ایرانیان جهان

آخرين مطالب

شبح ویتنامی دیگر بر سر آمریکا قاره آمریکا

شبح ویتنامی دیگر بر سر آمریکا
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - هم میهن /متن پیش رو در هم میهن منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
به نظر می‌رسد که تظاهرات ضدجنگ ویتنام در سال 1968 بار دیگر در آمریکا در حال تکرار شدن است
جوانان آمریکایی که جنگ اسرائیل و فلسطین را در شبکه‌های اجتماعی دنبال می‌کنند و از بسیاری از تصاویری که می‌بینند وحشت‌زده و خشمگین می‌شوند، با جنبش‌های اعتراضی نظیر اشغال وال‌استریت، زندگی سیاه‌پوستان مهم است، پارک‌لند، جنبش کارگری و کمپین کنترل اسلحه دانشجویان را تجربه کرده و در چنین فضایی رشد کرده‌اند. بیش از هزار کشیش سیاه‌پوست از جو بایدن، رئیس‌جمهور خواسته‌اند تا برای برقراری آتش‌بس در غزه فشار بیاورد و ما شاهد گسترش اعتراضات ضدجنگ در سراسر دانشگاه‌ها هستیم.
چارلز بلو-ستون‌نویس نیویورک‌تایمز| سال 1968، ‌در گردهمایی حزب دموکرات در شیکاگو، معترضان ضدجنگ ویتنام با نیروهای پلیس درگیر شدند. برخورد وحشیانه پلیس با معترضان بعدها از سوی کمیته فدرال تحت عنوان «شورش پلیس» توصیف شد. در هر صورت این درگیری باعث شد که تمرکز گردهمایی و دستورکار آن به‌طور کلی از مرکز توجهات خارج شود.
در آن سال، تظاهرکنندگان جوان پیش روی خود اعتراضات زیادی را دیده بودند؛ از جمله اعتراضات مربوط به جنبش حقوق مدنی و همچنین عزاداری ملی بابت ترور جان‌اف‌کندی و همچنین ترور مارتین لوترکینگ، رهبر مبارزان سیاهان آمریکا. آن جوانان با دیدن این رخدادها به بلوغ فکری رسیده بودند.
پیش از آن، مارتین لوترکینگ مخالفت خود را با جنگ ابراز کرده و گفته بود که درحالی‌که تلاش نمی‌کند «ویتنام شمالی یا جبهه آزادی‌بخش ملی را به‌عنوان مظهر فضیلت برجسته کند»، اما می‌خواهد بر این باور خود تأکید کند که «آمریکا تا زمانی که به ماجراجویی‌هایی نظیر جنگ ویتنام می‌پردازد و نیروی انسانی و مهارت آمریکایی‌ها را در چنین زمینه‌هایی مصرف می‌‌کند، هرگز بودجه و انرژی لازم را در مبارزه با فقر در آمریکا، اختصاص نخواهد داد. لوترکینگ در آن زمان تاکید کرده بود که در چنین شرایطی «چاره‌ای ندارد جز اینکه جنگ را به عنوان دشمن فقرای آمریکا ببیند و در نتیجه با آن مخالفت کند.»
در آن زمان ما شاهد نسلی بودیم که برای اعتراض آماده بودند. آن نسل بنیان‌های اخلاقی را در خود پرورانده بودند که بنیان خشم‌اش نسبت به جنگ در ویتنام را شکل می‌داد. جنگ ویتنام نخستین جنگی بود که ابعاد و فجایع‌اش از شبکه‌های تلویزیونی پخش می‌شد و آمریکایی‌ها می‌توانستند با چشمان خود وحشت و خشونت این جنگ را تقریباً به طور زنده ببینند و سپس می‌دیدند که حدود 2 میلیون آمریکایی برای شرکت در این جنگ به خدمت فراخوانده شدند. در نتیجه جنبش اعتراضی علیه چنین جنگی ابتدا از دانشگاه‌ها آغاز شد و سپس گسترش یافت.
مسلم است که ترم‌های دانشگاهی تمام می‌شوند و دانشجویان برای گذراندن تعطیلات تابستانی به خانه می‌روند. اما در آن زمان، مخالفت دانشجویان با جنگ با پایان سال تحصیلی، خاتمه نیافت. در ماه‌های منتهی به برگزاری گردهمایی سال 1968 حزب دموکرات که در ماه اوت برگزار شد، سازمان‌دهندگان، تظاهرات بزرگی را برنامه‌ریزی کردند که بدون توجه به مجاز بودن آن برگزار می‌شد و دانشجویان را از سراسر کشور به خود جذب می‌کرد. قبل از برگزاری گردهمایی حزب دموکرات، رنی دیویس، یکی از سازمان‌دهندگان تظاهرات به نیویورک‌تایمز گفت: «عدم صدور مجوز تظاهرات، مانع از این نمی‌شود که هزاران نفری که به شیکاگو می‌آیند، نتوانند نظرات‌شان را درباره جنگ ویتنام ابراز کنند.»
به نظر می‌رسد که حالا باز هم تاریخ در حال تکرار است.
جوانان آمریکایی که جنگ اسرائیل و حماس را در شبکه‌های اجتماعی دنبال می‌کنند و از بسیاری از تصاویری که می‌بینند وحشت‌زده و خشمگین می‌شوند، با جنبش‌های اعتراضی نظیر اشغال وال‌استریت، زندگی سیاه‌پوستان مهم است، پارک‌لند، جنبش کارگری و کمپین کنترل اسلحه دانشجویان را تجربه کرده و در چنین فضایی رشد کرده‌اند. بیش از هزار کشیش سیاه‌پوست از جو بایدن، رئیس‌جمهور خواسته‌اند تا برای برقراری آتش‌بس در غزه فشار بیاورد و ما شاهد گسترش اعتراضات ضدجنگ در سراسر دانشگاه‌ها هستیم.
امسال هم مثل سال 1968، بار دیگر ترم دانشگاه به پایان می‌رسد که دانشجویان برای گذراندن تعطیلات به خانه می‌روند و زمان و انرژی بیشتری در اختیار خواهند داشت تا در ماه اوت و به هنگام برگزاری گردهمایی حزب دموکرات، بار دیگر به مانند سال 1968 تظاهرات عظیمی را سازماندهی کنند. گروه‌های ضدجنگ از هم‌اکنون در حال برنامه‌ریزی تظاهرات بزرگ در این کنوانسیون هستند.
حاتم ابودایه از شبکه جامعه فلسطینی ایالات متحده اخیراً به شیکاگو تریبون گفته است: «با مجوز یا بدون مجوز، ما تظاهرات خواهیم کرد. گردهمایی امسال حزب دموکرات مهمترین فرصت تظاهرات از سال 1968 تاکنون است. در سال 1968 هم بزرگترین تظاهرات ضدجنگ در شیکاگو برگزار شد و جنبش آزادی سیاهان، یک تظاهرات بزرگ را برگزار کرد که با خشونت زیاد سرکوب شد.»
و از همین حالا می‌توان حمایت قابل توجهی را برای برگزاری چنین تظاهراتی مشاهده کرد. نظرسنجی جوانان هاروارد در بهار 2024 نشان داد که جوانان 18 تا 29ساله آمریکایی مسائل مهم دیگر را از جمله تورم و مهاجرت مهمتر از درگیری اسرائیل و فلسطین ارزیابی می‌کنند. این نظرسنجی نشان داد که «جوانان آمریکایی از آتش‌بس دائمی در غزه» با نرخ پنج به یک حمایت می‌کنند. براساس نظرسنجی دانشگاه کوئینیپیاک که روز چهارشنبه منتشر شد، 53 درصد از دموکرات‌ها با ارسال کمک‌های نظامی بیشتر به اسرائیل با هدف کمک به اقداماتش در جنگ با حماس، مخالف هستند.
به نظر می‌رسد در کمپین مبارزات انتخاباتی بایدن این حس وجود دارد که می‌توان منتظر ماند تا این اعتراضات تمام شود و در نهایت این احساسات از میان خواهد رفت و رای‌دهندگان دموکرات وقتی که روز انتخابات نزدیک می‌شود، در نهایت با دو گزینه بایدن و ترامپ روبه‌رو خواهند شد و بنابراین در آنجا مجبور خواهند شد که تصمیم نهایی‌شان را بگیرند.
این قماری است که کمپین بایدن به پیش می‌برد. معترضان و بسیاری از رای‌دهندگان صرفاً از سیاست خارجی دولت بایدن ناراحت نیستند. بلکه موضوع برایشان فراتر از این چیزهاست. بسیاری بر این باورند که شاهد یک نسل‌کشی هستند که توسط یک رئیس‌جمهور آمریکایی مورد حمایت واقع شده است. آنها احساس می‌کنند شخصاً در جنگی دخالت دارند که در آن تعداد کشته‌ها همچنان در حال افزایش است؛ آن‌هم بدون اینکه پایانی در پیش رو باشد. این مسئله برای آنها یک مسئله اخلاقی است و بنابراین بعید به نظر می‌رسد با نزدیک شدن به روز انتخابات، نظرات‌شان چندان تغییر کند.
واقعیت این است که دیدن جسد کودکی معلول که در آغوش مادرش مرده، کار آسانی نیست. توجه نکردن به مردم گرسنه‌ای که زیر آتش جنگنده‌های اسرائیلی هستند و تقلا می‌کنند پناهی بیابند، کار آسانی نیست. همه دیده‌اند که چطور جنگنده‌های اسرائیلی کاروانی از کامیون‌های کمک‌های غذایی را زیر آتش گرفتند و چندین امدادگر را کشتند. دیدن خرابه‌های غزه و توجه نکردن به آن کار آسانی نیست.
مردم آمریکا همه اینها را در تلویزیون‌ها و تلفن‌های همراه خود به چشم دیده‌ و می‌بینند. آنطور گه گزارش شده در 7 اکتبر، حدود 1200 نفر در اسرائیل کشته شده‌اند و حدود 240 نفر در حملات حماس گروگان گرفته شده‌اند.
اما به گفته مقامات بهداشت محلی، در این مرحله از جنگ، بیش از 34 هزار فلسطینی در منطقه‌ای با جمعیتی بیش از دو میلیون نفر کشته شده و بیش از 77 هزار نفر زخمی شده‌اند. اعداد سرگیجه‌آورند. سطح رنج غیرقابل‌قبول است و به نظر می‌رسد که جوانان دانشجوی آمریکایی امسال تابستان خود را با خشم فریاد خواهند زد.
عکس: پلیس سواره ایالتی تگزاس در حال متفرق کردن دانشجویان معترض هوادار فلسطین در دانشگاه تگزاس شهر آستین/AFP

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1128303/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمایه‌گذاری بیش از 100 میلیون دلاری رکتون ژاپن در هند

10 بازیکن با بیشترین تاثیرگذاری در سه فصل اخیر لیگ قهرمانان اروپا؛ یک نفر بالاتر از مدعی توپ طلا

رکوردشکنی اینزاگی در لیگ قهرمانان اروپا

پاسخ فدراسیون فوتبال به اقدام عجیب در اعزام تیم ملی فوتسال به چین – آفتاب نو | اخبار ورزشی

بازیکنان خط خورده هم با تیم ملی به سفر رفتند؛ توجیه فدراسیون: این بازیکنان رفتند تا روحیه بدهند!

قهرمانی تکواندوکاران دختر ایران در آسیا/ تیم شهرداری ورامین دوم شد

اعزام بازیکنان خط خورده تیم ملی فوتسال زنان به چین

ایران و آفریقا؛ از توافقات معدنی تا توسعه زیرساخت‌های مشترک

آنالیزور سابق استقلال راهی الاهلی خواهد شد

بابک زنجانی با طالبان؛ نخستین عکس از زنجانی در خارج از زندان منتشر شد

سرنوشت حقِ آب ایران از آب‌های مرزی

بابک زنجانی با طالبان! نخستین عکس از زنجانی در خارج از زندان منتشر شد

اظهارات نمایندگان مجلس درباره مذاکرات ایران و آمریکا/ نباید سفره مردم را به مذاکرات گره بزنیم/ آماده‌ایم تا توافق جامعی با حفظ حقوق مردم داشته باشیم

هشدار به ترامپ درباره توافق جدید با ایران | انتقاد شدید مایک پنس

آن روزها که برای عطاءالله مهاجرانی «محشر کبری شد»!

حمله به ترامپ از تریبون مجلس/ به آمریکایی‌ها امتیازات بی‌جا ندهید

پیشنهادهای مشاور اوباما به ترامپ درمورد ایران | فشارها علیه ایران را به افکار عمومی بکشانید | هدف آمریکا برچیدن برنامه هسته‌ای ایران نباشد

قیمت نفت در آستانه سنگین‌ترین افت سه‌ سال اخیر

عراقچی: اقدامات آمریکا پیام منفی در گفتگوها دارد.

ترامپ: از فکر شکست دادن چین خوابم نمی‌برد

شهادت 35 فلسطینی دیگر در غزه/ شمار شهدا به 52 هزار و 400 نفر رسید

روایت رسوایی آمریکا در دریای سرخ/ شلیک یمن به قلب ترومن

آزمایش محرمانه آمریکا؛ «عقاب سیاه» آمد

طاقت خانواده‌های زندانیان اسرائیلی طاق شد

نظر جالب آمریکایی‌ها درباره اهداف جنجالی ترامپ

«جنبلاط» برای پایان درگیری‌ها در سوریه پادرمیانی کرد

سود بازرگانی انواع لاستیک سواری 20 درصد شد

تبدیل ارس به هاب لجستیک با اتصال به ریل

پیشرفت 70 درصدی مین روبی از راه آهن شلمچه - بصره

کمیته مشترک همکاری میان اتاق ایران و اتحادیه صنایع عراق تشکیل شود

کشف برنج‌های احتکاری 42 میلیارد ریالی در تهران

افزایش 17 درصدی ارزش ریالی کالای قاچاق در ایلام

تقویت همکاری‌های اقتصادی ایران و پاکستان با تمرکز بر مناطق آزاد

کرمانشاه آماده جهش اقتصادی است

پیشنهاد تأسیس دفتر همکاری‌های اقتصادی زنان ایران و آفریقا

منطقه آزاد مشترک بین ایران و پاکستان ایجاد می‌شود.

2 جودوکار قمی در ترکیب تیم ملی برای کاپ آزاد اروپا

پوستر زیبای اینتر برای بازی بارسلونا؛ به یاد افسانه مشترک بین ما / عکس

جزئیات نشست دیپلماتیک ایران با انگلیس، فرانسه و آلمان درباره آینده توافق هسته‌ای | مذاکرات حساس ایران با تروئیکای اروپا

پهپاد سبک چینی نارنجک پرتاب می کند

اقدام عجیب در اعزام فوتسال بانوان به چین

واکنش فدراسیون فوتبال به اعزام 3 بازیکن خط‌خوره به چین

پاسخ فدراسیون فوتبال به اقدام عجیب در اعزام تیم ملی فوتسال به چین

حضور سفیر چین در کلاس زبان و ادبیات چینی دانشگاه شهید بهشتی

عکس لو رفته از بابک زنجانی در افغانستان جنجالی شد

دکترین سیاست خارجی ترامپ چیست؟

افزایش شیوع افسردگی در دهه گذشته در آمریکا

بمباران مجدد استان الجوف از سوی جنگنده های آمریکایی

کارنی، مشت آهنین کانادا در برابر رویای امپراتوری ترامپ

ایران نمی‌تواند سلاح هسته‌ای داشته باشد