ایرانیان جهان

آخرين مطالب

آخرین وضعیت رئیس جمهور در بند نیجر قاره آفریقا

آخرین وضعیت رئیس جمهور در بند نیجر
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - مهر / وزیر خارجه فرانسه به تشریح آخرین وضعیت رئیس جمهور نیجر پرداخت که در بازداشت کودتاچیان به سر می برد،
به نقل از روسیاالیوم، وزیر خارجه فرانسه به تشریح آخرین وضعیت محمد بازوم رئیس جمهور نیجر اشاره کرد.
کاترین کولونا وزیر خارجه فرانسه امروز جمعه اعلام کرد: محمد بازوم رئیس جمهور نیجر با وجود اینکه کودتاچیان او را به بند کشیده اند، حالش خوب است.
وی افزود: بازوم با امانوئل ماکرون رئیس جمهور فرانسه جمعه گفتگو کرده است.
این مقام فرانسوی ابراز امیدواری کرد که کودتاچیانی که رئیس جمهور نیجر را حبس کرده اند به درخواست های بین المللی برای روی آوردن به دموکراسی توجه کنند.
این در حالی است که روزگذشته رئیس گروه نظامی واگنر در سخنانی با اشاره به وقوع کودتا در نیجر گفت: حادثه براندازی و کودتا علیه «محمد بازوم» رئیس جمهوری نیجر در واقع تکاپوی مردم برای مقابله با استعمارگرانی بود که در تلاش بودند آن‌ها در شرایطی نگه‌دارند که صدها سال پیش در آفریقا حاکم بود. آنچه که در نیجر رخ داد تقلای مردم نیجر برای مقابله با استعمارگرانی بود که در تلاش بودند آن‌ها در شرایطی نگه‌دارند که صدها سال پیش در آفریقا حاکم بود. واقعه براندازی و کودتا در نیجر در واقع کسب استقلال و خلاص شدن از شر استعمارگران است. استعمارگران قدیمی از عمد شرایط در کشورهای غربی را بی‌ثبات کرده و از تروریست‌ها و گروه‌های غیرقانونی استفاده می‌کنند تا کشورهایی که قبلاً مستعمره بودند نتوانند بیشتر توسعه بیابند.
طبق گزارش‌های محلی نیجر، رئیس‌جمهور این کشور صبح روز چهارشنبه توسط نیروهای وابسته به گارد ریاست جمهوری که گفته می‌شود قصد کودتا دارند، در داخل کاخ ریاست جمهوری بازداشت شده است.
فرماندهی نیروهای مسلح نیجر پیش با شورشیان نظامی از گارد ریاست جمهوری این کشور اعلام همبستگی کرد. در بیانیه صادره از سوی فرماندهی ارتش نیجر در این خصوص آمده است: هرگونه مداخله نظامی خارجی در نیجر عواقب فاجعه باری را برای مردم و کشور به همراه دارد.
گفته می‌شود پشت این اقدام به کودتا ژنرال عمر چیانی قرار دارد. چیانی حدود 10 سال است به‌عنوان فرمانده گارد ریاست جمهوری نیجر خدمت می‌کند. گزارش‌ها حاکی از آن است که بازوم قصد داشت چیانی را از سمت خود برکنار کند.
بلوک غرب آفریقا ECOWAS و اتحادیه آفریقا (AU) تحولات نیجر را تلاش برای کودتا خواندند و از نظامیان خواستند تا «محمد بازوم» رئیس جمهور این کشور را آزاد کنند. اتحادیه آفریقا نیز از سربازان درگیر در کودتا خواسته است تا فوراً به پادگان‌ها بازگردند.
اکانت رسمی ریاست جمهوری نیجر در توئیتر تائید کرد که وضعیت بازوم و خانواده اش خوب هستند و افزود که نگهبانان در تدارک برای شرکت در تظاهرات ضدجمهوری خواهان هستند. به نظر می‌رسد بازوم تمایلی به پذیرش خواسته‌های نظامیان و دست کشیدن از قدرت ندارد.
هنوز مشخص نیست که چرا شورش در کاخ ریاست جمهوری نیجر رخ داده است، اما تحلیلگران می‌گویند افزایش هزینه‌های زندگی و تصور ناتوانی و فساد دولت ممکن است باعث این اقدام نگهبانان شده باشد. از سال 2020 تاکنون چهار کودتای نظامی در کشورهای همسایه نیجر از جمله در مالی و بورکینافاسو صورت گرفته است.
این کودتاها تا حد زیادی به دلیل ناامیدی در مورد وضعیت اجتماعی و سیاسی و عدم امید به بهبود و اصلاح وضعیت رخ داده است. همچنین یک کودتا در نیجر در مارس 2021 خنثی شد. در آن زمان یک واحد نظامی ارتش نیجر تلاش کرد تا کاخ ریاست جمهوری را چند روز قبل از راه یابی بازوم به قدرت و سوگند ریاست جممهوری او تصرف کند.
کودتای اخیر در نیجر با توجه به میزان سرمایه گذاری کشورهای غربی در این کشور در حوزه‎‎‌های پولی و امنیتی، پیامدهایی خواهد داشت. نیجر توسط بسیاری به عنوان یکی از آخرین سنگرها در برابر گسترش ناامنی در منطقه تلقی شده است.
محمد بازوم کیست؟
محمد بازوم، فوریه 2021 در انتخابات ریاست‌جمهوری نیجر، پیروز شد. وی پیشتر نخست‌وزیر بود. این نخستین انتقال دموکراتیک قدرت در این کشور آفریقای غربی مستعد کودتا بود و وی رسماً پس از دو دوره ریاست‌جمهوری «محمدو ایسوفو» از طریق انتخابات جای وی را گرفت. نیجر با خشکسالی‌های مکرر، شورش و فقر گسترده دست و پنجه نرم می‌کند و فقیرترین کشور دنیا در رتبه‌بندی توسعه سازمان ملل از بین 189 کشور به شمار می‌آید.
به نوشته المیادین، بازوم از متحدان نزدیک فرانسه است که حتی دو روز پیش از تحویل رسمی پست ریاست‌جمهوری و مراسم تحلیف، در 31 مارس 2021، شاهد یک تلاش برای کودتا بود. در آن زمان افراد زیادی دستگیر شدند، از جمله یک کاپیتان نیروی هوایی به نام «سانی گوروزا» که رهبری کودتا را بر عهده داشت و کشور بنین وی را به مقامات نیجر تحویل داد.
بازوم با رئیس‌جمهور سابق نیز روابط دوستانه خوبی داشت زیرا آنها 30 سال پیش با هم حزب «نیجریه برای دموکراسی و سوسیالیسم» را تأسیس کردند و این حزب در سال 2011 به قدرت رسید. وی در دوران ریاست‌جمهوری محمدو ایسوفو، دو پست وزارت کشور و خارجه را نیز داشت.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1048000/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ادعایی درباره هدیه عراقچی به ویتکاف

بازی انتحاری «شی»

ماجرای پیشنهاد متفاوت آمریکا به حماس

اندیشکده کارنگی: عقب‌نشینی آمریکا از نظم بین‌المللی، با اهداف ایران هم‌راستاست

بازخوانی سیاست‌ مسکو در هشتادمین سالگرد پیروزی شوروی

چرا ترامپ هم نمی‌تواند نام خلیج فارس را تغییر دهد؟

بسته دیپلماتیک هوشمند ایران

توقیف کارزارهای اعتراض به پیامک حجاب

وعده ترامپ در شبکه اجتماعی

حماس: اسیر دو تابعیتی آمریکایی اسرائیلی را آزاد می‌کنیم

ویدئویی جنجالی از مکرون

چه‌کسی دستور ممنوعیت واردات آیفون لوکس آمریکایی را دور زد؟

افزایش عجیب قیمت آب معدنی؛ یک لیتر آب چند برابر قیمت بنزین شد؟

نتانیاهو: ساکنان غزه باید مهاجرت کنند

هند جریان آب سد چناب به سوی پاکستان را باز کرد

پیشنهاد «راسموسن» برای ایجاد «ناتوی اقتصادی» مقابل «ترامپ»

وقتی اتلاف برق معادل 408 میلیون بشکه نفت دیده نمی‌شود اما کولر مردم را مقصر می‌دانند

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: جرایمی از جنس جرایم سازمان‌یافته در بانک آینده وجود دارد

پیش بینی قیمت دلار 22 اردیبهشت 1404؛ چشمک مذاکرات به بازار ارز

آیا می‌شود از انرژی هسته‌ای صرف نظر کرد؟

بازگشت مرسدس بنز به ایران؛ چهار سواری محبوب در یک قدمی بازار

آیا ال.جی و سامسونگ به ایران بازمی‌گردند؟

پیکر مطهر شهید ناصر جوهر زاده کارمند بنیاد شهید بعد از قریب به 39 سال شناسایی و به آغوش وطن بازگشت

«غریزه درست، اجرای بد»؛ نگاه متفکر آمریکایی به سیاست‌‏خارجی ترامپ

ایران به کشورهای منطقه یادآوری می‌کند که هرگونه جنگ دامن‌گیر کل منطقه می‌شود

فرستاده ویژه ترامپ در حال مذاکرات غیرمستقیم با حماس است

نتانیاهو: برای طرح‌هایمان در یمن و غزه از کسی اجازه نمی‌خواهیم

آنروا: بحران انسانی در غزه فراتر از تصور است

ترامپ: اوکراین باید پیشنهاد پوتین برای مذاکره را بپذیرد

زلنسکی: پنجشنبه منتظر دیدار با پوتین هستم

ویتکاف: اسرائیل در حال ادامه دادن جنگ است

زلنسکی: آماده‌ام پنجشنبه در ترکیه با پوتین دیدار کنم

آتش سوزی‌ها در فلسطین اشغالی ادامه دارند

دلیل افزایش استقبال سرمایه‌گذاران از طلای بورسی چیست؟

نرخ تورم ماهانه بانک مرکزی برای فروردین ماه اعلام شد

ترمز رشد اقتصادی کشیده شد؛ زنگ خطر برای اقتصاد ایران

همه نهادها مشمول اعمال فوق‌العاده خاص حقوق شدند

مرد سایه اسرائیل کیست؟

تصویر واقعی؛ درباره عکسی از خلوتی نمایشگاه کتاب

رایزنی در جده

اشغالگران از خدمت‌رسانی شهرداری غزه به فلسطینیان جلوگیری می‌کنند

جهاد اسلامی: مقاومت فلسطین بدون برقراری آتش‌بس، اسرای صهیونیست را آزاد نخواهد کرد

بایواتانول در مسیر ورود به جایگاه‌های بنزین؛ سوخت سبز می‌شود

سیر تاریخی تورم؛ از ثبات تا بحران و فشار بی‌سابقه بر رفاه ایرانیان

مهاجرت طراحان و مرمت‌کاران فرش؛ ترکیه و پاکستان مقصد اصلی مهاجرت این صنعت است

بازگشت تریاک افغانستان و پاکستان به پشت مرزهای ایران

نسیم آرامش در شبه‌قاره

نظارت نبود، مهسا در آتش سوخت

بازداشت بیش از 770 کودک زیر 18 سال در کرانه باختری از 7 اکتبر

دیدار وزیر کشور طالبان با نمایندگان چین و پاکستان درباره همکاری‌های منطقه‌ای