ایرانیان جهان

آخرين مطالب

پایداری شهری با درس‌هایی از سبزترین شهرهای آفریقا قاره آفریقا

پایداری شهری با درس‌هایی از سبزترین شهرهای آفریقا
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - آفریقا به‌سرعت در حال افزایش شهرنشینی است، اما از پایداری به‌عنوان راهکاری عالی برای مقابله با چالش‌های ناشی از آن بهره می‌گیرد تا شهرهایی فراگیر، انعطاف‌پذیر و دوستدار محیط زیست ایجاد کند.
به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، جنوب صحرای آفریقا به‌سرعت در حال شهرنشینی است و در این زمینه از تمام قاره‌های دیگر پیشی گرفته است.
انتظار می‌رود جمعیت شهری این منطقه تا سال 2030 به 600 میلیون نفر و تا سال 2035 به 870 میلیون نفر برسد، بااین‌حال شهرهای آفریقایی برای مقابله با چالش‌های زیست‌محیطی مرتبط با شهرنشینی، فعالانه به استقبال پایداری می‌روند.
پایداری و گذار شهری در آفریقا گذار شهری قریب‌الوقوع آفریقا چالش‌های زیادی را به همراه دارد که با مشکلات اجتماعی-اقتصادی و زیست‌محیطی بسیاری همراه است. سکونت صدها میلیون نفر در مناطق شهری، بر منابع و اکوسیستم‌های این قاره تأثیر می‌گذارد، بنابراین اتخاذ شیوه‌های پایدار و زیست‌محیطی برای کشورهای آفریقایی ضروری است تا شهرهایی فراگیر، انعطاف‌پذیر و دوستدار محیط زیست ایجاد کنند.
عناصر کلیدی یک شهر پایدار واحد اطلاعات اکونومیست، در سال 2011 شاخص شهرهای سبز زیمنس در آفریقا را راه‌اندازی کرد که مطالعه‌ای موردی بر پایه ارزیابی پایداری 15 شهر آفریقایی است که تلاش‌های آن‌ها را بر اساس هشت معیار زیست‌محیطی «کاربری زمین»، «حمل‌ونقل»، «مدیریت پسماند»، «مدیریت آب»، «سرویس‌های بهداشتی»، «کیفیت هوا»، «حاکمیت محیطی»، «انرژی» و «انتشار کربن‌دی‌اکسید» بررسی می‌کند.
نتایج نشان می‌دهد که هیچ شهری حداکثر امتیاز «بسیار بالاتر از میانگین» را کسب نکرده است، بااین‌حال 6 از 15 شهر مورد ارزیابی، به نمرات بالاتر از میانگین و پنج شهر دیگر به امتیاز متوسط دست پیدا کردند. این امتیازات تلاش‌ها و توانایی‌های بعضی شهرهای آفریقایی برای حرکت به سمت پایداری را برجسته می‌کند و از سوی دیگر نشان می‌دهد حتی سبزترین شهرهای آفریقا نیز می‌توانند عملکرد خود را بهبود بخشند.

ایرانیان جهان

مطالعه حاضر بر اساس نمونه کوچکی از شهرهای سبز آفریقاست که نشان می‌دهد تعداد کل شهرهای پایدار در این قاره به‌نسبت کم است و بیشتر شهرهایی که بیشترین امتیاز را دارند در آفریقای جنوبی و شمال آفریقا قرار دارند، البته آکرا، پایتخت غنا تنها استثنا در جنوب صحرای آفریقاست.
رتبه‌بندی 6 شهر سبز آفریقا شرکت مشاوره و مهندسی جهانی آرکادیس به‌طور دوره‌ای رتبه‌بندی بهترین شهرهای پایدار در جهان را منتشر می‌کند. روش‌شناسی این شرکت، فراتر از حفاظت از محیط زیست و بهره‌وری انرژی، دیدگاهی جامع از پایداری شهری دارد و شاخص شهرهای پایدار آن 32 معیار اجتماعی، زیست‌محیطی و اقتصادی را در سه رکن اصلی کیفیت زندگی، محیط زیست و سود اقتصادی ادغام می‌کند. 6 کلان‌شهر آفریقایی به دلیل تلاش‌های خود در زمینه تنوع زیستی و نوآوری‌های فناوری در این رتبه‌بندی برجسته، بااین‌حال با چالش‌های تردد، نابرابری درآمد و آلودگی هوا روبه‌رو هستند که رتبه آن‌ها را به جایگاه‌های پایینی لیست تنزل می‌دهد.
قاهره، پایدارترین کلان‌شهر آفریقا بر اساس شاخص شهرهای پایدار مؤسسه آرکادیس 2022، قاهره در رتبه هشتادوششم پایداری در جهان قرار دارد. این کلان‌شهر که سبزترین شهر آفریقا محسوب می‌شود، شبکه حمل‌ونقل عمومی قوی دارد و مصرف سرانه انرژی آن تنها 1.6 مگاوات ساعت در سال است (میانگین جهانی 3.1 مگاوات ساعت است) و انرژی برق‌آبی حدود 20 درصد از عرضه برق آن را تشکیل می‌دهد.
کیپ‌تاون و ژوهانسبورگ آفریقای جنوبی دارای بیشترین تعداد شهرهای سبز در قاره آفریقاست. کیپ‌تاون رتبه دوم آفریقا و رتبه هشتادونهم جهان را دارد. این شهر دارای ذخایر طبیعی وسیع، خط ساحلی جذاب و سیستم حمل‌ونقل عمومی کارآمد است. ژوهانسبورگ نیز در این فهرست قرار دارد و در رتبه نودوهفتم جهانی را به خود اختصاص داده است.

ایرانیان جهان

نایروبی نایروبی که به‌عنوان پایتخت سافاری جهان نیز شناخته می‌شود، در رتبه نودوششم جهانی قرار دارد. این شهر سبز به‌دلیل تلاش‌های پایداری خود و استفاده 70 درصدی از انرژی‌های تجدید پذیر شناخته شده است. در سال 2020، نایروبی در فهرست شهرهای سبز تورلین (Tourlane) در رتبه 14 از 40 قرار گرفت. پایتخت کنیا میزبان نخستین اجلاس آب‌وهوایی آفریقا نیز بود که از چهارم تا ششم سپتامبر 2023 برگزار شد.
لاگوس و کینشاسا لاگوس، پایتخت اقتصادی نیجریه، رتبه نودونهم را در شاخص شهرهای پایدار آرکادیس 2022 دارد و کینشاسا، پایتخت جمهوری دموکراتیک کنگو در این رده‌بندی جایگاه آخر را به خود اختصاص داده است. این شهر به دلیل قابلیت اتصال و اشتغال متمایز است و به‌رغم این‌که در انتهای رتبه‌بندی جهانی 100 شهر سبز قرار دارد، به‌عنوان یک مکان مناسب برای پروژه‌های تجاری، مالی و حمل‌ونقل سبز مطرح است.
ساخت شهر پایدار: رویکردهای زیست‌محیطی عملی رشد شهری در آفریقا موجب افزایش تقاضا برای زیرساخت‌ها و انرژی، همچنین تولید زباله‌های بیشتر می‌شود، اما پایداری به‌عنوان یک راه‌حل کلیدی برای این چالش‌ها در حال ظهور است. الهام گرفتن از سبزترین شهرهای این قاره می‌تواند به‌عنوان الگوی حرکت به سمت پایداری طی یک گذار تدریجی و ایمن باشد.
اقتصاد دایره‌ای، عامل کلیدی در شهرهای سبز پایداری حول‌محور گذار انرژی، کاهش انتشار کربن و امنیت آب می‌چرخد. برای ساختن یک کلان‌شهر پایدار، تمرکز بر انرژی‌های تجدید پذیر، بازیافت، گسترش و حفظ فضاهای سبز ضروری است. احیای جنگل نه‌تنها کربن را جذب می‌کند، بلکه تولید مواد غذایی پایدار را نیز ارتقا می‌دهد. هنگامی که استقلال انرژی سبز به دست آید، توجهات به حمل‌ونقل عمومی سبز و مسکن پایدار معطوف می‌شود.

ایرانیان جهان

ایجاد سیاست‌های سبز بسیاری از کشورهای آفریقایی از جمله سیشل و موریس به گردشگری وابسته هستند که این امر اقتصاد آن‌ها را آسیب‌پذیر می‌کند. ترویج گردشگری مسئولانه برای ساختن شهرهای سبز و پایدار در آفریقا ضروری است. به‌طور حتم کاهش اثرات منفی بر محیط زیست در اولویت گردشگری مسئولانه قرار دارد. هدف این سیاست کاهش ردپای کربن، ارزیابی اثرات زیست‌محیطی و تشویق کسب‌وکارهای گردشگری به‌سمت به حداقل رساندن آلودگی و حفظ تنوع زیستی است. در کیپ‌تاون، این رویکرد در حال حاضر به ثمر نشسته و این شهر برای دو سال متوالی عنوان «بهترین مقصد گردشگری آفریقا» را به دست آورده است.
علاوه‌بر این، شهرداری‌های آفریقا موظف به تدوین طرح‌های شهری شامل برنامه‌ریزی جامع راه‌ها برای بهبود کیفیت هوا هستند و باید با در نظر گرفتن نیازهای عابرین پیاده و دوچرخه‌سواران، استانداردهای طراحی جاده کارآمد ایجاد کنند. این رویکرد همچنین شامل پیشرفت‌هایی با استفاده ترکیبی است که استفاده از حمل‌ونقل غیر موتوری را تشویق می‌کند. بر اساس داده‌های 911 شهر در 114 کشور در سال 2020، میانگین نسبت مساحت شهری جهان که به خیابان‌ها و فضاهای باز عمومی اختصاص دارد، حدود 16 درصد است که بسیار کمتر از میزان توصیه‌شده 30 درصدی سازمان ملل متحد-هبیتات برای جاده‌ها و 10 تا 15 درصد اضافی برای فضاهای باز عمومی است.
رواندا و پروژه «شهر سبز کیگالی» آن رواندا با هدف استقرار 35 درصدی جمعیت خود در شهرها تا پایان سال 2024، فعالانه به پایداری شهری متعهد شد. این کشور که در زمینه انرژی‌های تجدید پذیر پیشرو است، انرژی خورشیدی، برق‌آبی، بیوگاز و انرژی زمین گرمایی را برای افزایش امنیت انرژی و کاهش ردپای کربن خود ترویج می‌کند. با افزایش دسترسی به برق از 10 به 60 درصد بین سال‌های 2010 تا 2020، این کشور هدف خود را تأمین حداقل 48 درصد برق خود از منابع تجدید پذیر تا سال 2024 قرار داده بود.
رواندا در حال ساخت نخستین شهر سبز قاره آفریقا، پروژه شهر سبز کیگالی به مساحت 600 هکتار با هدف کربن‌خنثی شدن تا سال 2050 است. انتظار می‌رود این پروژه برای حدود 150 هزار نفر 30 هزار خانه و 16 هزار شغل مفید ایجاد کند. پایتخت رواندا همچنین انرژی‌های تجدید پذیر، حمل‌ونقل پایدار، مدیریت زباله، حفاظت از آب، حفاظت از تنوع زیستی و حکمرانی سبز را پیشنهاد می‌کند.

ایرانیان جهان

کد خبر 848959

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1375508/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

روز ملی خلیج فارس چه روزی است؟ علت نامگذاری 10 اردیبهشت به نام روز خلیج فارس چیست؟

انگلیسی محو پی‌اس‌جی: استثنائی‌ترین تیم اروپا!

اروپا قادر به اعزام نیرو به اوکراین نیست

بازی MMA One Championship بر پایه بلاک‌چین SUI: تجربه‌ای جدید برای iOS و Android

خط تولید معیوب آمریکا

دیدار محرمانه وزیر خارجه سوریه با مقامات آمریکایی در نیویورک

پوتین به دنبال صلح است/ از فکر شکست چین خوابم نمی‌برد

ماموریت سخت سکاندار کانادا

آشفته بازار ترامپیسم

ترابیان به رییس فیفا: آقای اینفانتینو حتی آمریکا هم نمی‌گوید «خلیج عربی»+ فیلم

قیمت جهانی طلا امروز چهارشنبه 1404/2/10

پس از نوسانات ناشی از جنگ تجاری، طلا آرام گرفت

کارهایی که در 100 روز کردم، در 100 سال گذشته انجام نشده بود| برای شکست چین، شب‌ها بیدارم

این سلاح ناو هواپیمابر را با یک حمله غرق می‌کند / فقط 20 دقیقه تا نابودی کامل

عواملی که رشد قیمت نفت را محدود می‌کند؛ کاهش ماهانه بی‌سابقه قیمت نفت

معرفی «قاتلِ پاپ» در آمریکا غوغا به پا کرد

بیانیه وزارت خارجه آمریکا درباره تحریم‌های جدید علیه سپاه

کابوس تل‌آویو

سرمقاله کیهان/ دو خطا از یک تجربه تلخ

آمریکا: فعلا خبری از عادی سازی روابط میان واشنگتن و دمشق نیست

هرتزوگ: نزاع‌های داخلی وضعیت امنیتی اسرائیل را تضعیف می‌کند

قالیباف: مجلس ارزیابی عملکرد مدیران و نظارت را وظیفه خود می‌داند/ کارگران افسران خستگی ناپذیر جنگ اقتصادی دشمن هستند

بهبود بازار کار در ترکیه

تعرفه‌های ترامپ تولید چین را زمین‌گیر کرد

سرمایه‌گذاری 10 هزار میلیارد تومانی شهرداری کرمانشاه در پروژه‌های شهری

3 سیگنال آغازگر جهش بیت‌کوین

تعرفه های ترامپ اقتصاد جهان را به خطر انداخت

تثبیت مقررات؛ شرط سرمایه‌گذاری

کشف پرادو قاچاق در یک نمایشگاه خودرو در بلوار مرزداران

قیمت طلای جهانی امروز 10 اردیبهشت / طلا در جا زد

توسعه فرصت‌های اقتصادی زنان در اولویت است

کارگران افسران خستگی ناپذیر جنگ اقتصادی دشمن هستند

پیدا و پنهان مذاکرات هسته‌ای

سرمقاله ایران/ جایگاه نام خلیج فارس در فرهنگ عمومی

تأکید کیم جونگ‌‌اون بر تسریع تجهیز هسته‌ای نیروی دریایی

درگیری‌های دمشق 16 کشته برجای گذاشت

هشدار جدی به پرمصرف‌ها؛ قبض‌های سنگینی در راه است

واردات بنزین سوپر به کجا رسید؟

بالا آمدن آب سد سیمره کابوس کشاورزان عرب رودبار استان ایلام

ثروتمندترین شاهزاده عرب در فهرست میلیاردرهای جهان در سال 2025

مجارستان، بالاخره مقابل اوکراین کوتاه آمد؟

انریکه: می‌توانیم به فینال صعود کنیم/ در بازی برگشت هم اذیت می‌شویم

تأمین سریع دارو در حادثه بندرعباس حتی از چین

اعزام هیأتی از طالبان به کازان

قیمت جهانی طلا چند شد؟

همه همدردی کردند جز این 4 دولت خبیث!

نخستین دیدار وزیر خارجه سوریه با مقامات ارشد آمریکا در نیویورک

وسوسه‌های مالی آمریکا برای کشاندن روسیه و اوکراین به صلح

خطوط قرمز در مذاکرات با آمریکا؛ اقدامات عملی مهم‌تر از توافقات روی کاغذ

ترامپ: دوست دارم پاپ شوم! + فیلم