالبه می‌کند.
عسکری با تاکید بر این‌که سازندگان علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری در زمین‌هایی هستند که ارزش اقتصادی آنها بالاست در پاسخ به چرایی تفاهم با بانک‌ها برای پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن با توجه به تکلیف قانونی سیستم بانکی گفت:‌ بانک‌ها ملکف به پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن هستند. واقعیت آن است که بانک‌ها به خصوص بانک‌های تجاری اقتصادی عمل می‌کنند. ارزش پول برای این بانک‌ها ارزش ذاتی دارد که می‌تواند در گردش جریان پول در اقتصاد برای آنها سودآوری ایجاد کند.
عسکری ادامه داد: بانک‌ها حساب می‌کنند اگر تسهیلات را یکساله پرداخت کند بعد از 12 ماه 23 درصد سود دریافت می‌کند. اصل و سود را دوباره به جریان می‌اندازد و سرمایه‌ جدیدی می‌آید و وام جدید می‌آید و در اقتصاد می‌چرخد. در نهضت ملی مسکن بانک‌ها اقتصادی عمل می‌کنند؛ امروز وقتی پول را می‌دهیم 3 سال دوره مشارکت (ساخت پروژه) 17 سال بعد هم دوره بازپردداخت است و پول در یک چرخه 20 ساله به بانک برمی‌گردد.
وی تاکید کرد: تسهیلات بعد از 20 سال با احتساب سود آن به بانک می‌گردد، اگرچه ممکن است مثلاً 450 میلیون تومان پرداخت کنید تا مشتری آنرا برگرداند تقریباً بین 1.5 تا 1.9 میلیارد تومان بابت آن برگرداند. اگر حدود 600 میلیون تومان وام باشد متقاضی تا 3.5 میلیارد تومان به بانک برگرداند. این عدد در مقایسه با وام قابل مقایسه نیست،‌ اما این وام 20 سال دیگر بازدهی خودش را نشان می‌دهد.
وی بیان کرد:‌بانک‌ها به سودآوری کوتاه مدت بیشتر توجه دارند تا سودآوری بلندمدت. بنابراین ترجیح می‌دهند پولی را که دارند به مسیرهایی را به جریان بیندازند که بازده کوتاه مدت‌تری دارد. تقریبا منابع مالی اختیار برای سرمایه‌گذاری و تسهیلات دهی بیشتر است. به‌هر حال فارغ از این مسائل الان یک تکلیف قانونی در اختیار دولت است که بانک‌ها به‌عنوان نهادهایی که در سیستم بانکی کشور فعالیت می‌کنند مثل همه بخش‌های دیگر اقتصاد از جمله صنعت، کشاورزی، بازرگانی، خدمات و... مسکن هم یکی از حوزه‌هاست.
وی با بیان این‌که مسکن می‌تواند به سرمایه‌گذاری و رشد اقتصادی کمک بالایی کند، گفت: بانک‌ها اگر به بخش‌های درگیر وام می‌دهند می‌توانند به مسکن هم تسهیلات پرداخت کنند. در زمان حاضر اگر به بانک‌ها اختیار بدهیم که وام به کشاورزی یا تجارت وام می‌دهید حتما می‌گویند تجارت. بین تجارت و صنعت هم تجارت را انتخاب می‌کنند. اما آیا بانکی می‌تواند بگوید وام را به بخش تجارت می‌دهم و به صنعت نمی‌دهم. بانک مشتریانی دارد که در همه بخش‌ها کار می‌کنند.
سرپرست بانک مسکن با اشاره به این‌که بانک‌ها می‌توانند در ساخت پروژه‌های نهضت ملی مسکن همکاری کنند، اظهار کرد: نهضت ملی مسکن یک پروژه ملی است و انتظار می‌رود سایر بانک‌ها رد این طرح بزرگ مشارکت داشته باشند.
عسکری با یادآوری این‌که بانک مسکن به تعهدات سال اول نهضت ملی مسکن عمل کرد، افزود:سال اول تامین مالی 63 هزار میلیارد تومان برای 200 هزار واحد مسکونی توسط بانک مسکن انجام شده است. تا الان نیز حدود 83 هزار میلیارد تومان برای نهضت ملی مسکن تامین مالی شده و در سال دوم قانون جهش تولید مسکن قرار داریم.
وی بیان کرد: در مدت یاد شده حدود 244 هزار میلیارد تومان نهضت ملی مسکن تامین مالی شده است. از سوی دیگر 11 هزار واحد در دفترخانه هستند و برای حدود 250 هزار واحد قرارداد پرداخت وام امضا شده است.
وی با بیان این‌که برای تعداد واحد مسکونی شامل 26 هزار پروژه است، اضافه کرد: این پروژه‌ها شروع شده و در حال ساخت است. خوشبختانه در بانک مسکن در سال دوم قانون نیز به تکالیف بانک مسکن عمل کرده‌ایم.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1028690/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ادعایی درباره هدیه عراقچی به ویتکاف

بازی انتحاری «شی»

ماجرای پیشنهاد متفاوت آمریکا به حماس

اندیشکده کارنگی: عقب‌نشینی آمریکا از نظم بین‌المللی، با اهداف ایران هم‌راستاست

بازخوانی سیاست‌ مسکو در هشتادمین سالگرد پیروزی شوروی

چرا ترامپ هم نمی‌تواند نام خلیج فارس را تغییر دهد؟

بسته دیپلماتیک هوشمند ایران

توقیف کارزارهای اعتراض به پیامک حجاب

وعده ترامپ در شبکه اجتماعی

حماس: اسیر دو تابعیتی آمریکایی اسرائیلی را آزاد می‌کنیم

ویدئویی جنجالی از مکرون

چه‌کسی دستور ممنوعیت واردات آیفون لوکس آمریکایی را دور زد؟

افزایش عجیب قیمت آب معدنی؛ یک لیتر آب چند برابر قیمت بنزین شد؟

نتانیاهو: ساکنان غزه باید مهاجرت کنند

هند جریان آب سد چناب به سوی پاکستان را باز کرد

پیشنهاد «راسموسن» برای ایجاد «ناتوی اقتصادی» مقابل «ترامپ»

وقتی اتلاف برق معادل 408 میلیون بشکه نفت دیده نمی‌شود اما کولر مردم را مقصر می‌دانند

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: جرایمی از جنس جرایم سازمان‌یافته در بانک آینده وجود دارد

پیش بینی قیمت دلار 22 اردیبهشت 1404؛ چشمک مذاکرات به بازار ارز

آیا می‌شود از انرژی هسته‌ای صرف نظر کرد؟

بازگشت مرسدس بنز به ایران؛ چهار سواری محبوب در یک قدمی بازار

آیا ال.جی و سامسونگ به ایران بازمی‌گردند؟

پیکر مطهر شهید ناصر جوهر زاده کارمند بنیاد شهید بعد از قریب به 39 سال شناسایی و به آغوش وطن بازگشت

«غریزه درست، اجرای بد»؛ نگاه متفکر آمریکایی به سیاست‌‏خارجی ترامپ

ایران به کشورهای منطقه یادآوری می‌کند که هرگونه جنگ دامن‌گیر کل منطقه می‌شود

فرستاده ویژه ترامپ در حال مذاکرات غیرمستقیم با حماس است

نتانیاهو: برای طرح‌هایمان در یمن و غزه از کسی اجازه نمی‌خواهیم

آنروا: بحران انسانی در غزه فراتر از تصور است

ترامپ: اوکراین باید پیشنهاد پوتین برای مذاکره را بپذیرد

زلنسکی: پنجشنبه منتظر دیدار با پوتین هستم

ویتکاف: اسرائیل در حال ادامه دادن جنگ است

زلنسکی: آماده‌ام پنجشنبه در ترکیه با پوتین دیدار کنم

آتش سوزی‌ها در فلسطین اشغالی ادامه دارند

دلیل افزایش استقبال سرمایه‌گذاران از طلای بورسی چیست؟

نرخ تورم ماهانه بانک مرکزی برای فروردین ماه اعلام شد

ترمز رشد اقتصادی کشیده شد؛ زنگ خطر برای اقتصاد ایران

همه نهادها مشمول اعمال فوق‌العاده خاص حقوق شدند

مرد سایه اسرائیل کیست؟

تصویر واقعی؛ درباره عکسی از خلوتی نمایشگاه کتاب

رایزنی در جده

اشغالگران از خدمت‌رسانی شهرداری غزه به فلسطینیان جلوگیری می‌کنند

جهاد اسلامی: مقاومت فلسطین بدون برقراری آتش‌بس، اسرای صهیونیست را آزاد نخواهد کرد

بایواتانول در مسیر ورود به جایگاه‌های بنزین؛ سوخت سبز می‌شود

سیر تاریخی تورم؛ از ثبات تا بحران و فشار بی‌سابقه بر رفاه ایرانیان

مهاجرت طراحان و مرمت‌کاران فرش؛ ترکیه و پاکستان مقصد اصلی مهاجرت این صنعت است

بازگشت تریاک افغانستان و پاکستان به پشت مرزهای ایران

نسیم آرامش در شبه‌قاره

نظارت نبود، مهسا در آتش سوخت

بازداشت بیش از 770 کودک زیر 18 سال در کرانه باختری از 7 اکتبر

دیدار وزیر کشور طالبان با نمایندگان چین و پاکستان درباره همکاری‌های منطقه‌ای