آیا برندهای بزرگ گوشی چینی گوگل را کنار میگذارند؟
آسیا
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - اگر برندهای چینی شروع به عرضه جهانی تلفنهای بدون برنامهها و سرویسهای گوگل کنند، این موضوع نه فقط یک موج کوچک، بلکه شاید یک زلزله در کل بازار موبایل جهان ایجاد کند. وضعیت هواوی در زمانی نه چندان دور، یعنی چند سال پیش و در دوره نخست ریاست جمهوری دونالد ترامپ، دورانی بحرانی برای این شرکت بود؛ شرکتهای آمریکایی بهناگاه از همکاری با این برند منع شدند، و دیگر خبری از فروشگاه رسمی اندروید و سرویسهای گوگل نبود.
این اتفاق، ضربهای بزرگ برای هواوی بود، و اکنون بازگشت ترامپ به کاخ سفید و سخنان تازه در مورد تنشهای تجاری با چین، نگرانیها در مورد اندروید و گوگل مجددا احیا شده است؛ حالا زمزمههایی قوی به گوش میرسد که دیگر تولیدکنندگان بزرگ گوشیهای هوشمند چینی را مستاصل کرده است.
اما ظاهراً آنها به دنبال یک نقشه جایگزین هستند تا دوباره در همان مخمصه هواوی گرفتار نشوند.
اینجا صحبت از نامهای بزرگی در صنعت تولید گوشی است: شیائومی، اوپو، ویوو، و حتی وانپلاس. البته هواوی از قبل راه خودش را رفته است، به این شکل که در مواجهه با ممنوعیت، دست به کار شد و سیستم عامل اختصاص خود یعنی HarmonyOS را ساخت که صرفا یک پوسته اندروید نبود. سپس تا آنجا پیش رفتن که در نهایت سازگاری با برنامههای اندروید را در جدیدترین نسخهها به طور کامل حذف کرد، که نشاندهنده یک تغییر اساسی است و اقدامی جسورانه به شمار میرود.
اندروید بدون گوگل
ولی اکنون صحبت از یک «اندروید بدون گوگل» بهشکل گستردهای مطرح میشود، اینجاست که شایعات زیادی به گوش میرسد.
گفته میشود که دیگر برندهای چینی یعنی شیائومی، اوپو، ویوو و وانپلاس، در فکر ایجاد نسخه مخصوص به خود از اندروید بدون نیاز به گوگل هستند، نسخهای که به اکوسیستم گوگل متکی نباشد. برخی شایعات به HyperOS 3 شیائومی اشاره دارند که احتمالاً زمینهساز این امر خواهد بود.
البته فعلا وضعیت مبهم است، و مشخص نیست این برندها واقعاً چقدر با هم تعاملی دارند، و این سوال مطرح است که آیا این یک تلاش یکپارچه خواهد بود یا فقط اجزای مشترک توسط هر برند؟ و شرکت هواوی که خود قبلاً این مسیر را پیموده است، چه نقشی در این میان ایفا خواهد کرد؟ همچنین بسیاری سوالات دیگر که هنوز پاسخی برایشان وجود ندارد.
چرا تصمیم برندهای چینی برای جدایی از گوگل مهم است؟
شاید توجه به اعداد مربوط به سهم بازار این برندها، بهخوبی بتواند اهمیت موضوع را نشان دهد؛ نباید فراموش کرد که این شرکتها تا چه میزان بزرگ هستند. بر اساس آمار ابتدای سال جاری، شیائومی در چین پیشتاز بود، هواوی با فاصله کمی در مقام دوم، و بهدنبال آنها، اوپو و ویوو قرار دارشتند.
این برندها در مجموع حدود دو سوم از کل تلفنهای عرضه شده در چین را به خود اختصاص داده بودند. این رقم بسیار بزرگی است، و جالبتر اینکه در زمانی که دسترسی جهانی هواوی به خارج از چین مانند گذشته نیست، شرکتهایی مانند شیائومی، ویوو و اوپو به طور مداوم در بین 5 تولیدکننده برتر جهان قرار دارند. آنها میلیونها دستگاه در سراسر جهان میفروشند. حال تصور کنید که اگر آنها شروع به عرضه جهانی تلفنهای بدون برنامهها و سرویسهای گوگل از پیش نصب شده کنند، چه اتفاقی خواهد افتاد!
این موضوع نه فقط یک موج کوچک، بلکه شاید یک زلزله در کل بازار موبایل جهان خواهد بود.
برای کارشناسان این سوال مطرح است که آیا ممکن است با وجود دو پلتفرم فعلی دنیای موبایل، یعنی اندروید و iOS شاهد پلتفرم سومی هم باشیم؟
باید منتظر بود.
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1428766/