ایرانیان جهان

آخرين مطالب

سرمقاله سازندگی/ دروغ و فریبکاری اسرائیل خواندنی ها

سرمقاله سازندگی/ دروغ و فریبکاری اسرائیل
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - روزنامه سازندگی / «دروغ و فریبکاری اسرائیل» عنوان یادداشت روز در روزنامه سازندگی به قلم عمادالدین باقی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
در این گفتار درباره منطق یمنی‌ها مبنی بر اینکه تا وقتی اسرائیل دست از کشتار و محاصره و اشغال غزه برندارد حمله به اسرائیل را ادامه می‌دهند، بحث نمی‌کنم که نظریات متفاوت و مناقشه‌انگیزی درباره آن وجود دارد. در طول نزدیک به دو سال نسل‌کشی و کودک‌کشی در غزه به دست ارتش اسرائیل بجز اقدام عمل یمنی‌ها در دنیا همگان فقط اسرائیل را محکوم می‌کنند و هیچ اقدامی بیش از لفاظی مشاهده نمی‌شود. اگر دولت‌های اروپایی و آفریقایی مخالف نسل‌کشی‌ها و نیز عربستان، ترکیه، امارات، الجزایر و… به جای شعار دادن دروغین و فریبکارانه، اقدام عملی علیه جنایات اسرائیل- حداقل در حد بستن سفارت آنها- انجام می‌دادند، ماه‌ها پیش جنگ غزه تمام شده بود، گروگان‌ها آزاد شده بودند و دیوان کیفری بین‌المللی نیز رهبران حماس و رهبران دولت اسرائیل را متهم به جنایت کرده و در حد توان خود در تعقیب آنها می‌کوشید. اما اگر حتی کسی با منطق یمنی‌ها موافق نباشد، قواعد اخلاقی و انسانی و بین‌المللی حکم می‌کند، طرفین جنگ به تعهدات حقوق بشردوستانه که قواعد آمره بین‌المللی هستند، پایبند باشند.
هفته گذشته یک موشک پرتاب شده از سوی یمنی‌ها به فرودگاه بن‌گورین اصابت کرد. وزیر دفاع اسرائیل اعلام کرد: «هر کس به ما ضربه بزند، صد برابر به او ضربه خواهیم زد.» نتانیاهو نیز سخنی به همین مضمون گفت. در پی این اظهارات ارتش اسرائیل اعلام کرد که دوشنبه 15 اردیبهشت «حدود 20 جنگنده با استفاده از 50 قبضه مهمات به ده‌ها زیرساخت حکومت تروریستی حوثی‌ها در نوار ساحلی یمن حمله کردند و فرودگاه مرکزی در منطقه صنعا را تعطیل همچنین به نیروگاه‌های برق مرکزی و کارخانه بتن حمله کردند.»
تمامی این مواضع در تضاد شدید با قواعد حقوق بین‌الملل است. در اسناد بین‌المللی نه تنها حمله ابتدایی به مراکز غیرنظامی جرم است بلکه در ماده 33 کنوانسیون چهارم ژنو، اقدامات تلافی‌جویانه علیه اموال دشمن نیز ممنوع است. در ماده 52 تصریح شده است که اموال غیرنظامی نباید هدف حمله یا اقدامات تلافی‌جویانه قرار گیرد. در بند2 و 4 ماده 54 حمله یا تخریب اموالی که برای سکنه غیرنظامی ضروری است، ممنوع اعلام شده که مناطق کشاوزی و تاسیسات آب‌رسانی، برق و درمان و… از جمله آنها هستند. اما ارتش اسرائیل رسما اعلام می‌کند که تاسیسات برق و بتن‌سازی را مورد حمله قرار داده است. توجیه ناجوانمردانه آنها این است که از بتن برای ساخت تونل‌ها و مراکز نظامی استفاده می‌شود. همانطور که در غزه، بیمارستان را بمباران و به دروغ ادعا می‌کردند که تونل حماس زیر بیمارستان است و خبرنگاران و ناظران بین‌المللی پس از مشاهده این مراکز، ادعای اسرائیل را تکذیب می‌کردند. در واقع با روش اسرائیلی‌ها می‌توان ادعا کرد که آب و هوا هم چون مورد استفاده نیروی دشمن است باید نابود شود یعنی عملا دیگر هیچ خط قرمزی وجود ندارد و هیچ قاعده بین‌المللی اعتبار نخواهد داشت.
یکی دیگر از اصول قواعد حقوق بشردوستانه بین‌الملل، اصل تناسب است. یعنی واکنش نباید بیش از اقدامی باشد که دشمن انجام داده است اما ارتش و دولت اسرائیل رسما اعلام می‌کنند هر ضربه‌ای را صد برابر جواب می‌دهند.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1433733/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ادعایی درباره هدیه عراقچی به ویتکاف

بازی انتحاری «شی»

ماجرای پیشنهاد متفاوت آمریکا به حماس

اندیشکده کارنگی: عقب‌نشینی آمریکا از نظم بین‌المللی، با اهداف ایران هم‌راستاست

بازخوانی سیاست‌ مسکو در هشتادمین سالگرد پیروزی شوروی

چرا ترامپ هم نمی‌تواند نام خلیج فارس را تغییر دهد؟

بسته دیپلماتیک هوشمند ایران

توقیف کارزارهای اعتراض به پیامک حجاب

وعده ترامپ در شبکه اجتماعی

حماس: اسیر دو تابعیتی آمریکایی اسرائیلی را آزاد می‌کنیم

ویدئویی جنجالی از مکرون

چه‌کسی دستور ممنوعیت واردات آیفون لوکس آمریکایی را دور زد؟

افزایش عجیب قیمت آب معدنی؛ یک لیتر آب چند برابر قیمت بنزین شد؟

نتانیاهو: ساکنان غزه باید مهاجرت کنند

هند جریان آب سد چناب به سوی پاکستان را باز کرد

پیشنهاد «راسموسن» برای ایجاد «ناتوی اقتصادی» مقابل «ترامپ»

وقتی اتلاف برق معادل 408 میلیون بشکه نفت دیده نمی‌شود اما کولر مردم را مقصر می‌دانند

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: جرایمی از جنس جرایم سازمان‌یافته در بانک آینده وجود دارد

پیش بینی قیمت دلار 22 اردیبهشت 1404؛ چشمک مذاکرات به بازار ارز

آیا می‌شود از انرژی هسته‌ای صرف نظر کرد؟

بازگشت مرسدس بنز به ایران؛ چهار سواری محبوب در یک قدمی بازار

آیا ال.جی و سامسونگ به ایران بازمی‌گردند؟

پیکر مطهر شهید ناصر جوهر زاده کارمند بنیاد شهید بعد از قریب به 39 سال شناسایی و به آغوش وطن بازگشت

«غریزه درست، اجرای بد»؛ نگاه متفکر آمریکایی به سیاست‌‏خارجی ترامپ

ایران به کشورهای منطقه یادآوری می‌کند که هرگونه جنگ دامن‌گیر کل منطقه می‌شود

فرستاده ویژه ترامپ در حال مذاکرات غیرمستقیم با حماس است

نتانیاهو: برای طرح‌هایمان در یمن و غزه از کسی اجازه نمی‌خواهیم

آنروا: بحران انسانی در غزه فراتر از تصور است

ترامپ: اوکراین باید پیشنهاد پوتین برای مذاکره را بپذیرد

زلنسکی: پنجشنبه منتظر دیدار با پوتین هستم

ویتکاف: اسرائیل در حال ادامه دادن جنگ است

زلنسکی: آماده‌ام پنجشنبه در ترکیه با پوتین دیدار کنم

آتش سوزی‌ها در فلسطین اشغالی ادامه دارند

دلیل افزایش استقبال سرمایه‌گذاران از طلای بورسی چیست؟

نرخ تورم ماهانه بانک مرکزی برای فروردین ماه اعلام شد

ترمز رشد اقتصادی کشیده شد؛ زنگ خطر برای اقتصاد ایران

همه نهادها مشمول اعمال فوق‌العاده خاص حقوق شدند

مرد سایه اسرائیل کیست؟

تصویر واقعی؛ درباره عکسی از خلوتی نمایشگاه کتاب

رایزنی در جده

اشغالگران از خدمت‌رسانی شهرداری غزه به فلسطینیان جلوگیری می‌کنند

جهاد اسلامی: مقاومت فلسطین بدون برقراری آتش‌بس، اسرای صهیونیست را آزاد نخواهد کرد

بایواتانول در مسیر ورود به جایگاه‌های بنزین؛ سوخت سبز می‌شود

سیر تاریخی تورم؛ از ثبات تا بحران و فشار بی‌سابقه بر رفاه ایرانیان

مهاجرت طراحان و مرمت‌کاران فرش؛ ترکیه و پاکستان مقصد اصلی مهاجرت این صنعت است

بازگشت تریاک افغانستان و پاکستان به پشت مرزهای ایران

نسیم آرامش در شبه‌قاره

نظارت نبود، مهسا در آتش سوخت

بازداشت بیش از 770 کودک زیر 18 سال در کرانه باختری از 7 اکتبر

دیدار وزیر کشور طالبان با نمایندگان چین و پاکستان درباره همکاری‌های منطقه‌ای