واردات پارچه به 824 میلیون دلار رسید
اخبار ایران
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - باشگاه خبرنگاران / نایبرئیس انجمن صنایع نساجی ایران گفت:در سالهای اخیر، واردات پارچه به طرز چشمگیری افزایش یافته است؛ بهطوری که از رقم 323 میلیون دلار در سال 1399 به 824 میلیون دلار در سال 1402 رسیده است.
کاظمی نایبرئیس انجمن صنایع نساجی ایران با اشاره به اینکه در طی سالهای گذشته شاهد بی نظمی های بسیاری در برگزاری نمایشگاههای حوزه نساجی بوده ایم اظهار کرد : طی دو سال اخیر، بارها نسبت به نبود هماهنگی و توجه به نظرات بخش خصوصی در تدوین تقویم نمایشگاهها هشدار دادهایم، اما متأسفانه مسئولان مربوطه همراهی لازم را نشان ندادهاند.
وی ادامه داد: در اردیبهشتماه چندین نمایشگاه مرتبط با صنعت نساجی بهصورت همزمان در کشور برگزار میشود؛ از جمله نمایشگاه صنعت نساجی یزد و نمایشگاه ماشین دوخت، که تقریباً همزمان با نمایشگاه پارچه برگزار میشوند. این رویه، ناشی از نبود یک برنامهریزی منسجم و هماهنگ در سطح ملی است.
کاظمی ضمن اشاره به زمان نامناسب برگزاری نمایشگاه ایرانتکس، خاطرنشان کرد: مهمترین نمایشگاه صنعت نساجی کشور همزمان با نمایشگاه ایرانمد در اواخر مردادماه برگزار میشود؛ یعنی بلافاصله پس از ایام محرم و چند روز پیش از تعطیلات اربعین، که اصلاً زمان مناسبی نیست. با وجود مکاتبات و پیگیریهای یکساله، هنوز تغییری در این تاریخ اعمال نشده است.
وی با اشاره به اینکه نگاه صرفاً اقتصادی به نمایشگاهها از سوی شرکتهای برگزارکننده و شرکت سهامی نمایشگاهها، مانعی در مسیر توجه به منافع صنفی و صنعتی است گفت: متأسفانه نظرات تشکلهای تخصصی در این حوزه نادیده گرفته میشود.
نایبرئیس انجمن صنایع نساجی ایران در ادامه با اشاره به روند فزآینده واردات پارچه به کشور، گفت: در سالهای اخیر، واردات پارچه به طرز چشمگیری افزایش یافته است؛ بهطوری که از رقم 323 میلیون دلار در سال 1399 به 824 میلیون دلار در سال 1402 رسیده است.
وی ادامه داد: در حالی که بسیاری از تشکلهای بخش خصوصی و نهادهای مرتبط بر لزوم کنترل این واردات تأکید دارند، هنوز اقدامی جدی در این زمینه صورت نگرفته است.
کاظمی یادآور شد: در اسفندماه 1402 با همکاری اتحادیه صادرات و وزارت صمت، صورتجلسهای برای کنترل واردات پارچه تنظیم شد، اما نشانهای از کاهش واردات در سال 1403 دیده نمیشود. برآوردها نشان میدهد بیش از 400 تا 500 میلیون دلار پارچه وارداتی همچنان در صف ترخیص قرار دارد.
وی همچنین تفاوت نرخ ارز رسمی و آزاد را یکی از عوامل اصلی افزایش واردات برشمرد و تأکید کرد: بخش بزرگی از این واردات صرفاً با هدف سودجویی ارزی انجام میشود و هیچ نفعی برای مصرفکننده واقعی ندارد.
این فعال صنعت نساجی ضمن اشاره به تأثیر همزمان پدیده قاچاق پوشاک و واردات بیرویه بر زنجیره صنعت نساجی، گفت: ادامه این روند، صنعت نساجی و پوشاک کشور را با بحرانی جدی مواجه خواهد کرد.
در ادامه مجید نامی نایبرئیس اتحادیه تولید و صادرات محصولات نساجی و پوشاک با بیان اینکه نیازی که کشور و صنایع مختلف به پارچه دارند و همینطور روند رو به رشدی که ما در صنعت پوشاک داشتیم در سالهای اخیر، قابل توجه بوده است افزود: مستحضر هستیم که از سال ١٣٩٧، به واسطه تحریمها و مشکلات ارزی و تصمیمی که دولت گرفت، واردات برخی کالاهای ساخته شده از جمله پوشاک به کشور ممنوع شد و از همان سال، رشد و پیشرفت برندهای ایرانی در پوشاک در بحث تولید و هم بستهبندی آغاز شد؛ بنابراین، بحث پارچه و مواد اولیه صنعت پوشاک، از حساسیت قابل توجهی برخوردار شد.
وی افزود: با توجه به نیازی که در این زمینه در داخل کشور احساس میشد، لازم بود نمایشگاهی بهصورت تخصصی در این حوزه برگزار شود. نمایشگاهی که بهصورت سالیانه همیشه در صنعت برگزار میکنیم که از ماشینآلات و تجهیزات گرفته تا بخشهای مختلفی از منسوجات و محصولات صنعت نساجی را در برمیگیرد؛ اما بهصورت تخصصی ما در زمینه خود پارچه، همانگونه که در تمامی کشورهای رو به رشد صنعت پوشاک میبینیم (باتوجه به اینکه بسیار تابع ترندهای روز بازار است) این نیاز احساس میشد که نمایشگاهی بهصورت تخصصی در زمینه پارچه، اکسسوری و مواد مورد نیاز تولید پوشاک برگزار شود.
نامی ضمن اشاره به آغاز این نمایشگاه از سه سال پیش ادامه داد: امسال سومین دوره این نمایشگاه در حال برگزاری است و خوشبختانه هر سال بین 20 تا 30 درصد رشد در تعداد شرکتکننده و فضای نمایشگاهی داشتیم. امسال این نمایشگاه در فضایی نزدیک به 5000 متر مربع در سایت نمایشگاهی شهر آفتاب در حال ثبتنام و برگزاری است. پیشبینی ما این است که امسال از منظر بازدیدکننده استقبال بسیار بهتری نسبت به سالهای گذشته خواهیم داشت.
بازار ![]()
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1428946/