ایرانیان جهان

آخرين مطالب

بنویسید«محصولی»؛ بخوانید «احمدی‌نژاد»! خواندنی ها

بنویسید«محصولی»؛ بخوانید «احمدی‌نژاد»!
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - آرمان امروز /متن پیش رو در آرمان امروز منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
«صادق محصولی» و «محمود احمدی‌نژاد» را باید به‌عنوان پایه‌گذاران اصلی دولت‌های نهم و دهم نام ببریم. دو سیاستمداری که سابقه فعالیت‌شان به سال‌های دور و دراز باز می‌گردد. حتی روایت شده که این دو سیاستمدار فعالیت خود را در ابتدای انقلاب و با تشکیل دادن گروهی به‌نام «حلقه ارومیه» آغاز کرده‌اند. رفاقت‌ها و فعالیت‌های سیاسی ادامه داشت و حتی محصولی مسوولیت سنگین وزارت کشور در سال انتخابات 88 را پذیرفت. بعد از عبور دولت نهم از ناهمواری‌های موجود آنها در کنار یکدیگر دولت دهم را تشکیل دادند که محصولی مسوولیت وزارت کار را برای مدت 2 سال بر عهده گرفت.
اما «غیب یازده روزه» رییس جمهور وقت باعث تغییراتی در دولت دهم شد و از همان روزها گویی راه و روش احمدی‌نژاد و محصولی از هم جدا شد و در ادامه واکنش‌های احمدی‌نژاد نشان داد که او می‌خواهد به‌صورت جزیره‌ای به حیات سیاسی خود ادامه دهد ولی روابط با همفکران گویی همچنان ادامه دارد. مشخص نیست که اگر آن غیبت که در پی استعفای «حیدر مصلحی»، وزیر اطلاعات در اواخر فروردین 1390، صورت نمی‌گرفت همکاری این دو سیاستمدار تا کجا ادامه پیدا می‌کرد و چه نتیجه‌ای در برداشت. حالا در آستانه‌ یک انتخاب حساس که رقابت اصلی بین شاخه‌های اصولگرایی است بار دیگر نام این دو سیاستمدار در کنار یک‌دیگر دیده می‌شود.
مجدد باید بر این موضوع تاکید کنیم که به‌نظر راه آنها از همان سال 90 جدا شد ولی حالا در سال 1402 برخی از تحلیل‌گران هنگامی که می‌خواهند در مورد دبیرکل جبهه پایداری اظهارتی را مطرح کنند از رییس دولت‌های نهم و دهم نام می‌برند. گویی که هم اکنون آنها در یک گروه حضور دارند. در ادامه این گزارش به لیست احتمالی احمدی‌نژادی‌ها و پایداری‌ها اشاره خواهیم کرد. یکی از دلایلی که می‌تواند محصولی و احمدی‌نژاد را کنار هم نگاه دارد، نگرانی از آینده‌ای است که تندروها همچنان در راس حاکمیت حضور داشته باشند. هنوز آسیب‌هایی که جامعه در فضای داخلی و بین‌المللی تجربه کرده است نیاز به آسیب‌شناسی دارد.
شکل‌گیری جبهه پایدرای
خانه‌نشینی احمدی‌نژاد باعث تشکل‌گیری جبهه‌ای به نام پایداری شد. «جبهه پایداری انقلاب اسلامی»، یک گروه سیاسی اصولگرا ایرانی است که به‌عنوان «شاخه تندرو اصولگرایی» از آن یاد می‌شود. این فهرست به‌عنوان یک لیست انتخاباتی برای انتخابات قانونگذاری سال 1390 تاسیس شد. این جبهه تا حدی از وزرای پیشین محمود احمدی‌نژاد تشکیل شده است. لازم به‌ذکر است «محمدتقی مصباح یزدی» «رهبر معنوی» این گروه محسوب می‌شد.
صادق محصولی
دبیر کل جبهه پایداری تلاش می‌کند تا بار دیگر اکثریت مجلس آینده را در اختیار داشته باشند و از این رو با رقیبان وارد بحث‌های اساسی شده است که یکی از این موارد به چگونگی لیست دادن و سهم‌خواهی‌ها است. گویا او علاقه‌ای به داشتن سمت‌های دهن پرکن ندارد و بیشتر سایه‌نشینی را ترجیح می‌دهد. محصولی را عمدتا با فعالیتش‌ در سپاه پاسداران می‌شناسند ولی در سال‌های اخیر دارایی‌ها و فعالیت‎های اقتصادی او بحث برانگیز شده است. با این حال او گزینه احمدی‌نژاد برای وزات نفت بود ولی نپذیرفت اما در ادامه به‌عنوان وزیر کار و همچنین وزیر کشور به کابیه دولت نهم پیوست.
محمود احمدی‌نژاد
رییس جمهور پرحاشیه ایران که از ابتدای فعالیت سیاسی خود به دبیرکل کنونی جبهه پایداری نزدیک بود. احمدی‌نژاد را باید پدرخوانده خانه‌نشین بدانیم. او ریاست دولت‌های نهم و دهم را بر عهده داشت. احمدی‌نژاد را به‌عنوان جنجالی‌ترین شخصیت‌های سیاسی معرفی می‌کنند که حتی بعد از اتمام مسوولیت باز هم می‌خواهد در صدر بماند. احمدی‌نژاد استانداری اردبیل و شهرداری تهران را در کارنامه دارد. هرچند به‌صورت رسمی در حزبی حضور ندارد و یا روابط پشت پرده‌اش را علنی نمی‌کند ولی همین حالا هم در مجلس و هم در دولت نفرات پرنفوذی را زیر نظر دارد. احتمالا اطرافیان او را به‌صورت پراکنده در برخی از لیست‌های تندروها و مستقلین خواهیم دید.
لیست‌های مشترک پایدرای و احمدی‌نژادی‌ها
چهره‌های نزدیک به رییس دولت‌های نهم و دهم با باقی اصولگرایان متفاوت هستند. تاکنون به این صورت بود که تنها در انتخابات ریاست جمهوری با در راس قرار گرفتن احمدی‌نژاد وارد صحنه می‌شدند در غیر این صورت آنها آنقدر با جبهه پایداری نزدیکی دارند که می‌توانند به راحتی در لیست‌ آنها قرار بگیرند. توجه داشته باشید که اگر احمدی‌نژاد قصد ورود به انتخابات را داشته باشد می‌تواند بازی را برهم بزند. حضور او می‌تواند خبر ویژه انتخاباتی باشد. زیرا هوادارنی دارد که می‌توانند جو انتخابات در اختیار بگیرند چون آنها همواره نشان دادند که نسبت به او متعصب هستند. در انتخابات 1400 مشاهده کردیم با وجود نزدیک به 2 و نیم میلیون رای به نام او از صندوق خارج شد. شاید صلاحیت او را در انتخابات ریاست جمهوری را تایید نکنند ولی او می‌تواند برای انتخابات اسفند در صحنه حضور داشته
باشد.
احمدی‌نژاد اسپانسر جبهه‌پایداری؟
«اقبال عباسی»، شهردار اسبق اردبیل در گفت‌وگو با خبرآنلاین گفت: «محصولی ثروت اصلی خود را مدیون احمدی‌نژاد است. به نظر بنده شخصیت سیاسی، اقتصادی و اجتماعی محصولی در کنار احمدی‌نژاد شکل گرفت و این شخصیت جریانی تحت عنوان جبهه پایداری راه انداخته است. در مجموع احمدی‌نژاد اسپانسر جبهه پایداری و محصولی است. مگر اینکه آن 11 روز محصولی را از احمدی‌نژاد جدا کرده است، این افراد اگر به دنبال پایداری و پایدار نگه داشتن اهداف جمهوری اسلامی هستند که این هدف با اقدامات گذشته اقتصادی محصولی و گذشته سیاسی احمدی‌نژاد همخوانی ندارد.»
بازار

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1092804/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

«غریزه درست، اجرای بد»؛ نگاه متفکر آمریکایی به سیاست‌‏خارجی ترامپ

ایران به کشورهای منطقه یادآوری می‌کند که هرگونه جنگ دامن‌گیر کل منطقه می‌شود

فرستاده ویژه ترامپ در حال مذاکرات غیرمستقیم با حماس است

نتانیاهو: برای طرح‌هایمان در یمن و غزه از کسی اجازه نمی‌خواهیم

آنروا: بحران انسانی در غزه فراتر از تصور است

ترامپ: اوکراین باید پیشنهاد پوتین برای مذاکره را بپذیرد

زلنسکی: پنجشنبه منتظر دیدار با پوتین هستم

ویتکاف: اسرائیل در حال ادامه دادن جنگ است

زلنسکی: آماده‌ام پنجشنبه در ترکیه با پوتین دیدار کنم

آتش سوزی‌ها در فلسطین اشغالی ادامه دارند

دلیل افزایش استقبال سرمایه‌گذاران از طلای بورسی چیست؟

نرخ تورم ماهانه بانک مرکزی برای فروردین ماه اعلام شد

ترمز رشد اقتصادی کشیده شد؛ زنگ خطر برای اقتصاد ایران

همه نهادها مشمول اعمال فوق‌العاده خاص حقوق شدند

مرد سایه اسرائیل کیست؟

تصویر واقعی؛ درباره عکسی از خلوتی نمایشگاه کتاب

رایزنی در جده

اشغالگران از خدمت‌رسانی شهرداری غزه به فلسطینیان جلوگیری می‌کنند

جهاد اسلامی: مقاومت فلسطین بدون برقراری آتش‌بس، اسرای صهیونیست را آزاد نخواهد کرد

بایواتانول در مسیر ورود به جایگاه‌های بنزین؛ سوخت سبز می‌شود

سیر تاریخی تورم؛ از ثبات تا بحران و فشار بی‌سابقه بر رفاه ایرانیان

مهاجرت طراحان و مرمت‌کاران فرش؛ ترکیه و پاکستان مقصد اصلی مهاجرت این صنعت است

بازگشت تریاک افغانستان و پاکستان به پشت مرزهای ایران

نسیم آرامش در شبه‌قاره

نظارت نبود، مهسا در آتش سوخت

بازداشت بیش از 770 کودک زیر 18 سال در کرانه باختری از 7 اکتبر

دیدار وزیر کشور طالبان با نمایندگان چین و پاکستان درباره همکاری‌های منطقه‌ای

کرملین: استقرار صلح‌بانان اروپایی در اوکراین را نمی‌پذیریم

امیدی به احیای بانک آینده نیست؛ مجوز گزیر بدهید

معامله 94 کیلوگرم شمش طلا در 21 اردیبهشت ماه

مرحله دوم سود سهام عدالت چه زمانی واریز می‌شود؟

قیمت ارز‌های دیجیتال در 21 اردیبهشت 1404؛ بیت کوین حدوداً 8.5 میلیارد تومان

شوک قیمتی تخم مرغ: از ایران تا سوئیس

اخبار مثبت از مذاکرات امروز ایران - آمریکا در عمان: این توافق صورت گرفت

پایان دور چهارم مذاکرات هسته‌ای اعلام شد

ان‌بی‌سی: اختلاف بر سر ایران و غزه روابط ترامپ و نتانیاهو را متشنج کرده است

خبر فوری آسوشیتدپرس بعد از پایان دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا

پایان دور چهارم مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا؛ مذاکراتی دشوار اما مفید برای درک بهتر از مواضع یکدیگر

تداوم فضای تعلیق نه به نفع ایران و نه به نفع امریکاست

گروگان‌گیری تروئیکا

دوگانه بهارستانی‌ها در رفتار با پاستور

14 سالمند در غزه از گرسنگی جان دادند

اذعان ارتش هند به انهدام جنگنده‌هایش توسط پاکستان

تلفات نظامیان صهیونیست در عملیات نیروهای مقاومت در غزه

نشست ترکیه، اردن و سوریه در آنکارا برای بررسی تحولات امنیتی منطقه

خبرگزاری فرانسه: هدف حمایت اسرائیل از دروزی‌ها، تضعیف سوریه است

جزئیات تماس تلفنی جولانی با بن‌سلمان

سکه در مسیر افزایش قیمت؛ دلار 83 هزار تومان شد

صلح لرزان

از بندر تا «باغو»؛ بندرعباس 15 روز پس از انفجار