ایرانیان جهان

آخرين مطالب

زنگ خطر تورم خدمات به صدا درآمد اخبار ایران

زنگ خطر تورم خدمات به صدا درآمد
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - اکو ایران / بررسی‌ها نشان می‌دهد با توجه به روند صعودی تورم نقطه به نقطه تولیدکننده خدمات در ماه‌های گذشته، تورم سالانه نیز افزایشی خواهد شد.
براساس آخرین گزارش مرکز آمار از تورم تولیدکننده خدمات در اسفند سال گذشته، تورم سالانه پیشران خدمات که در دی 1402 بالاتر از 50 درصد بوده در اسفند سال گذشته به پایین‌تر از 40 درصد رسیده است. همچنین تورم نقطه به نقطه نیز در این مدت روندی نوسانی داشته اما از مهر سال گذشته روندی صعودی به خود گرفته است. این امر در نهایت می‌تواند به صعودی شدن تورم سالانه تولیدکننده خدمات منجر شود.
بازار


تورم تولیدکننده نشان می‌دهد که قیمت کالا و خدمات به محض تولید و پیش از رسیدن به بازار مصرف‌کننده چند درصد نسبت به گذشته تغییر کرده و به نوعی نماگر هزینه‌های تولید است. به دلیل فاصله زمانی کوتاه بین تولید و مصرف خدمات، معمولا تورم تولیدکننده این گروه به تورم مصرف‌کننده آن نزدیک است.
محاسبه ماهانه این شاخص برای گروه خدمات، نشان‌دهنده تغییر هزینه تولید خدمات در هر ماه نسبت به ماه قبل است. نرخ نقطه به نقطه آن نیز تغییرات را در هر ماه نسبت به همان ماه در سال قبل می‌سنجد. همچنین، تورم تولید سالانه خدمات، حاصل نسبتی از میانگین تغییرات هزینه تولید خدمات در «12 ماه منتهی به ماه مورد بررسی» و «12 ماه منتهی به ماه مورد بررسی در یک سال قبل» است.


روند تورم تولیدکننده خدمات به چه صورت بوده است؟
تورم تولیدکننده بخش خدمات در دو شاخص سالانه و نقطه به نقطه روندی متفاوت را تجربه کرده است.
مرکز آمار از دی‌ماه سال 1402 تورم پیشران خدمات را به شکل ماهانه اعلام کرده است. درحالی که تا پیش از این تاریخ ، تورم تولید خدمات به صورت فصلی منتشر می‌شد.
برآوردهای مرکز آمار حاکی از آن است که روند تورم سالانه تولیدکننده خدمات از دی سال 1402 تا اسفند سال گذشته کاهشی بوده است. به زبان اعداد تورم سالانه پیشران خدمات که در دی ماه 1402 معادل 56.4 درصد بوده در آخرین ماه سال گذشته به رقم 36.2 درصد کاهش یافته است.
در همین بازه زمانی بیش از یک سال تورم نقطه‌ای تولیدکننده خدمات روندی متفاوت با تورم سالانه تجربه کرده است. به طوری که تغییرات این شاخص در حدفاصل دی 1402 تا اسفند 1403 نوسانی بوده است. به بیان دقیق‌تر تورم نقطه به نقطه تولیدکننده خدمات که در دی 1402 برابر با 44.8 درصد بوده در فروردین سال گذشته به 32.7 درصد کاهش داشته است. بعد از فروردین ماه مجددا نرخ تورم نقطه به نقطه افزایش پیدا کرده و در خرداد 1403 به 46.2 درصد رسیده است. با این‌حال این شاخص مجدد نزولی شده و در مهر سال گذشته به 31.4 درصد رسید. از این مدت به بعد تورم نقطه به نقطه روندی صعودی را تجربه کرده و در پایان سال گذشته و در اسفندماه به 37.7 درصد رسید.
وضعیت تورم پیشران در ماه‌های آتی
با توجه به نحوه محاسبه تورم سالانه که تغییرات میانگین شاخص قیمت تولیدکننده در دوازده ماهه منتهی به یک ماه مشخص را نسبت به مدت مشابه در سال قبل‌تر محاسبه می‌کند، از همین‌رو تغییرات لحظه‌ای به سرعت خود را در تورم سالانه منعکس نمی‌کند و با تاخیر تغییرات تورم ماهانه و نقطه به نقطه را نشان می‌دهد. برخلاف این شاخص تورم نقطه به نقطه چون تغییرات شاخص را نسبت به مدت مشابه در سال گذشته برآورد می‌کند و از میانگین استفاده نمی‌کند بنابراین تغییرات لحظه‌ای در این شاخص منعکس می‌شوند.
براین اساس چون از یک طرف تورم نقطه به نقطه در 5 ماه گذشته صعودی بوده و تورم سالانه روندی نزولی را تجربه کرده، می‌توان انتظار داشت در ماه‌های آتی براساس ماهیت تورم سالانه، این شاخص نیز روندی افزایشی به خود بگیرد و این امر با توجه به ویژگی تورم تولیدکننده یا پیشران خود را در تورم مصرف‌کننده نشان خواهد داد و زندگی مردم را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1427296/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آمریکا باز هم حضور ناو ترومن در منطقه را تمدید کرد

پیش بینی قیمت طلا و سکه 13 اردیبهشت 1404

اندیشکده آمریکایی: خراب کردن «توافق ترامپی» برای اسرائیل راحت نیست

آمریکا از مذاکرات صلح اوکراین و روسیه خارج شد

واشنگتن: دیگر برای میانجیگری مذاکرات اوکراین و روسیه به دور دنیا سفر نمی‌کنیم

درگیری مسلحانه در پاکستان؛ مراکز دولتی هدف قرار گرفت

شرایط بهره مندی از طرح رایگان چکاپ سلامت اعلام شد!

یارانه کالابرگ الکترونیکی اردیبهشت 1404 چه روزی واریز می‌شود؟

پیش‌بینی افزایش شدید کسری بودجه روسیه در سال 2025

شورای نظامی سویدا: به هیچ وجه اجازه ورود نیروهای الجولانی به جبل العرب را نخواهیم داد

نتانیاهو: حمله ما به کاخ ریاست جمهوری دمشق پیام آشکاری به نظام سوریه بود

ترس آمریکا از یمن؛ حضور ناوهواپیمابر «هری ترومن» در منطقه تمدید شد

پیش بینی قیمت دلار 13 اردیبهشت 1404

زلنسکی: پیشنهاد آمریکا درباره آتش‌بس بدون قید و شرط را پذیرفتیم

چرا اروپا از روند مذاکرات ایران و آمریکا شاکی است؟

بمباران الحدیده در تجاوز مجدد آمریکا به خاک یمن

تاثیردستورالعمل اجرایی فوق العاده خاص برافزایش حقوق کارمندان

رشد 50 درصدی خرده‌فروشی برق در سال گذشته

دیدار سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با جانبازان گرانقدر به مناسبت روز معلم و دهه کرامت

حزب‌الله حمله به کشتی حامل کمک‌های بین‌المللی انسانی برای غزه را محکوم کرد

واکنش دمشق به حمله تل‌آویو به نزدیکی کاخ ریاست جمهوری سوریه

رشد 12 درصدی قیمت بیت کوین؛ بازگشت نهنگ‌ها به سود

تجاوز زمینی جدید رژیم صهیونیستی به خاک سوریه

جنگی که آسیا را نابود خواهد کرد

پیش‌بینی قیمت خودرو در هفته پیش رو

طالبان و ازبکستان مدیریت مشترک آب را تأیید کردند

واکنش حماس و جهاد اسلامی به حمله اسرائیل به کشتی آزادی غزه

یمن: یک مرکز حیاتی رژیم صهیونیستی را با موشک هدف قرار دادیم

از ترس دستگیری در خارج، محافظان نتانیاهو ماسک می‌زنند

تاکید گروه «نجات کودکان» به لندن برای توقف تبانی با رژیم صهیونیستی

تاخیر صندوق بازنشستگی کشوری در پرداخت اقساط وام بانک ها

امضای تفاهم‌نامه همکاری بین صندوق ضمانت صادرات ایران و مرکز ملی فرش ایران

روزنامه اسرائیلی: تل‌آویو تماشاچی مذاکرات است

رسانه عبری: شاباک به طرز بی‌سابقه‌ای حفاظت از نتانیاهو را افزایش داده است

بدترین عملکرد اقتصاد آمریکا طی 3 سال اخیر ثبت شد

واکنش اروپا به حمله رژیم صهیونیستی به کشتی کمک برای غزه

توضیحات دولت مالت درباره حمله پهپادی به کشتی کمک برای غزه

خبر خوش برای بازنشستگان؛ معوقات فروردین با اعمال افزایش‌ها در حال پرداخت است

تولید روزانه 107 میلیون لیتر بنزین در کشور

سامانه نابسامان عرضه مواد اولیه

آفریقا به روستاهای ایران می‌آید؛ دعوت برای سرمایه‌گذاری در مناطق روستایی

بازار جهانی غذا دوباره داغ شد؛ افزایش قیمت غلات، گوشت و لبنیات

اشپیگل: ترامپ، متحدان آمریکا در ناتو را تهدید کرد

نظرسنجی: اکثر صهیونیست‌ها نگران آینده هستند

رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی: پیگیر افزایش سود صندوق هستیم

آمادگی صندوق ضمانت صادرات برای حمایت از صادرکنندگان فرش

تولید روزانه 222 میلیون لیتر بنزین و گازوئیل در کشور

صلیب سرخ: غزه در آستانه فروپاشی انسانی است

شیوخ دروزی و دولت جولانی توافق کردند

ایران نباید غنی‌سازی کند ؛ ادعاهای تازه علیه برنامه هسته‌ای ایران