ایرانیان جهان

آخرين مطالب

«آپارتاید آبی»؛ سلاح جدید رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان در کرانه باختری خاورمیانه‌

«آپارتاید آبی»؛ سلاح جدید رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان در کرانه باختری
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - تسنیم / اسرائیل با استخراج نقشه دقیق مناطق آبخیز، موفق شده تا 85 درصد از منابع آبی فلسطین را به طور کامل تحت سیطره و چنگال خود درآورد. در سایه این سیاست اشغالگرانه نوین، سرانه مصرف آب یک شهرک نشین در کرانه باختری، 4 برابر سرانه آب مصرفی شهروند فلسطینی است.
رژیم صهیونیستی در جدیدترین سیاست و راهبرد امنیتی خود علیه فلسطینیان در چارچوب سیاست موسوم به «هیدروآپارتاید» (آپارتاید آبی) در تلاش است تا از سلاح آب به عنوان ابزار فشاری علیه فلسطینیان ساکن در کرانه باختری و دیگر نقاط اشغالی فلسطین استفاده کند.
تل آویو در جهت تسریع روند تخلیه کرانه باختری از جمعیت فلسطینی و گسترش شهرک سازی در این منطقه، سیاست تبعیض آمیز دسترسی به منابع آب را علیه فلسطینیان و به سود شهرک نشینان صهیونیست به کار گرفته است. بر همین اساس میانگین مصرف آب یک شهروند فلسطینی ساکن در کرانه باختری برای مصارف خانگی، تقریبا معادل یک چهارم میزان مصرف یک شهرک نشین اسرائیلی است.
براساس گزارش‌های اداره‌ مرکزی آمار فلسطین، سرانه مصرف روزانه‌‌ آب در فلسطین اشغالی، 353 لیتر است اما این عدد، برای شهرک نشین اسرائیلی ساکن کرانه‌ ی باختری، حتی به 900 لیتر در روز نیز می رسد.
ارزیابی ها همچنین بیانگر آن است که اشغالگران صهیونیست، 85 درصد منابع آب زیرزمینی را تحت سیطره و چنگال خود درآورده اند که معادل 500 الی 600 ملیون متر مکعب آب است. علاوه بر این، 70 درصد شهرک های صهیونیستی، در مناطق آبخیز شرقی کرانه باختری، جای گرفته‌اند، و 45 درصد این شهرک ها نیز در مناطقی قرار دارند که از نظر دسترسی به منابع آب مناطق کوهستانی کرانه باختری، بسیار حائز اهمیت اند. شهرک های مزبور، حجم زیادی از آب‌های زیر زمینی را، به ناحق، به نفع خود مصادره می‌کنند و کشاورزان فلسطینی را از آبیاری زمین‌های کشاورزی شان، محروم می‌کنند.
مقامات رژیم اشغالگر، تلاش های مستمری را در جهت غارت حقابه مردم فلسطین، در پیش گرفته‌اند، که بارزترین آن، کاستن از فشار و میزان آب است. به عنوان مثال شرکت آب اسرائیل (مکوروت)، در ماه گذشته، میزان عرضه روزانه آب را در دو استان‌ «الخلیل» و «بیت اللحم»، به طور میانگین حدود 25 درصد کاهش داده است. این سیاست دقیقا در زمانی در حال اجراست که توسعه شهری، ازدیاد جمعیت و افزایش تقاضای بخش های توسعه‌ای مانند گردشگری، همچنان رو به افزایش است، موضوعی که سبب شده تا کمبود آب، در آینده نزدیک دور از ذهن نباشد.
«تیسیر ابوسنیته»، شهردار الخلیل در گفتگو با خبرنگار تسنیم در کرانه باختری ضمن ابراز نگرانی از کاهش چشمگیر دسترسی ساکنین شهر الخلیل به آب آشامیدنی گفت: براساس توافقات قبلی سرانه حقآبه ساکنین شهر الخلیل باید بیشتر از 40 هزار لیوان آب در روز باشد، اما این رقم در حال حاضر به 15 هزار لیوان کاهش یافته که به هیچ وجه کافی نیست.

ایرانیان جهان

شهردار الخلیل درادامه با اشاره به مخاطرات ناشی از کاهش 30 درصدی میزان منابع آب فلسطینیان، از تلاش های مکرر اما ناکام شهرداری الخلیل به منظور حل و فصل این چالش انسانی خبر داد و افزود: به رغم تلاش های انجام شده اکنون دیگر به نقطه بحرانی نزدیک شده ایم.
فلسطینی ها معتقدند رژیم صهیونیستی عامدانه از آب به عنوان اهرمی برای مجازات دسته جمعی ملت فلسطین استفاده می‌کند. البته پیامدهای این اقدام خطرناک، به بحران تامین آب برای رفع نیاز‌های اساسی زندگی روزمره، مانند آب آشامیدنی و مصارف خانگی، محدود نخواهد شد، بلکه خطرات جدی تری را به دنبال خواهد داشت. به باور بسیاری از ناظران هدف اسرائیل از پیشبرد سیاست «آپارتاید آبی»، نابودی بخش کشاورزی و دامپروری فلسطین با هدف رها کردن زمین های زراعی توسط فلسطینی ها و سوق دادن آنها به عنوان کارگر به سمت بازار کار در فلسطین اشغالی است. در چنین شرایطی فلسطینی ها به نیروی کار ارزان قیمت در بازارهای رژیم صهیونیستی تبدیل خواهند شد.
این روند همچنین به بخش‌های صنعتی و گردشگری فلسطین نیز خسارت وارد می‌کند. عدم دسترسی به آب، همچنین به عنوان یک عامل اساسی و مهم، موجب بی رغبتی سرمایه گذاران به منظور سرمایه گذاری در زیرساخت های فلسطین می‌شود.
براساس اعلان سازمان جهانی بهداشت، حجم آب آشامیدنی، در نوار غزه نیز به دلایل متعددی کاهش یافته و به سطح خطرناکی رسیده است. گفته می شود رژیم صهیونیستی با اتخاذ سیاست سدسازی در مناطق شمال شرقی فلسطین اشغالی، دسترسی به مخازن آب زیرزمینی را مسدود کرده است، تا بدین شکل از رسیدن آب به کرانه باختری جلوگیری کند. این رژیم همچنین با حفر چاه‌های مرغوب، از رسیدن منابع آب زیرزمینی به نوارغزه جلوگیری می‌کند و آن را به نفع خود مصادره می‌کند.
کارشناسان تاکید دارند که طی چهار دهه‌ آینده، تاریخ فلسطین، شاهد افزایش میانگین میزان مصرف آب در سراسر این سرزمین خواهد بود، تا جایی که تقاضا براى آب، از درخواست زمین پیشی می گیرد، و در نتیجه موجب تسریع بحران آب در آینده نزدیک خواهد شد.

supports HTML5 video

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1065582/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله صبح نو/ فرار B-2؛ پایان عصر شبح

مردان رادیکالی که آتش جنگ هند و پاکستان را هدایت می‌کنند

سرمقاله اطلاعات/ خلیج فارس نامی به بلندای تاریخ

هزاران کامیون آماده ورود به غزه

آمادگی ترکیه برای میزبانی مذاکرات روسیه و اوکراین

پایان دادن به گرسنگی مردم غزه خواسته تونسی‌ها

حماس: جهانیان «نه بزرگ» به نتانیاهو بگویند

تحریم های جدید انگلیس علیه روسیه

تخریب منازل فلسطینیان در شرق طولکرم و آوارگی ساکنان توسط اشغالگران

تسلیحات اسرائیلی هند در تقابل با پاکستان

پاپ جدید خواستار صلح پایدار در اوکراین شد

حرکت ارابه‌های مرگ به سوی غزه با اعزام تیپ‌های جدید

چالش جدی بازار مسکن؛ قیمت‌ها با درآمد خانوار هم‌راستا نیست

میزان ابتلا به ویروس کرونا هفته‌های اخیر افزایش یافته است/ جانبازان، والدین سالمند شهدا و ایثارگران موارد بهداشتی را رعایت کنند

سرمقاله جمهوری اسلامی/ حوزه علمیه و نیم قرن حکمرانی

سرمقاله وطن امروز/ طلوع ایران پویا از افق جامعه مولد

دولت جدید آلمان روند ارسال تسلیحات به اوکراین را مخفی می‌کند

تلاش رژیم صهیونیستی برای ترغیب سربازان ذخیره

زلنسکی: بدون آتش‌بس، مذاکره‌ای در کار نیست

اعتراف رسانه‌ها و نظامیان صهیونیست به ناتوانی در برابر «حماس»

نگرانی رژیم صهیونیستی از تحولات اخیر سیاست‌های آمریکا

رئیس پارلمان لبنان:عادی‌سازی روابط با اسرائیل خیانت است

نخست‌وزیر اسبق اسرائیل: غزه متعلق به فلسطینیان است نه اسرائیل

وعده وزیر ارتباطات درباره افزایش سرعت اینترنت

گلستان میزبان هفته بزرگداشت شهدای خدمت

نیازمند فرهنگ‌سازی عمیق برای شناخت ایثارگران هستیم

سرمقاله جوان/ قرن دوم حوزه قم

سرمقاله فرهیختگان/ جولانی در اورشلیم

قطع برق و ناامنی انرژی اروپا، اندیشکده بلژیکی را نگران کرد

ماکرون پیشنهاد پوتین را «گام اول اما ناکافی» دانست

آتش‌بس بدون دوام در آسیا

رسانه صهیونیست: اسرائیل ترجیح می‌دهد در باتلاق غزه غرق شود

بایدن سکوتش را شکست؛ ترامپ صداقت ندارد

کرملین:پیشنهاد مذاکرات مستقیم از سوی پوتین، بیانگر تمایل واقعی برای صلح است

منابع عربی: الجولانی و محمود عباس با ترامپ دیدار می‌کنند

اندیشکده انگلیسی: روابط پکن و دهلی، زمینه‌ساز نظم جدید جهانی است

در غزه دیگر نان از گندم درست نمی‌شود

گواهی مشارکت با سود پیش‌بینی‌شده 40 درصد با ضمانت بانک ...

لاهوتی: برخی از واحدهای تولیدی اصلا فعالیتی نمی‌کنند، ولی سهمیه ارزی می‌گیرند

پدر شهیدان «فرهادی» از مازندران به فرزندان شهیدش پیوست

سرمقاله شرق/ استقلال و آزادی دانشگاه قلب سیاست امنیت ملی

اعتصاب سراسری «59 دقیقه‌ای» در اراضی اشغالی

زلنسکی: آماده ملاقات با روس‌ها هستیم

مناقشه بر سر گام اول صلح؛ پوتین مذاکره می‌خواهد، زلنسکی آتش‌بس

آمریکا درباره هواپیماهای وارداتی تحقیقات می‌کند

هدف ترامپ از سفر به کشورهای حاشیه خلیج فارس از نگاه ظهره‌وند

مقام اتاق بازرگانی: چرا مونتاژکاران خودرو باید پسته بخرند و آن را در بازار هنگ کنگ به فروش برسانند؟

صعود دوباره قیمت‌ها در بازار طلا و سکه؛ دلار وارد کانال 84 هزار تومان شد

مسعود نیلی: چرا دارنده دومین ذخایر گازی جهان، باید در تامین گاز مردم درمانده باشد؟

افت 24 هزار واحدی شاخص بورس