دوشنبه ۱۶ تير ۱۴۰۴
خواندنی ها

رئیس جمهور برزیل اقدام برای توقف نسل‌کشی در غزه را خواستار شد

رئیس جمهور برزیل اقدام برای توقف نسل‌کشی در غزه را خواستار شد
ایرانیان جهان - ایسنا /رئیس جمهور بزریل از جامعه جهانی خواست برای متوقف کردن نسل‌کشی که رژیم اشغالگر صهیونیستی در نوار غزه مرتکب می‌شود، اقدامی را در پیش بگیرد. «لوئیس ایناسیو ...
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - ایسنا /رئیس جمهور بزریل از جامعه جهانی خواست برای متوقف کردن نسل‌کشی که رژیم اشغالگر صهیونیستی در نوار غزه مرتکب می‌شود، اقدامی را در پیش بگیرد.
«لوئیس ایناسیو لولا داسیلوا» رئیس جمهور برزیل در سخنرانی که در اجلاس بریکس در شهر «ریو دو ژانیرو» داشت، گفت: ما نمی‌توانیم در برابر نسل‌کشی که اسرائیل در غزه مرتکب می‌شود و کشتار غیرنظامیان بی‌گناه و استفاده از گرسنگی به عنوان سلاح جنگی دست بسته بمانیم و جامعه جهانی باید برای متوقف کردن این نسل‌کشی اقدامی را در پیش بگیرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، در بیانیه مشترکی که قرار است امروز دوشنبه در پایان اجلاس منتشر شود، سران گروه‌ها، انجام مذاکراتی برای رسیدن به یک آتش‌بس بدون شرط در نوار غزه را جهت پایان یافتن جنگی که از 22 ماه قبل ادامه دارد، خواستار شدند.
بازار
در این بیانیه از همه طرف‌ها خواسته شده با حسن نیت وارد مذاکرات بیشتری برای برقراری آتش‌بسی فوری، دائمی و بدون قید و شرط و نیز عقب‌نشینی کامل نیروهای اسرائیلی از نوار غزه شوند.
هفدهمین اجلاس سران گروه بریکس در روزهای یکشنبه و دوشنبه ششم و هفتم ژوئیه در شهر ریو دو ژانیروی برزیل که ریاست این دوره نشست را بر عهده دارد، در حال برگزاری است.
گروه «بریک» سال 2006 توسط برزیل، روسیه، هند و چین تاسیس شد و در سال 2011 با افزوده شدن آفریقای جنوبی به آن به «بریکس» تغییر یافت؛ بریکس بستری بین‌المللی برای رایزنی و همکاری است.
در اوت 2023 گروه دیگری از کشورها شامل ایران، مصر، امارات و اتیوپی به بریکس ملحق شدند و برزیل به عنوان رئیس دوره فعلی اجلاس آن، از پیوستن اندونزی به این مجموعه خبر داد.
بریکس دبیرخانه نداشته و کارهای آن توسط کشوری که ریاست دوره‌ای آن را برای یک سال بر عهده دارد، مدیریت می‌شود.
روز شنبه سه فرد آگاه از مذاکرات اعلام کردند که دیپلمات‌های گروهی از کشورهای بریکس در اجلاس این هفته در ریو دی ژانیرو درباره بیانیه مشترک سران خود توافق کردند.
در این بیانیه مشترک که وزرای خارجه کشورهای گروه بریکش آوریل گذشته نتوانستند درباره آن توافق کنند، بر تعهد بریکس به اجماع نظر با وجود گسترش سریع آن تاکید شده است.
2 منبع که نخواستند نامشان فاش شود، در گفتگو با خبرگزاری رویترز اظهار کردند مذاکره‌کنندگانی که هفته گذشته برای اجلاس سران آماده شدند، در رسیدن به یک بیانیه مشترک درباره حملات به غزه، جنگ میان ایران و رژیم صهیونیستی و نماینده آفریقا در اصلاح پیشنهاد شورای امنیت با مشکلاتی مواجه شدند.


نظرات شما