ایرانیان جهان

آخرين مطالب

بیانیه اسنپ پی در پی صدور رای شورای رقابت؛ از حق قانونی تجدیدنظرخواهی استفاده می کنیم اخبار ایران

بیانیه اسنپ پی در پی صدور رای شورای رقابت؛ از حق قانونی تجدیدنظرخواهی استفاده می کنیم
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - ایسنا / در پی صدور رأی اخیر شورای رقابت در راستای شکایت دو پلتفرم‌ از اسنپ‌پی درباره‌ نحوه همکاری این شرکت با شرکای تجاری‌اش در حوزه خرید اعتباری، این شورا با صدور رای، اسنپ‌پی را در موقعیت مسلط تشخیص داد که این شرکت با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرده که از حق قانونی تجدیدنظرخواهی استفاده خواهد کرد.
در پی صدور رأی اخیر شورای رقابت در راستای شکایت پلتفرم‌های «ازکی‌وام» و «دیجی‌پی» از پلتفرم «اسنپ‌پی» درباره‌ نحوه همکاری این شرکت با شرکای تجاری‌اش در حوزه خرید اعتباری، اسنپ‌پی با انتشار بیانیه‌ای، ضمن احترام به رأی صادره، اعلام کرده که از حق قانونی تجدیدنظرخواهی استفاده خواهد کرد. اما پشت این موضع‌گیری،چه دلایلی نهفته است و بازار چگونه به این تصمیم نگاه می‌کند؟
بازار



اسنپ‌پی؛ توسعه‌گر زیرساخت، نه بازیگر مسلط
اسنپ‌پی در بیانیه‌ خود تأکید کرده که رویکردش از ابتدا ارائه زیرساخت‌هایی برای رشد و تنوع‌بخشی به خدمات مالی بوده است. این شرکت خود را تسهیل‌گر و پیشران نوآوری در بازار می‌داند؛ نه بازیگری با «وضعیت اقتصادی مسلط». استناد اسنپ‌پی به آمارهای مشخص است: همکاری با کمتر از 2000 فروشگاه از مجموع بیش از 270هزار فروشگاه آنلاین کشور. این داده‌ها نشان می‌دهد که حتی از نظر سهم بازار نیز نمی‌توان ادعای سلطه اقتصادی را به‌راحتی اثبات کرد.
خدمات به کاربران یا بازاریابی برای رقبا؟
یکی از نکات کلیدی در بیانیه، نقد اسنپ‌پی به الزام به هدایت کاربران به سمت رقباست. به گفته این شرکت، در مدل همکاری فعلی، اسنپ‌پی کاربر را به سایت اختصاصی فروشگاه هدایت می‌کند و کاربر در صورتی می‌تواند از فروشگاه خرید کند که عضو آن فروشگاه شود. در این بیانیه آمده «شرایط قرارداد نیز بر اساس مقتضیات این مدل طراحی شده است.» بنابراین، رأی شورای رقابت عملاً شرکت را ملزم می‌کند تا برای رقبا بازاریابی رایگان انجام دهد؛ اقدامی که به گفته‌ اسنپ‌پی، نه تنها منصفانه نیست، بلکه خلاف اصول رقابت سالم و تجارت آزاد است.
آیا تجدیدنظر محتمل است؟
با توجه به داده‌های ارائه‌شده و ویژگی‌های بازار خرید اعتباری در ایران، به‌نظر می‌رسد اسنپ‌پی از موضع حقوقی و اقتصادی قابل دفاعی برخوردار است. بازاری که بیش از 10 پلتفرم خدمات اعتباری در آن فعال‌اند و سهم اسنپ‌پی نیز محدود است، به سختی می‌تواند نمونه‌ای از انحصار تلقی شود. به‌ویژه وقتی بدانیم که این پلتفرم نه مستقیماً فروش را انجام می‌دهد و نه کاربران را در محیط خود نگه می‌دارد، بلکه صرفاً «دروازه ورود» به فروشگاه‌هاست.
در این شرایط، تصمیم نهایی شورای رقابت در مرحله تجدیدنظر می‌تواندمسیر مهمی را برای آینده‌ این بازار ترسیم کند: مسیری که در آن هم از رقابت حمایت شود، و هم نوآوری و رشد کسب‌وکارهای نوپا قربانی برداشت‌های سخت‌گیرانه نشود.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1437354/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله دنیای اقتصاد/ اقتدار مالی، عقب‌نشینی نیست

پروژه مشترک انگلیس و آلمان برای تولید سلاح دوربرد

مجوز افتتاح اولین شعبه بانک روسی در تهران صادر شد

آغاز آماده سازی فاز دوم قطعه ایثارگران در شهر بوشهر

برگزاری برنامه های متنوع به مناسبت هفته بزرگداشت شهدای خدمت

بزرگداشت شهدای خدمت فرصتی ارزشمند برای ترویج فرهنگ ایثار است

سرمقاله خراسان/ بازی کثیف ترامپ با روان ملت ایران

هاآرتص دروغ بزرگ ارتش اسرائیل را فاش کرد

بررسی آخرین تحولات خاورمیانه در دیدار رئیس امارات و وزیر دفاع عربستان

وزیر کشور: باید فرش قرمز برای سرمایه‌گذار پهن کرد

پدر و پسر به هم رسیدند

مالیات و جریمه سنگین برای به ‌کارگیری اتباع غیرمجاز!

هشدار به فیش‌های نجومی

مردن به جای تفریح در خوزستان

بلومبرگ: ترامپ به دنبال دور کردن پادشاهی‌های خلیج‌فارس از چین است

تحلیلگر اندیشکده خاورمیانه: ایران خواهان توافق است اما...

رویترز: چرا ترامپ ناگهان جنگ یمن را متوقف کرد؟

وزیر دفاع پاکستان: احتمال حمله دوباره هند وجود دارد

این وام دست یافتنی‌ست

اسرائیل در هر یک ساعت، جان یک زن فلسطینی را می‌گیرد

واکاوی نفوذ اسراییل در آسیای مرکزی

ناکامی پایداری‌ها

ترامپ در حاشیه جنوبی خلیج‌فارس

تشکر ترامپ از هواپیمای لوکس اهدایی قطر

4 تاریخ مهم برای خرید طلا

رسانه عبری: وقتی ترامپ با رهبر یک گروه تروریستی دیدار می‌کند

مشروط کردن کمک‌رسانی به غزه به کوچ اجباری، ابزاری برای پاکسازی قومیتی

پوتین مکالمه جالب‌اش با نخست وزیر مالزی را بازگو کرد

ملک سلمان کجا بود؟

نگاهی به 4 پرونده‌ مورد اختلاف ترامپ و نتانیاهو

پیش بینی قیمت طلا و سکه 25 اردیبهشت 1404؛ حباب سکه در سراشیبی قیمت طلا بالا رفت

سهم واقعی تحریم در چالش‌های اقتصاد ایران چقدر است؟

کنوانسیون پالرمو چیست؟

خودروهای آسیب‌دیده در حادثۀ بندر شهید رجایی چقدر خسارت گرفتند؟

پیش بینی قیمت دلار 25 اردیبهشت 1404؛ دلار در ترافیک دیپلماسی آچمز شد

ایلان ماسک با تسلا در راه ایران؟

ایران رقابت نفتی با عربستان را بُرد

اعتراض تند وزیر صمت به قطع کامل برق صنایع بزرگ در 15 روز آینده

بیانیه اسنپ پی در پی صدور رای شورای رقابت؛ از حق قانونی تجدیدنظرخواهی استفاده می کنیم

پوستر فیلم مستند تا هشت صبح رونمایی شد

شهدای خدمت الگویی ماندگار برای مدیران و نسل های آینده جامعه اسلامی هستند

انفجار بندرعباس؛ مردم زودتر رسیدند

ارزیابی ابتکار عمل‌گرایانه هسته‌ای ایران

ویدئوی جدید حماس از «درهای جهنم» در رفح

بازار خودرو همچنان آرام؛ کاهش محدود قیمت دو مدل ایران‌خودرو

افزایش 40درصدی تورم مسکن و ناتوانی 75درصدی در تامین سرپناه

دستور تهدیدآمیز دولت به کارخانه‌های سیمان و فولاد: برق نیست؛ تولید را تعطیل کنید!

نبود منابع مالی در وزارت نیرو برای بحران آب؛ بودجه وزارتخانه کجا خرج می‌شود؟

پوستر فیلم سینمایی تا هشت صبح رونمایی شد

حج ظرفیتی بی‌نظیر برای رشد معنوی و تحول درونی انسان دارد