ایرانیان جهان

آخرين مطالب

کودتای نرم ژنرال‌ها در اسلام آباد پاکستان

کودتای نرم ژنرال‌ها در اسلام آباد
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - اقتصاد نیوز /متن پیش رو در اقتصاد نیوز منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
به باور ناظران، هر اندازه زمان می گذرد، رهبری نظامی و احزاب ائتلاف هیچ گزینه‌ای ندارند جز اینکه با هم بمانند، زیرا هر دو در صورت تزلزل شکست خواهند خورد. تا زمانی که ژنرال عاصم منیر فرمانده ارتش است، دولت تحت رهبری شهباز از حملات بی ثباتی جان سالم به در خواهد برد. در این میان چالش دیگر؛ اقتصاد پاکستان است که سال‌هاست که در آستانه فروپاشی قرار گرفته و تورم در بهار گذشته به بالاترین حد خود رسیده است.
به گزارش اقتصادنیوز، با این حال کمک مالی صندوق بین المللی پول اقتصاد را سرپا نگه داشته است، اما این برنامه قرار است در ماه جاری منقضی شود و دولت جدید باید تضمین های تازه در اختیار صندوق بین المللی پول قرار دهد. پارلمان تازه منتخب پاکستان روز یکشنبه شهباز شریف را به عنوان نخست‌وزیر برگزید و به همین ترتیب دومین دوره ریاست شریف را آغاز شد، ان هم در شرایطی که دولت با چالش‌های اقتصادی و سیاسی مواجه است و احتمالا کشور در یک قدمی آشوب قرار دارد.انتخاب شریف همچنین نقش ارتش قدرتمند پاکستان را که مدت هاست به عنوان دستی نامرئی هدایت کننده سیاست این کشور تلقی می شود و پیشتر نتایج انتخابات آن را مهندسی کرده، برجسته کرد. تحلیلگران می گویند که اعتماد عمومی به دولت شریف پایین است.
دولتی بی اعتبار
طلعت حسین، تحلیلگر سیاسی مستقر در اسلام آباد، پایتخت پاکستان، به نیویورک تایمز گفت: «دولت محکوم به نظر می رسد».شریف 201 رای در مجلس ملی به دست آورد، در حالی که نزدیک ترین رقیب او، عمر ایوب، از حامیان نخست وزیر سابق زندانی عمران خان، 92 رای را از آن خود کرد.قبل از شروع رای گیری، شریف به همراه برادر بزرگترش نواز که او نیز به عنوان نماینده مجلس شورای ملی انتخاب شده بود، وارد سالن اصلی شد. این دو برادر در ردیف اول کنار هم نشستند، این رخداد یادآور این نکته است که شریف بزرگ، که خود سه بار نخست وزیر بوده، همچنان تاثیرگذار است و احتمالا در پشت صحنه قدرت را در دست خواهد داشت.این روند با اعتراض بلند در حمایت از خان آغاز شد. چند تن از هواداران نخست وزیر پیشین در مقابل میز سخنران نشستند و شعار سر دادند. بسیاری دیگر تصاویر عمران خان را تکان دادند و آنها نیز شعارهایی را در حمایت از ستاره کریکت که تبدیل به سیاستمدار شده بود سر دادند.
حزب شریف، مسلم لیگ نواز، که رهبری اش با او و خانواده اش است و در حال حاضر حزب مورد علاقه ارتش قلمداد می شود، در انتخابات ملی که یک ماه پیش پاکستان برگزار شد، بیشترین کرسی ها را به دست نیاورد. این افتخار نصیب نامزدهای همسو با حزبی به رهبری عمران خان شد که ارتش به دنبال کنار زدنش است.علیرغم نارضایتی ها ارتش توانست ائتلافی با دیگر احزاب اصلی برای رهبری دولت ایجاد کند.با این حال، دولت شریف پس از تشدید اتهامات مبنی بر دستکاری ارتش در شمارش آرا در ده‌ها رقابت برای منحرف کردن آن‌ها به نفع حزب خود و دور شدن از حزب خان، یعنی تحریک انصاف پاکستان، با تردیدهای دائمی در مورد مشروعیت خود مواجه خواهد شد.نجم ستی، تحلیلگر سیاسی برجسته پاکستانی، گفت که دوام دولت ائتلافی شریف به حمایت فرمانده ارتش بستگی دارد.
چالش دولت تازه
به باور ناظران، هر اندازه زمان می گذرد، رهبری نظامی و احزاب ائتلاف هیچ گزینه‌ای ندارند جز اینکه با هم بمانند، زیرا هر دو در صورت تزلزل شکست خواهند خورد. تا زمانی که ژنرال عاصم منیر فرمانده ارتش است، دولت تحت رهبری شهباز از حملات بی ثباتی جان سالم به در خواهد برد.در این میان چالش دیگر: اقتصاد پاکستان است که سال‌هاست که در آستانه فروپاشی قرار گرفته و تورم در بهار گذشته به بالاترین حد خود رسیده است. کمک مالی صندوق بین المللی پول اقتصاد را سرپا نگه داشته است، اما این برنامه قرار است در ماه جاری منقضی شود و دولت جدید باید تضمین های تازه در اختیار صندوق بین المللی پول قرار دهد.اقدس افضل، تحلیلگر مستقر در کراچی براین باور است که باید "در همسایگی" 6 تا 8 میلیارد دلار باشد – چرا که به احتمال زیاد اقدامات ریاضتی جدید لازم است که می تواند ناامیدی عمومی را برانگیزد.
ایوب با اشاره به خان و شاه محمود قریشی، وزیر امور خارجه سابق که او نیز زندانی است، گفت: "اولویت ما آزاد کردن رهبران و آوردن آنها به پارلمان خواهد بود."حامیان این حزب، که از موفقیت انتخاباتی انرژی گرفته اند، ممکن است به خیابان ها بیایند تا دولت را تحت فشار قرار دهند تا خان را که چندین بار در حال گذراندن دوران محکومیت خود به اتهاماتی از جمله افشای اسرار دولتی است، آزاد کند. خان متعهد شده که در باب این محکومیت‌ها، که به گفته او انگیزه‌های سیاسی دارند، تجدیدنظر خواهد کرد و حزب او قول داده که برخی از نتایج انتخابات را به چالش بکشد.نخست وزیر جدید تاکید دارد که کشور با چالش های بزرگی مواجه است اما فرصت هایی نیز دارد. او با اشاره به اینکه اقتصاد همچنان چالش اصلی است، قول داد که سرمایه گذاری را افزایش داده و محیطی مناسب برای کسب و کار ایجاد کند.
باج شریف به ارتش
شریف، که اولین دوره نخست وزیری اش پس از برکناری خان در آوریل 2022 به واسطه رای عدم اعتماد قانونگذاران انجام شد، به دلیل مدیریت کارآمد شناخته شده است. او به عنوان وزیر ارشد پنجاب، بزرگترین استان کشور، بر چندین پروژه بزرگ زیربنایی نظارت داشت.شریف برخلاف برادرش نواز که چندین بار با ژنرال های کشور درگیر شده، برای ارتش احترام قائل بوده است. در دوره قبلی خود به عنوان نخست وزیر، ارتش نقش خود را در دولت تثبیت کرد و نفوذ خود را بر سیاست گذاری افزایش داد.
ژوئن 2023، شریف ایجاد شورای دولتی را با هدف جذب سرمایه گذاری خارجی تصویب کرد، اقدامی که به طور گسترده به عنوان تلاشی از سوی ارتش برای داشتن نقشی برجسته در سیاست های اقتصادی تلقی شد. ژنرال منیر، فرمانده ارتش، یکی از اعضای آن نهاد، شورای تسهیل سرمایه گذاری ویژه است.شریف همچنین سیاستی را تصویب کرد که بر اساس آن سازمان اطلاعات کشور این اختیار را داشت که انتصاب ها و پست های مقامات دولتی را تایید یا رد کند. تحلیلگران می گویند که این امر نفوذ فراگیر این نهاد را نه تنها بر سیاست، بلکه بر خدمات ملکی نیز تقویت کرده است.در پی ناآرامی های انتخاباتی، تحلیلگران می گویند نقش ارتش مبهم است. اما اکثرا موافقند که یک دولت غیرنظامی ضعیف کار ژنرال‌ها را آسان‌تر می‌کند تا کنترل خود را بازگردانند و از نظر سیاسی دست بالاتر را داشته باشند. عادل نجم، استاد روابط بین‌الملل در دانشگاه بوستون، گفت: روابط نظامی-نظامی در پاکستان - از جمله روابط بین ارتش و جامعه - مانند گذشته نخواهد بود، نمی‌تواند باشد. "آنچه رخ می دهد،همان چیزی است که در ذهن هر بازیگر سیاسی در پاکستان است و باید در ذهن مقام های ارشد ارتش نیز باشد.


لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1116879/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیدا و پنهان مذاکرات هسته‌ای

سرمقاله ایران/ جایگاه نام خلیج فارس در فرهنگ عمومی

تأکید کیم جونگ‌‌اون بر تسریع تجهیز هسته‌ای نیروی دریایی

درگیری‌های دمشق 16 کشته برجای گذاشت

هشدار جدی به پرمصرف‌ها؛ قبض‌های سنگینی در راه است

واردات بنزین سوپر به کجا رسید؟

بالا آمدن آب سد سیمره کابوس کشاورزان عرب رودبار استان ایلام

ثروتمندترین شاهزاده عرب در فهرست میلیاردرهای جهان در سال 2025

مجارستان، بالاخره مقابل اوکراین کوتاه آمد؟

انریکه: می‌توانیم به فینال صعود کنیم/ در بازی برگشت هم اذیت می‌شویم

تأمین سریع دارو در حادثه بندرعباس حتی از چین

اعزام هیأتی از طالبان به کازان

قیمت جهانی طلا چند شد؟

همه همدردی کردند جز این 4 دولت خبیث!

نخستین دیدار وزیر خارجه سوریه با مقامات ارشد آمریکا در نیویورک

وسوسه‌های مالی آمریکا برای کشاندن روسیه و اوکراین به صلح

خطوط قرمز در مذاکرات با آمریکا؛ اقدامات عملی مهم‌تر از توافقات روی کاغذ

ترامپ: دوست دارم پاپ شوم! + فیلم

دلار، خرید طلا را گران کرد

دیپلماسی انفجار

یمن فریاد می‌زند: آمریکا از سلاح‌های ممنوعه استفاده کرده است

سقوط آزاد قیمت طلا در بازار امروز 10 اردیبهشت ماه

اصرار عجیب برای وجاهت بخشیدن به کارگروه مافیایی FATF

با دروغ سرمایه‌گذاری هزار میلیاردی، آمریکا را کعبه آمال جا نزنید!

سرمقاله اعتماد/ اهداف انقلاب اسلامی از نگاه بنیان‌گذار (12)

عصبانیت زن آمریکایی از مردی که کلاه ترامپ بر سر دارد

وداع تلخ پدر فلسطینی با فرزندانش در پی حملات هوایی به غزه

اظهارات نصیری اقدم درخصوص دستمزدها

کود اضافه داری؟ ابزارآلات کشاورزیت بلااستفاده‌ست؟ تو باغبون مشتریش منتظرته

تاکید بر همکاری ‌های دو جانبه بنیاد مازندران با دانشگاه علوم کشاورزی

استاندار فارس: حجم مبادلات اقتصادی ایران و عمان افزایش یابد

سفر مقامات اقتصادی سئول به واشنگتن برای گفت‌وگو درباره تعرفه‌ها

تحقق رشد اقتصادی امسال نیازمند 7900 همت منابع مالی است

فرمول اقتصادی تنش‌زدایی

سرمقاله هم میهن/ ریشه ناکارآمدی اداری

تیراندازی مرگبار در سوئد

دریافت 35 هزار میلیارد تومان مالیات از خودرو در 1403

بانک جهانی: قیمت انرژی و مواد غذایی کاهش می‌یابد

چراغ قوه 8 کاره، پاور بانک، چراغ قوه، شیشه شکن و ...

پایان مهلت 50 روزه صمت درباره مجوز سامانه‌های فروش برخط طلا

قیمت جهانی طلا امروز 10 اردیبهشت ماه؛ اونس به 3309 دلار رسید

ترامپ: فکر کردن به چین خواب را از من گرفته است

از تاثیر طالب‌زاده روی پنتاگون تا نقش هوش مصنوعی در آینده جهان

حمله هماهنگ انگلیس و آمریکا به یمن

استفاده از خطرناک‌ترین سلاح‌های ممنوعه از سوی آمریکا علیه یمن – آفتاب نو | اخبار ورزشی

حمله موفق ارتش یمن به ناو هری ترومن از فاصله 900 کیلومتری / دومین گل به خودی عجیب نیروی دریایی آمریکا در ماه‌های اخیر +تصاویر

قیمت جهانی طلا 10 اردیبهشت 1404 | اونس طلا 3309 دلار و 30 سنت

قیمت جهانی نفت 10 اردیبهشت 1404 | برنت 63 دلار و 80 سنت

قیمت جهانی نفت امروز 10 اردیبهشت؛ برنت 63 دلار و 80 سنت شد

ترامپ برای مقابله با ایران نقش «پلیس بد» را به اروپا سپرده است