دوشنبه ۱۶ تير ۱۴۰۴
خواندنی ها

چین: کشورهای بریکس باید پیشگام تحول در حکمرانی جهانی شوند

چین: کشورهای بریکس باید پیشگام تحول در حکمرانی جهانی شوند
ایرانیان جهان - تسنیم /نخست‌وزیر چین که در نشست سران کشورهای بریکس در برزیل شرکت کرده بود، از این کشورها خواست تا مسئولیت‌پذیری خود را در جهت پیشبرد اصلاحات در ساختار حکمرانی ...
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - تسنیم /نخست‌وزیر چین که در نشست سران کشورهای بریکس در برزیل شرکت کرده بود، از این کشورها خواست تا مسئولیت‌پذیری خود را در جهت پیشبرد اصلاحات در ساختار حکمرانی جهانی به عنوان یک نیروی پیشگام نشان دهند.
نخستین مرحله از هفدهمین نشست سران کشورهای بریکس در شهر ریو دو ژانیرو و با محوریت موضوع «صلح و امنیت، اصلاح حکمرانی جهانی» برگزار شد. سران کشورهای عضو بریکس در این نشست شرکت داشته و لولا‌، رئیس‌جمهور برزیل ریاست جلسه را بر عهده داشت.
لی‌چیانگ، نخست وزیر چین که به عنوان نماینده شی جین پینگ در این نشست حاضر شده و ایراد سخنرانی کرد.
وی اظهار داشت: در حال حاضر، تحولات بی‌سابقه قرن اخیر با سرعتی بیشتر در حال وقوع است، قوانین و نظم بین‌المللی به‌شدت دچار تزلزل شده‌اند و اعتبار و کارآمدی نهادهای چندجانبه کاهش یافته است.
لی‌چیانگ با اشاره به شکاف‌ها و اختلافات روزافزون، تأکید کرد: در برابر این تضادها باید با روحیه‌ای همراه با احترام متقابل و برابری به رایزنی بپردازیم؛ در برابر منافع مشترک که به‌طور فزاینده‌ای به هم گره خورده‌اند، باید با همکاری و اتحاد، هم‌افزایی ایجاد کنیم؛ و در برابر فرصت‌های توسعه‌ای که در هم‌گرایی ریشه دارند، باید با نگرش برد-برد و همراهی، آن‌ها را به اشتراک بگذاریم.
وی خاطرنشان کرد: کشورهای بریکس، به‌عنوان صف اول کشورهای جنوب جهانی، باید بر استقلال خود پافشاری کنند، مسئولانه عمل کرده اجماع‌سازی کرده و اتحاد ایجاد کنند، و به نیروی محرکه‌ای برای اصلاحات در نظام حکمرانی جهانی تبدیل شوند.
نخست‌وزیر چین همچنین خواستار تمرکز بر توسعه کشورهای بریکس شد و بر ضرورت تقویت موتورهای رشد اقتصادی و کاوش در ظرفیت‌های نوظهور در همکاری‌های توسعه‌ای تأکید کرد. وی همچنین تصریح کرد که چین آماده است با سایر کشورهای بریکس همکاری کند تا حکمرانی جهانی را به سمت نظامی عادلانه‌تر، منطقی‌تر، کارآمدتر و منظم‌تر سوق دهد.
در پایان این نشست، «اعلامیه ریو دو ژانیرو» به‌عنوان بیانیه هفدهمین نشست سران بریکس صادر شد.
سران کشورهای بریکس در این بیانیه، حملات اخیر به ایران و نوار غزه را محکوم کرده و خواستار اصلاح نهادهای جهانی شدند. آن‌ها از نقش بریکس به‌عنوان پناهگاهی برای دیپلماسی چندجانبه در برابر درگیری‌های خشونت‌آمیز و جنگ‌های تجاری حمایت کردند.
بازار
به گزارش برخی رسانه‌ها، در بیانیه نهایی، کشورهای بریکس حملات هوایی اخیر به تأسیسات نظامی و هسته‌ای و دیگر اهداف در ایران را محکوم کردند، اما به طور مستقیم نامی از آمریکا یا اسرائیل برده نشد.


نظرات شما