ایرانیان جهان

آخرين مطالب

دنیامالی: اشتراکات فرهنگی ایران و عراق را بیشتر بهم نزدیک می کند عراق

دنیامالی: اشتراکات فرهنگی ایران و عراق را بیشتر بهم نزدیک می کند
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش خبرگزاری مهر، «احمد محمدحسین قاسم المبرقع»، وزیر ورزش و جوانان عراق بعد ازظهر امروز چهارشنبه 3 اردیبهشت ماه، با احمد دنیامالی، وزیر ورزش و جوانان کشورمان در محل این وزارتخانه دیدار کرد.
«المبرقع» به دعوت دکتر دنیامالی به تهران سفر کرده و هدف او از ملاقات با همتای ایرانی، همکاری و تعاملات بیشتر دو کشور در حوزه ورزش و جوانان است.
این سفر در راستای عملیاتی شدن تفاهم نامه میان روسای جمهور ایران و عراق است که مباحث ورزشی هم در آن لحاظ شده و قرار است به توسعه هر چه بهتر دیپلماسی ورزشی و امور جوانان دوکشور بینجامد. احمد دنیامالی بعد از دیدار با وزیر ورزش و جوانان عراق، برای دقایقی به همراه وی در جمع اصحاب رسانه حاضر شد تا رسما در مورد مناسبات میان دو کشور صحبت کند.
وزیر ورزش و جوانان در ابتدا ضمن خیر مقدم به «المبرقع» گفت: خوشحالیم که میزبان وزیر ورزش و جوانان عراق هستیم. در سفر دکتر پزشکیان به بغداد یکی از موافقت نامه هایی که بین ایران و عراق مبادله شده و به امضای روسای جمهور دو کشور رسیده است، بحث ورزش و جوانان است. البته ما از حدود 12، 13 سال قبل ارتباطاتی را با عراق داشتیم و تفاهم نامه های همکاری دو و چهار ساله با هم داشتیم که اجرایی شدند. اما در صددیم که به دلیل اشتراکات فرهنگی ارزشمندی که دو کشور با یکدیگر دارند، در حوزه ورزش بیشتر به هم نزدیک شویم. ما در گذشته تفاهم نامه هایی را در 15 رشته ورزشی داشتیم و اردوهای مشترکی را برگزار کردیم. حتما در آینده در این بخش فعال تر خواهیم بود و از ظرفیت های طرفین بیشتر استفاده می کنیم.
دنیامالی همچنین در مورد توسعه و همکاری دو کشور همسایه در بخش جوانان توضیح داد: عراق از نظر ساختار جمعیتی از ایران جوان تر است و به هر حال تجاربی که در این حوزه وجود دارد، می تواند مبادله شود. ضمن این که در بخش جوانان هم می توانیم تفاهم نامه جداگانه ای را ترسیم کنیم. همکاری های ما با ورزش عراق از گذشته بوده و خوشحالم که این همکاری همچنان ادامه دارد. در بخش جوانان خیلی علاقه مندیم که کارهای مشترک بیشتری در قالب کارگاهها انجام بدهیم. بخشی از همکاری های امور جوانان می تواند در قالب همکارهای منطقه ای نیز انجام شود. به هر سفیر ایران در عراق دیپلمات ورزیده ای است که وی می تواند نقش تعیین کننده ای را در سرعت دادن به اهداف ما داشته باشد.
وی همچنین به محورهای پیشنهادی همکاری های دوجانبه وزارت ورزش و جوانان ایران با عراق اشاره کرد و افزود: تشویق و حمایت از سرمایه گذاری در زیرساخت های ورزشی طرفین و صادرات کالا و تجهیزات ورزشی، توسعه و همکاری در زمینه ورزش بانوان، استان های هم جوار، طب ورزشی و مبارزه با دوپینگ، ورزش زورخانه ای، برگزاری رویدادهای ورزشی مشترک، تبادل مربی، داور و ورزشکار، گردشگری ورزش و جوانان، برگزاری اردوها و کارگاههای آموزشی، توانمند سازی تشکل های غیردولتی در قالب (NGO)، برگزاری هفته های دوستی جوانان، تبادل تجربیات در حوزه برنامه ریزی برای جوانان و تعاملات بین فدراسیونی، مهمترین محورهای پیشنهادی ورزش ایران به وزارت ورزش و جوانان عراق است که آمادگی آن را داریم آن ها را به مرحله اجرا برسانیم.
در ادامه “احمد محمدحسین قاسم المبرقع”، وزیر ورزش و جوانان عراق در خصوص برنامه ها و اهداف این وزارتخانه برای تعاملات دو سویه با وزارت ورزش و جوانان ایران توضیحاتی را ارائه کرد. وی گفت: ایران و عراق دو کشور همسایه با مرزی بسیار طولانی و تعاملات تاریخی و فرهنگی هستند و این موضوع می طلبد ما پیوندهای برداری و روابط خودمان را از طریق وزارتخانه ها تقویت کنیم. عراق معتقد است که ایران در ورزش و به خصوص در برخی رشته ها بسیار پیشرفته است مثلا در کشتی در سطح جهانی فعالیت می کند. ما باید از این ظرفیت حتما بهره ببریم. به خصوص این که عراق همچنان در حال تاوان دادن برخی تصمیمات گذشته است اما با این حال عراق تاسیسات و سخت افزارهای خوبی در ورزش دارد. شاید در هر استان یک ورزشگاه بین المللی داریم. برخی از ورزشگاههای ما در عراق توسط مهندسان ایرانی در حال ساخت هستند که گنجایش 60 هزار نفر را دارد.
وی در خصوص توسعه و همکاری حوزه جوانان خاطر نشان کرد: امیدوارم اهداف مصوبی که ما در قالب یادداشت تفاهم به آن رسیدیم را محقق کنیم. نهادهای ورزشی مرتبطی هم در عراق هستنند اما این نهادهای تخصصی در گذشته فضای کافی برای فعالیت پیدا نکردند. در دوره جدید عراق توانسته این شرایط را کمی تغییر بدهد.
ما در عراق وزارت ورزش و جوانان را داریم که متاسفانه این هم یک چالش است تا مدتی پیش به این وزارتخانه فقط ورزش می گفتند اما در حال حاضر جوانان هم به آن اضافه شده است. یادداشت تفاهم یک چارچوب برای تنظیم کردن همکاری هاست. اگر بخواهیم یادداشت تفاهم ورزش و جوانان را از هم جدا کنیم مانعی ندارد اما مهم تر این است که در اجرا اهداف را عملیاتی کنیم. امیدواریم از تجارب شما در حوزه جوانان استفاده کنیم. این همکاری مثمر ثمر خواهد بود. دو کشور می توانند با یک سیاست باز ارتباط بهتری در دنیا داشته باشند. کار اجرایی را باید هر چه زودتر شروع کنیم و جدول زمان بندی داشته باشیم. ما گام های بزرگی را در اجرای یادداشت تفاهمات برداشتیم و امروز آماده اجرا هستیم تا جوانان و ورزشکاران ما از این تعاملات کمال استفاده را ببرند.
المبرقع در ادامه این مطلب تصریح کرد: ما در زیرمجموعه وزارتخانه خودمان مراکز مهمی در حوزه ورزش و جوانان داریم. در حوزه ورزش 13 رشته را احصا کردیم که کودکان از 6 تا 14 ساله را در آن ها تمرین می دهیم. امیدواریم این ها را رشد بدهیم. این تجربه ای است که امیدواریم گسترده شود و آن را توسعه بدهیم. رسیدگی به حوزه جوانان در عراق مغفول مانده بود اما در حال حاضر مورد اهمیت ما است و برای آن برنامه داریم. من برای فعال سازی این یادداشت تفاهم پیشنهاد می کنم کمیته مشترکی از جانب دو وزراتخانه تشکیل شود. این برنامه اجرایی نیاز به نگارش دقیق تر و جداول زمانی دارد تا وارد مرحله اجرایی شود.
در پایان این نشست دکتر احمد دنیامالی، وزیر ورزش و جوانان ایران نیز از پیشنهاد المبرقع استقبال کرد و گفت: ایران می تواند میزبان کارگروه پیشنهادی وزارت ورزش و جوانان عراق باشد. ما می توانیم قابلیت های اجرایی این تفاهم نامه را انشا کنیم. ضمن این که در چند رشته ای که از قبل تعاملات مشترک با هم داشتیم، مجددا مورد بررسی قرار می دهیم تا توسعه بیشتری داشته باشد.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1419491/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ادعایی درباره هدیه عراقچی به ویتکاف

بازی انتحاری «شی»

ماجرای پیشنهاد متفاوت آمریکا به حماس

اندیشکده کارنگی: عقب‌نشینی آمریکا از نظم بین‌المللی، با اهداف ایران هم‌راستاست

بازخوانی سیاست‌ مسکو در هشتادمین سالگرد پیروزی شوروی

چرا ترامپ هم نمی‌تواند نام خلیج فارس را تغییر دهد؟

بسته دیپلماتیک هوشمند ایران

توقیف کارزارهای اعتراض به پیامک حجاب

وعده ترامپ در شبکه اجتماعی

حماس: اسیر دو تابعیتی آمریکایی اسرائیلی را آزاد می‌کنیم

ویدئویی جنجالی از مکرون

چه‌کسی دستور ممنوعیت واردات آیفون لوکس آمریکایی را دور زد؟

افزایش عجیب قیمت آب معدنی؛ یک لیتر آب چند برابر قیمت بنزین شد؟

نتانیاهو: ساکنان غزه باید مهاجرت کنند

هند جریان آب سد چناب به سوی پاکستان را باز کرد

پیشنهاد «راسموسن» برای ایجاد «ناتوی اقتصادی» مقابل «ترامپ»

وقتی اتلاف برق معادل 408 میلیون بشکه نفت دیده نمی‌شود اما کولر مردم را مقصر می‌دانند

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: جرایمی از جنس جرایم سازمان‌یافته در بانک آینده وجود دارد

پیش بینی قیمت دلار 22 اردیبهشت 1404؛ چشمک مذاکرات به بازار ارز

آیا می‌شود از انرژی هسته‌ای صرف نظر کرد؟

بازگشت مرسدس بنز به ایران؛ چهار سواری محبوب در یک قدمی بازار

آیا ال.جی و سامسونگ به ایران بازمی‌گردند؟

پیکر مطهر شهید ناصر جوهر زاده کارمند بنیاد شهید بعد از قریب به 39 سال شناسایی و به آغوش وطن بازگشت

«غریزه درست، اجرای بد»؛ نگاه متفکر آمریکایی به سیاست‌‏خارجی ترامپ

ایران به کشورهای منطقه یادآوری می‌کند که هرگونه جنگ دامن‌گیر کل منطقه می‌شود

فرستاده ویژه ترامپ در حال مذاکرات غیرمستقیم با حماس است

نتانیاهو: برای طرح‌هایمان در یمن و غزه از کسی اجازه نمی‌خواهیم

آنروا: بحران انسانی در غزه فراتر از تصور است

ترامپ: اوکراین باید پیشنهاد پوتین برای مذاکره را بپذیرد

زلنسکی: پنجشنبه منتظر دیدار با پوتین هستم

ویتکاف: اسرائیل در حال ادامه دادن جنگ است

زلنسکی: آماده‌ام پنجشنبه در ترکیه با پوتین دیدار کنم

آتش سوزی‌ها در فلسطین اشغالی ادامه دارند

دلیل افزایش استقبال سرمایه‌گذاران از طلای بورسی چیست؟

نرخ تورم ماهانه بانک مرکزی برای فروردین ماه اعلام شد

ترمز رشد اقتصادی کشیده شد؛ زنگ خطر برای اقتصاد ایران

همه نهادها مشمول اعمال فوق‌العاده خاص حقوق شدند

مرد سایه اسرائیل کیست؟

تصویر واقعی؛ درباره عکسی از خلوتی نمایشگاه کتاب

رایزنی در جده

اشغالگران از خدمت‌رسانی شهرداری غزه به فلسطینیان جلوگیری می‌کنند

جهاد اسلامی: مقاومت فلسطین بدون برقراری آتش‌بس، اسرای صهیونیست را آزاد نخواهد کرد

بایواتانول در مسیر ورود به جایگاه‌های بنزین؛ سوخت سبز می‌شود

سیر تاریخی تورم؛ از ثبات تا بحران و فشار بی‌سابقه بر رفاه ایرانیان

مهاجرت طراحان و مرمت‌کاران فرش؛ ترکیه و پاکستان مقصد اصلی مهاجرت این صنعت است

بازگشت تریاک افغانستان و پاکستان به پشت مرزهای ایران

نسیم آرامش در شبه‌قاره

نظارت نبود، مهسا در آتش سوخت

بازداشت بیش از 770 کودک زیر 18 سال در کرانه باختری از 7 اکتبر

دیدار وزیر کشور طالبان با نمایندگان چین و پاکستان درباره همکاری‌های منطقه‌ای