ایرانیان جهان - ایرنا / طرح تعرفههای کاخ سفید بر کالاهای وارداتی از کشورهای اروپایی، این قاره سبز را در یک تنگنای ژئوپلیتیکی بین دو اقتصاد بزرگ جهان قرار داد.
به گزارش روز دوشنبه ایرنا از نیویورک تایمز، سران کشورهای اروپایی در تلاش هستند تا پیش از آن که تعرفه های دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا به اقتصاد این قاره سبز ضربه بزند، به یک توافق تجاری محکم با همتایان آمریکایی خود دست یابند، چرا که اعمال چنین تعرفههایی میتواند اقتصاد این بلوک را به شدت تحت تأثیر قرار دهد.
در همین حال و در آشفتگی سیستم تجارت جهانی کنونی، این بلوک همچنین باید رابطه خود را با چین، ابرقدرت پیشرو در تولید جهان، در یک وضعیت نسبتاً پایدار حفظ کند، به همین دلیل مقامات ارشد سیاسی و اقتصادی اتحادیه اروپا در صدد هستند تا همتایان خود در پکن را ترغیب کنند که از حمایت روسیه دست بردارند.
بازار ![]()
نیویورک تایمز در گزارش خود تصریح کرد که اگرچه اقدامات اقتصادی ترامپ، اروپا را به سمت چین سوق خواهد داد، اما شواهد نشان می دهند که مشکلات اروپا با پکن در حال افزایش است و نشست ها و مذاکرات آتی نیز راه به جایی نخواهند برد.
«لیانا فیکس» یکی از اعضای اتحادیه اروپا در شورای روابط خارجی در همین ارتباط گفت: «هیچ کارت اعتباری چینی برای اروپا وجود ندارد.»
شکاف میان پکن و اتحادیه اروپا وقتی بیشتر نمایان شد که این بلوک هزینههای دولت برای خرید تجهیزات پزشکی از چین را محدود و اعلام کرد که سازمانهای دولتی این کشور با شرکتهای اروپایی ناعادلانه رفتار کردهاند و لازم است که شرایط برابر ایجاد شود. چین نیز به نوبه خود اعلام کرد که این اقدام اروپا را تلافی خواهد کرد.
این گزارش تاکید کرد که روابط اقتصادی میان پکن و بروکسل در شرایط حساسی قرار دارد، چرا که بسیاری از کشورهای اروپایی همچنان به شدت به مواد صنعتی چین وابسته هستند. صادرات اروپا به چین، به ویژه از آلمان که مدتهاست روابط تجاری نزدیکی با چین دارد، نیز بسیار قابل توجه است.
آمارها نشان می دهند که ورود کالاهای ارزان قیمت چینی به اروپا نیز روند افزایشی داشته است. این امر واکنش مقامات بروکسل را برانگیخته است، چرا که شرکت های اروپایی قادر به رقابت با این کالاهای وارداتی نیستند.
خاطرنشان می شود که این نارضایتی مقامات اروپایی فقط محدود به امور تجاری نیست. آن ها بارها نسبت به حمایت چین از روسیه در طول جنگ اوکراین واکنش نشان داده اند، چرا که این حمایت ها از طرفی هم بازاری برای سوخت و سایر محصولات روسی فراهم میکرد و هم باعث کاهش تأثیر تحریمهای اروپایی شده بود.
«لارس لوکه راسموسن» وزیر امور خارجه دانمارک، در ارتباط با این شکاف ها و مشکلات اظهار داشت که اتحادیه اروپا نمیخواهد روابط با چین را قطع کند، بلکه مسئله این است که در موضعی برابرتر و با رویکردی معاملهگرایانهتر عمل شود.
خاطرنشان می شود که این اتحادیه متشکل از 27 کشور است که در کنار هم سومین اقتصاد بزرگ جهان را تشکیل میدهند. اتحادیه اروپا برای ترویج تجارت فرامرزی ایجاد شد و همچنان مدافع قدرتمند تجارت آزاد است.