ایرانیان جهان

آخرين مطالب

چین ترسی از مقابله با آمریکا ندارد/ تبعات منفی جنگ تعرفه‌ای برای اقتصاد جهانی آسیا و اقیانوسیه

چین ترسی از مقابله با آمریکا ندارد/ تبعات منفی جنگ تعرفه‌ای برای اقتصاد جهانی
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش خبرنگار بین‌الملل ایسکانیوز، رئیس‌جمهور آمریکا در اوایل ماه جاری میلادی تعرفه‌های تجاری سنگینی برای تعداد زیادی از کشورها اعلام کرد اما پس از مدت کوتاهی تعرفه‌ها را برای برخی کشورها غیر از چین به حالت تعلیق درآورد. به نظر می‌رسد اقدام ترامپ در راستای جنگ تجاری بین آمریکا و چین باشد. بر اساس تصمیم ترامپ، تعرفه‌های تجاری با چین 145 درصد افزایش یافت و این اقدام با واکنش سریع پکن همراه بود و چین نیز تعرفه‌های 125 درصدی برای کالاهای آمریکایی وضع کرد.
کارشناسان اقتصادی معتقدند که این اقدام دولت ترامپ پیامدهای خطرناکی برای برخی کشورها خواهد داشت و تعرفه‌های اعمال شده از سوی آمریکا زنجیره تامین را مختل خواهد کرد. به گفته تحلیلگران، جنگ تجاری بین دو اقتصاد بزرگ جهان به نوعی نبرد اراده‌هاست و هر دو کشور از مزایای اقتصادی و اهرم‌های فشار تحت اختیار خود برای شکست طرف مقابل استفاده خواهند کرد.
بیشتر بخوانید: ایران در مذاکرات هسته‌ای از حمایت روسیه برخوردار است/ اراده غیرقابل تغییر مسکو برای توسعه همکاری‌ها با تهران به نظر می‌رسد افزایش تعرفه‌های آمریکا برای کالاهای چینی بیش از آنکه اقدامی برای تحقق اهداف اقتصادی ترامپ باشد، راهبردی سیاسی برای توقف نفوذ روز افزون چین در عرصه جهانی باشد. تا اینجای کار دولت چین نشان داده که حاضر به کوتاه آمدن در برابر ترامپ نیست و خود را برای مقابله با اقدامات آمریکا آماده کرده است. دکتر «ژانگ یوان» -استاد دانشگاه مطالعات بین الملل شانگهای- در گفتگو با ایسکانیوز به تحلیل این ماجرا پرداخت.
وی در خصوص شانس ترامپ برای پیروزی در برابر چین در جنگ تجاری گفت: نکته مهمی که باید پیش از هر چیز دیگری مورد توجه قرار بگیرد این است که جنگ تجاری آغاز شده توسط ایالات متحده، به همه شرکای تجاری این کشور و حتی متحدان سنتی ایالات متحده آسیب می‌رساند و صرفا به ضرر چین نیست. از نظر استاد روابط بین الملل دانشگاه شانگهای، جنگ تجاری حقوق و منافع مشروع همه کشورهای جهان و قوانین سازمان تجارت جهانی را نقض و روحیه چندجانبه گرایی را که لازمه توسعه و آبادانی جهان است را تضعیف می‌کند.
ژانگ یوان با اشاره به رویه رفتاری ترامپ و دولت آمریکا اظهار کرد: در سبک کنونی تبلیغات خارجی دولت ایالات متحده، فارغ از اینکه جنگ تجاری چه تبعاتی برای آنها خواهد داشت، به احتمال زیاد دولت آمریکا از هم اکنون اعلام پیروزی خواهند کرد. وی با بیان اینکه چین از رقابت با آمریکا نمی‌ترسد، خاطرنشان کرد: پکن هرگز از هیچ فرصتی برای مذاکره با ایالات متحده برای یافتن منافع مشترک و گسترش فرصت‌های همکاری چشم پوشی نکرده است اما با این حال، چین به شدت با هژمونی یکجانبه گرایانه غیرمنطقی و قلدری اقتصادی آمریکا مخالف است.
استاد روابط بین الملل دانشگاه شانگهای در خصوص اقدامات احتمالی چین برای مقابله با زیاده خواهی‌های ایالات متحده تصریح کرد: چین از زمان‌های قدیم تا کنون برای ارزش‌های جهانی احترام قائل بوده و صلح را دوست داشته است، اما از مقابله با ظلم و ستم نمی‌هراسد. وی افزود: صرف نظر از تغییرات در محیط بین‌المللی، چین به روابط باز با همه کشورهای جهان، حمایت و پایبندی به قوانین بین‌المللی، به اشتراک گذاشتن فرصت‌های توسعه با جهان و به اشتراک گذاشتن موقعیت برد-برد ادامه خواهد داد که ثبات را به دنیای پر تنش کنونی تزریق خواهد کرد.
ژانگ یوان در خصوص تاثیرات تعرفه‌های اعمال شده جدید دولت آمریکا و برنده و بازنده آن گفت: جنگ تعرفه‌ای عجولانه و غیرمنطقی که توسط ایالات متحده به راه انداخته شده، یک فاجعه برای بازار جهانی خواهد بود. به اعتقاد این استاد چینی، یک جنگ تجاری پایدار صرفا به اقتصاد جهانی آسیب می‌رساند و در نهایت با افزایش هزینه‌های زندگی، کیفیت زندگی همه مردم جهان، به ویژه اقشار ضعیف را تحت تاثیر قرار می‌دهد و باید گفت که در جنگ تجاری هیچ برنده‌ای وجود ندارد.
استاد دانشگاه شانگهای با تاکید بر اینکه توسعه حق جهانی همه کشورها و مردم جهان است، نه منفعت انحصاری کشورهای هژمونیک، اظهار کرد: همه کشورها باید به چندجانبه گرایی واقعی پایبند باشند و جهانی شدن اقتصادی بازتر، فراگیرتر و متعادل تر را ترویج کنند.
به اعتقاد وی، عملگرایی شدید و نگاه سود محور مهمترین عناصر سبک حکومتی ترامپ به عنوان یک تاجر است و دولت دوم ترامپ نسبت به دولت‌های قبلی تاکید بیشتری بر اولویت دادن به منافع ایالات متحده داشته و تقریبا نگرانی‌های متحدان خود را نادیده گرفته است. ژانگ یوان در ادامه منطق ترامپ را اینگونه توضیح داد: او امیدوار است که با افزایش تعرفه‌ها، نه تنها ثروت را از جهان جمع آوری کند، بلکه در نهایت باعث بازگشت تولید به ایالات متحده شود.
هر چند که از نظر این استاد روابط بین الملل، این فرآیند مطمئنا پرهزینه و زمان بر است و این احتمال وجود دارد که چندین سال بگذرد و نتایج مشهودی به ارمغان نیاورد. وی در انتها پیش‌بینی کرد: تعرفه‌های ایالات متحده در نهایت پس از مذاکره و مصالحه ایالات متحده با همه طرف‌ها به صورت علنی یا خصوصی به محدوده‌ای باز می‌گردد که برای همه طرف‌ها مقرون به صرفه باشد.
انتهای پیام/

ایرانیان جهان

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1409436/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بازی انتحاری «شی»

ماجرای پیشنهاد متفاوت آمریکا به حماس

اندیشکده کارنگی: عقب‌نشینی آمریکا از نظم بین‌المللی، با اهداف ایران هم‌راستاست

بازخوانی سیاست‌ مسکو در هشتادمین سالگرد پیروزی شوروی

چرا ترامپ هم نمی‌تواند نام خلیج فارس را تغییر دهد؟

بسته دیپلماتیک هوشمند ایران

توقیف کارزارهای اعتراض به پیامک حجاب

وعده ترامپ در شبکه اجتماعی

حماس: اسیر دو تابعیتی آمریکایی اسرائیلی را آزاد می‌کنیم

ویدئویی جنجالی از مکرون

چه‌کسی دستور ممنوعیت واردات آیفون لوکس آمریکایی را دور زد؟

افزایش عجیب قیمت آب معدنی؛ یک لیتر آب چند برابر قیمت بنزین شد؟

نتانیاهو: ساکنان غزه باید مهاجرت کنند

هند جریان آب سد چناب به سوی پاکستان را باز کرد

پیشنهاد «راسموسن» برای ایجاد «ناتوی اقتصادی» مقابل «ترامپ»

وقتی اتلاف برق معادل 408 میلیون بشکه نفت دیده نمی‌شود اما کولر مردم را مقصر می‌دانند

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: جرایمی از جنس جرایم سازمان‌یافته در بانک آینده وجود دارد

پیش بینی قیمت دلار 22 اردیبهشت 1404؛ چشمک مذاکرات به بازار ارز

آیا می‌شود از انرژی هسته‌ای صرف نظر کرد؟

بازگشت مرسدس بنز به ایران؛ چهار سواری محبوب در یک قدمی بازار

آیا ال.جی و سامسونگ به ایران بازمی‌گردند؟

پیکر مطهر شهید ناصر جوهر زاده کارمند بنیاد شهید بعد از قریب به 39 سال شناسایی و به آغوش وطن بازگشت

«غریزه درست، اجرای بد»؛ نگاه متفکر آمریکایی به سیاست‌‏خارجی ترامپ

ایران به کشورهای منطقه یادآوری می‌کند که هرگونه جنگ دامن‌گیر کل منطقه می‌شود

فرستاده ویژه ترامپ در حال مذاکرات غیرمستقیم با حماس است

نتانیاهو: برای طرح‌هایمان در یمن و غزه از کسی اجازه نمی‌خواهیم

آنروا: بحران انسانی در غزه فراتر از تصور است

ترامپ: اوکراین باید پیشنهاد پوتین برای مذاکره را بپذیرد

زلنسکی: پنجشنبه منتظر دیدار با پوتین هستم

ویتکاف: اسرائیل در حال ادامه دادن جنگ است

زلنسکی: آماده‌ام پنجشنبه در ترکیه با پوتین دیدار کنم

آتش سوزی‌ها در فلسطین اشغالی ادامه دارند

دلیل افزایش استقبال سرمایه‌گذاران از طلای بورسی چیست؟

نرخ تورم ماهانه بانک مرکزی برای فروردین ماه اعلام شد

ترمز رشد اقتصادی کشیده شد؛ زنگ خطر برای اقتصاد ایران

همه نهادها مشمول اعمال فوق‌العاده خاص حقوق شدند

مرد سایه اسرائیل کیست؟

تصویر واقعی؛ درباره عکسی از خلوتی نمایشگاه کتاب

رایزنی در جده

اشغالگران از خدمت‌رسانی شهرداری غزه به فلسطینیان جلوگیری می‌کنند

جهاد اسلامی: مقاومت فلسطین بدون برقراری آتش‌بس، اسرای صهیونیست را آزاد نخواهد کرد

بایواتانول در مسیر ورود به جایگاه‌های بنزین؛ سوخت سبز می‌شود

سیر تاریخی تورم؛ از ثبات تا بحران و فشار بی‌سابقه بر رفاه ایرانیان

مهاجرت طراحان و مرمت‌کاران فرش؛ ترکیه و پاکستان مقصد اصلی مهاجرت این صنعت است

بازگشت تریاک افغانستان و پاکستان به پشت مرزهای ایران

نسیم آرامش در شبه‌قاره

نظارت نبود، مهسا در آتش سوخت

بازداشت بیش از 770 کودک زیر 18 سال در کرانه باختری از 7 اکتبر

دیدار وزیر کشور طالبان با نمایندگان چین و پاکستان درباره همکاری‌های منطقه‌ای

کرملین: استقرار صلح‌بانان اروپایی در اوکراین را نمی‌پذیریم