ایرانیان جهان

آخرين مطالب

سرمقاله ایران/ خلیج فارس؛ هویت تاریخی ایران و راه‌های پاسداری از این نام اصیل خواندنی ها

سرمقاله ایران/ خلیج فارس؛ هویت تاریخی ایران و راه‌های پاسداری از این نام اصیل
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - ایران / «خلیج فارس؛ هویت تاریخی ایران و راه‌های پاسداری از این نام اصیل» عنوان یادداشت روز در روزنامه ایران به قلم علی‌اکبر ولایتی
 است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
خلیج فارس، این آبراه استراتژیک و تاریخی، بار دیگر در کانون توجه جهانی قرار گرفته است؛ چرا که برخی مدعیان با تحریف و استفاده از نام‌های جعلی، تلاش دارند اصالت این نام کهن را زیر سؤال ببرند. حال آنکه نام خلیج فارس به عنوان نامی بر بخش مهمی از پیکره ایران، نه فقط در طول تاریخ در میان ایرانیان که در میان مردم دیگر کشورهای دور و نزدیک نیز به همین نام شناخته می‌شده است.
جز آنکه در آثار هرودوت (484ـ425 پیش از میلاد)، کتِسیاس (445ـ380 پ.م)، گِزِنفون (430ـ352 پ.م) و استرابون (63پ.م ـ 24 م) و نیز متون جغرافیایی اروپایی مکرراً به نام «خلیج فارس» از جمله به‌صورت یونانی «سینوس پرسیکوس» اشاره شده است. داریوش کبیر در کتیبه مشهور خود که در سال 1856 میلادی از سوی «فردینالد دلس پس» کشف شد نیز به صراحت از «دریایی که از پارس می‌آید» یاد می‌کند و این سندی است بر حاکمیت و پیوند ناگسستنی این منطقه با ایران.
بر این اساس در دوره‌های پادشاهی هخامنشی، اشکانی و ساسانی و در امتداد تاریخ ایران، نظم و امنیت ایرانی بر سراسر پهنه آبی خلیج پارس و جزایر آن حاکم بوده است. نام خلیج فارس همچنین در آثار دانشمندان مسلمان نیز آمده است.
بازار
با چنین پیشینه تاریخی، حتی اشغال هرمز و بندر «گمبرون» (بندرعباس) به دست پرتغالی‌ها نیز نتوانست این بخش از جان و تن ایران را برای مدت طولانی در دست بیگانگان قرار دهد. در قرن 15 میلادی و در دوران پادشاهی شاه‌ عباس صفوی، ایران تنها کشوری بود که استعمارگران را به تمامی بیرون کرد و خلیج ‌فارس را از اشغالگران بازپس گرفت. که این نام ماندگار و جاودان نمی‌ماند، مگر با پایمردی و سلحشوری دلاوران غیور ایرانی در میادین جنگ در خشکی و دریا.
پس از آن، اگرچه از زمان کریمخان تا میانه دوران قاجار مرز ایران از حاشیه جنوبی خلیج ‌فارس (بحرین و کویت، …) و مکران (شمال سواحل خلیج ‌فارس) تا «تفلیس» و «دربند» در سواحل شرقی خزر گسترده بود، اما حاکمیت ایران در سال‌های پیش و پس از انقلاب، کشورهای جنوب خلیج فارس را بی‌چشم‌داشتی حمایت کرد. همچنان که در مقابل تغییر نام خلیج فارس به یک نام جعلی که در عرف بین‌الملل جایی ندارد و ناقض تمامیت ارضی ایران است؛ با تمام قوا ایستاد و خواهد ایستاد.
امروز در برابر موج جدید تحریف نام خلیج فارس، انتظار می‌رود دولت محترم با بهره‌گیری از ظرفیت‌های فرهنگی، رسانه‌ای و تبلیغی، بیش از پیش به اعتلای هویت ایرانی اسلامی و اثبات حقانیت تاریخی ایران بر این آبراه بپردازد. یکی از راهکارهای مؤثر، انتقال رویدادهای مهم و شناخته‌شده فرهنگی به جنوب کشور و سواحل خلیج فارس است؛ اقدامی که می‌تواند نام خلیج فارس را در جهان برجسته‌تر کند. بویژه برگزاری جشنواره‌هایی چون جشنواره جهانی فیلم فجر در این منطقه، نه‌تنها پیوند فرهنگ و تاریخ را تقویت می‌کند، بلکه پژواک نام خلیج فارس را در جهان طنین‌انداز خواهد ساخت. در نهایت اینکه پاسداشت نام خلیج فارس تنها یک مطالبه ملی نیست، بلکه وظیفه‌ای تاریخی و فرهنگی است که با هم‌افزایی نهادهای دولتی، هنری و اجتماعی می‌توان آن را به بهترین شکل محقق ساخت.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1431766/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هند خط قرمزها را رد کرد

یک شهید و 8 مجروح در حمله رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان

رسانه ترکیه ای: ترامپ از اردوغان خواست در اوکراین میانجیگری کند

بانک‌ها مجاز به خرید شمش طلا شدند

سرمقاله وطن امروز/ قلق‌گیری صبورانه، نقطه‌زنی دردناک

ابراز نگرانی شدید مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از تنش میان هند و پاکستان

خروج دوباره دود سیاه از دودکش کلیسا؛ پاپ جدید انتخاب نشد

ویدئوهای منتشر شده از حملات پهپادی امروز هند به پاکستان

احتمال جدایی یک استان از کانادا

نماینده لهستان پرچم اتحادیه اروپا را به آتش کشید

گفتگو با سخنگوی کمیسیون انرژی: ثابت کردن فساد دشوار است؛ در برخوردها مصلحت وجود دارد؟

رئیس اتحادیه خواربار: حبوبات را دپو کردند و قطره‌چکانی به بازار فرستادند تا قیمت بالا برود

وزیر نیرو: قطعی های برق خانگی از شنبه حداکثر دو ساعت است

کرباسچی: مخالفان داخلی مذاکرات محدوداند/ دولت آمریکا هم به اسرائیل و براندازان وقعی ننهاده

ترامپ: هنوز در مورد تغییر نام خلیج فارس تصمیمی نگرفته‌ام

تاکید افغانستان و ترکمنستان بر پروژه تاپی

دستورالعمل محدودیت ارائه خدمات بانکی برای عدم ایفای تعهد ارزی صادرکنندگان ابلاغ شد

تیم منتخب نیمه نهایی لیگ قهرمانان اروپا از دید هواسکورد؛ با حضور مثلث تهاجمی بارسلونا / عکس

تیم منتخب نیمه نهایی لیگ قهرمانان اروپا از دید هواسکورد؛ با حضور مثلث تهاجمی بارسلونا

چین: آمریکا باید آماده لغو تعرفه‌های یکجانبه باشد

کیهان: ترامپ، به گور پدرش می‌خندد که اسم جعلی برای خلیج فارس تعیین کند / چرا او را به تیمارستان نمی‌برند؟

پس از معامله معدنی اوکراین، آیا آسیای مرکزی گزینه بعدی است؟

پوتین: روابط چین و روسیه علیه هیچکس نیست

جولانی خواستار دیدار با دونالد ترامپ شد

پاکستان مدعی تلفات سنگین نظامی هند شد

ادامه صادرات نفت در بالاترین سطح با وجود تحریم‌ها

مهم و حیاتی؛ درآمد بارسلونا از لیگ قهرمانان اروپا 25-2024 مشخص شد

سرمقاله جوان/ چرا حوزه به قم آمد؟

تمجید ترامپ از مقاومت یمن، اسرائیلی ها را عصبانی کرد

ارتش پاکستان: 25 پهپاد ساخت اسرائیل را ساقط کردیم

سقوط بالگرد در شمال هند با 5 کشته و 2 زخمی

راز غیبت مرموز ملانیا ترامپ در کاخ سفید فاش شد!

حملات گسترده اسرائیل به جنوب لبنان

پزشکیان: اتصال شرکت‌های نفت، گاز و پتروشیمی به دانشگاه‌ها یک رویداد برد-برد است

گفتگوی با سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس در مورد ناترازی گسترده انرژی و فساد در قراردادها

طرح مجلس برای بازنشستگی با 70 سال سن و 10 سال سابقه

سرمقاله شرق/ با وعده‌های دروغ چه باید کرد؟

تمجید ترامپ از یمن، اسرائیلی ها را ناراحت کرد

ابراز نگرانی رئیس مجمع عمومی سازمان ملل از تشدید تنش‌های هند و پاکستان

هند و پاکستان چرا می‌جنگند؟

وزیر کار: دریافت تسهیلات برای مشاغل خانگی آسان تر می‌شود

سکه صعودی شد؛ ورود دلار به کانال 83 هزار تومان

سرمقاله ایران/ خلیج فارس؛ هویت تاریخی ایران و راه‌های پاسداری از این نام اصیل

سرمقاله کیهان/ متهم طلبکار

هند به شورای امنیت در رابطه با حمله به پاکستان توضیح داد

13 کشته و 57 زخمی در حمله پاکستان به هند

جهش بیت‌کوین به 99 هزار دلار؛ سقف تاریخی جدید در راه است؟

ترامپ عقب‌نشینی کرد؛ خلیج فارس همچنان «فارس»

سرمقاله اعتماد/ قانونی برای تامین امنیت زنان و خانواده

آیا جنگ هند و پاکستان به معنای جنگ آمریکا و چین است؟