ایرانیان جهان

آخرين مطالب

نیروگاه های برق آبی متهم خاموشی تهران هستند؟ اخبار ایران

نیروگاه های برق آبی متهم خاموشی تهران هستند؟
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - ایسنا /مدیر دفتر بهره‌برداری از تاسیسات‌ آبی و برق آبی شرکت آب منطقه‌ای تهران گفت: 11 واحد نیروگاه برق آبی در تهران وجود دارد که در مجموع حدود سه درصد تولید برق آبی کشور را به دوش می کشند و اکنون به دلیل کاهش بارندگیها و به تبع آن کاهش ذخیره آب در سدها، شاهد افت تولید 46 درصدی نیروگاه های برق آبی تهران هستیم.
محمد شهریاری با بیان اینکه یکی از فاکتورهای تولید انرژی از نیروگاه های برق آبی وجود منابع آبی کافی است، اظهار کرد: بدین معنا که هرچقدر درباره منابع آبی مشکل داشته باشیم طبیعتاً اثرات آن را در تولید انرژی برق آبی خواهیم دید که متأسفانه در حال حاضر نیز وضعیت منابع آبی مناسب نیست.
کم بارش ترین فروردین در طول 53 سال گذشته را داشتیم
وی افزود: زمستان خوبی را سپری نکردیم و علی رغم پیش بینی بارشی که شده بود، متأسفانه فروردین ماه امسال در حوزه عملکرد استان تهران بی سابقه ترین و کم بارش ترین ماه در طول 53 سال گذشته بود و عملاً می توان گفت هیچ بارشی نداشتیم و تنها 2.3 میلیمتر بارندگی ثبت شد.
مدیر دفتر بهره‌برداری از تاسیسات‌ آبی و برق آبی شرکت آب منطقه‌ای تهران اظهار کرد: مجموع این موارد و کمبود ذخایر برفی موجب شد که ورودی آب به مخازن سدها کاهش شدید یافته و آبگیری مناسب و رهاسازی آب به جهت کنترل و مدیریت مخزن که باید در سدها صورت بگیرد اتفاق نیفتاد، به همین دلیل با کاهش تولید نیروگاه های برق آبی مواجه شدیم.
کاهش مخازن 262 میلیون متر مکعبی سدهای تهران
شهریاری با تاکید بر اینکه در حال حاضر مخازن سدهای تهران 262 میلیون مترمکعب نسبت به روز مشابه سال گذشته کاهش ذخیره دارند، تصریح کرد: این کاهش ذخیره موجب کاهش تولید نیروگاه های برق آبی تهران شده است به طوری که در سال گذشته برنامه ریزی تولید در نیروگاههای تحت پوشش بر مبنای حجم ذخیره آب 1081 میلیون مترمکعبی صورت پذیرفته بود، در حالی که امسال برنامه ریزی ما جهت تولید انرژی برق آبی بر اساس حجم 819 میلیون متر مکعب است.
وی ادامه داد: روند کاهشی تولید انرژی برق آبی به دلیل نبود منابع آبی کافی است ولی اگر بخواهیم به صورت مقایسه ای در این رابطه صحبت کنیم با توجه به ظرفیت منصوبه و ظرفیتی که در نیروگاه های برق آبی شرکت آب منطقه ای تهران وجود دارد، سهم تولید نیروگاه های تحت پوشش نسبت به کشور بسیار اندک است.
سهم تولید برق آبی های تهران تنها 3 درصد است
مدیر دفتر بهره‌برداری از تاسیسات‌ آبی و برق اب یشرکت آب منطقه‌ای تهران با بیان اینکه سهم شرکت آب منطقه ای تهران از تولید انرژی برق آبی در کل کشور تنها سه در صد است، اظهار کرد: میزان تولید حال حاضرنیروگاه برق آبی تهران نسبت به روز مشابه سال گذشته با 46 درصد کاهش مواجه شده است که مهمترین دلیل آن نبود منابع آبی کافی است.
به گفته شهریاری سال گذشته وضعیت منابع آبی بسیار مطلوب بود به طوری که رهاسازی از مخازن سدها صورت می گرفت و در پایین دست سدها به مصارف مختلف از جمله تغذیه مصنوعی دشت استفاده می شد اما امسال مازاد آب نداریم که رهاسازی اتفاق بیفتد که می توان همین مساله را به کل نیروگاه های برق آبی کشور تعمیم داد یعنی کاهش ذخایر آبی و کاهش ورودی آب به سدهای کشور موجب کاهش تولید انرژی برق آبی شده است.
تولید برق آبی ها صفر نخواهد شد
وی با تاکید بر اینکه تولید نیروگاه های برق آبی به هیچ عنوان صفر نشده است و تا زمانی که آب در مخازن سدها وجود داشته و برنامه تأمین آب در سدها وجود داشته باشد می توانیم برنامه ریزی تولید برق از نیروگاه های برق آبی داشته باشیم، تصریح کرد: بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته تلاش بر این است که با همراهی و همکاری شهروندان تا انتهای شهریورماه نیاز آب شرب تهران را با کمترین مشکل تامین خواهیم کرد و به همان نسبت تولید برق از نیروگاه های تحت پوشش نیز خواهیم داشت اما با توجه به روند شدید کاهش ورودیها با کمبود جدی منابع آبی در ماه های آتی بخصوص در فصل پاییز مواجه خواهیم شد.
پیش بینی میزان تولید نیروگاه های برق آبی تهران در سال 1400 چقدر است؟
مدیر دفتر بهره‌برداری از تاسیسات‌ آبی و برق آبی شرکت آب منطقه‌ای تهران با بیان اینکه به لحاظ تامین آب شرب قطعاً سیاست های انقباضی خواهیم داشت و همچون سال های گذشته با شرایط مطلوب نمی توانیم تامین آب شرب داشته باشیم که همین مساله در تولید انرژی از نیروگاه برق آبی تهران نیز تاثیر دارد، گفت: پیش بینی ما درباره میزان تولید نیروگاه های برق آبی تهران در سال جاری که شامل دو واحد نیروگاه در سد امیرکبیر، دو واحد نیروگاه در سد طالقان، دو واحد نیروگاه در سد لتیان، سه واحد نیروگاه کلان و دو واحد نیروگاه لوارک می شود تقریباً 475 هزار مگاوات ساعت است.
پیش بینی کاهش 22 درصدی تولید برق آبی ها تا پایان سال
شهریاری افزود: 11 واحد نیروگاه برق آبی در تهران با ظرفیت منصوبه 315 مگاوات وجود دارد و پیش بینی ما این است که با توجه به وضعیت منابع آبی تا انتهای سال نسبت به سال 1399 کاهش 22 درصدی درباره تولید برق داشته باشیم که با توجه به سهم سه درصدی نیروگاه های تهران در کشور عدد چندان بزرگی نیست اما اثر خود را در شبکه برق سراسری خواهد گذاشت.
تنها 3 سد در تهران نیروگاه برق آبی دارند
وی با بیان اینکه تمام سدهای کشور قابلیت داشتن نیروگاه را ندارند، گفت: در تهران از پنج سدی که تامین آب را انجام می دهند تنها سدهای امیرکبیر، طالقان و لتیان دارای نیروگاه برق آبی هستند و نیروگاه های کلان و لوارک نیز در مسیر آب انتقالی از سد لار احداث شده اند ولی سد ماملو دارای نیروگاه نیست. البته باید گفت همه سدها لزوماً نیروگاه ندارند و تنها برخی از سدها باتوجه به موقعیت و طراحی اولیه ای که دارند احداث نیروگاه برق آبی برای آن ها تعریف شده است.
مدیر دفتر بهره‌برداری از تاسیسات‌ آبی و برق آبی شرکت آب منطقه‌ای تهران ادامه داد: احداث نیروگاه نیازمند زمان و سرمایه است و حتی اگر زمان و سرمایه نیز تامین شود، همه سدها نمی توانند به نیروگاه تجهیز شوند و تنها سدهایی که پیش بینی احداث نیروگاه را داشته باشند و از فنی این موضوع امکان پذیر باشد، می توان برای آن سد نیروگاه احداث کرد اما اجرای اینگونه طرح ها زمان بر است و اینکه امسال بتوانیم با احداث نیروگاه برق آبی از شرایط فعلی عبور کنیم امکان پذیر نیست.
شهریاری اظهار کرد: نیروگاه های برق آبی جزو نیروگاه های پاک و دوست دار محیط زیست بوده و راه اندازی سریع آنها و همچنین استهلاک پایین و هزینه های بهره برداری و نگهداری پایین از مزایای نیروگاههای برق آبی در مقایسه با نیروگاه های حرارتی به حساب می آید. البته در حال حاضر انرژی های تجدیدپذیر و نیروگاه های بادی و خورشیدی جزو ایده های نو هستند که در کشور ما نیز مورد توجه قرار گرفته اند.
تولید روزانه نیروگاه های برق آبی تهران چقدر است؟
وی گفت: در حال حاضر و با توجه به وضعیت منابع آبی سدها در مجموع متوسط روزانه تولید نیروگاه های برق آبی تهران تقریبا 1880 مگاوات ساعت است که سال گذشته این میزان نزدیک 3513 مگاوات بود و بر اساس این آمار شاهد کاهش 46 درصدی تولید هستیم.
سدهای تهران چقدر آب دارند؟
مدیر دفتر بهره‌برداری از تاسیسات‌ آبی و برق آبی شرکت آب منطقه‌ای تهران با اشاره به میزان ذخایر سدهای پنجگانه تهران نیز گفت: در حال حاضر ذخایر سدهای تهران 819 میلیون مترمکعب است و این در حالی است که روز مشابه سال گذشته حجم ذخایر سدها 1081 میلیون متر مکعب تخمین زده شد و متاسفانه شاهد کاهش 262 میلیون مترمکعبی ذخایر آب سدهای تهران هستیم.
به گفته شهریاری در حال حاضر سد امیرکبیر 181 میلیون مترمکعب، سد لتیان 62 میلیون متر مکعب، سد لار 150 میلیون مترمکعب، سد طالقات 314 میلیون متر مکعب و سد ماملو 113 میلیون متر مکعب ذخیره آب دارند.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/249509/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله خراسان/ چند سوال از مولوی عبدالحمید

سرمقاله کیهان/ وحدت شیعه و سنی تاکتیک نیست؛ وظیفه است

مقایسه جالب ایستگاه مترو در روسیه و نیویورک توسط یک آمریکایی

پیشنهاد نماینده مجلس درباره دیوارنگاره میدان ولی‌عصر؛ اسامی‌ متخلفان بانکی را در دیوارنگاره بزنید

آسیای مرکزی در 24 ساعت گذشته

بازگشت هئیت تجاری اقتصادی گلستان از ترکمنستان

بازگشت هیئت تجاری اقتصادی گلستان از ترکمنستان

آیا رفاه مردم بیشترشده‌است؟

برکناری بهزاد نبوی اصلاح طلبان را سردرگم کرد

شلیک به مشتری در پی نارضایتی از غذا

بالا گرفتن جدال میان بایدن و رئیس کنگره آمریکا

هوش مصنوعی پنج سال بعد چه خواهد کرد؟

مجوز باکو به سازمان ملل برای بازدید از قره‌ باغ کوهستانی

آموزش استفاده از هدست ترجمه توسط پوتین به رئیس جمهور سودان جنوبی

اولین ویدئو از لحظه سقوط جنگنده روسی بر فراز آسمان توکماک

انتشار فراخوان برای انتخاب ناظرین محلات پایتخت

ترافیک شدید خودرو پس از کوچ 90 هزار آواره ارمنی

شهادت جوان فلسطینی به ضرب گلوله نظامیان صهیونیست نزدیک رام‌الله

قیمت بیت‌کوین نزدیک به 27 هزار دلار رسید

حجم آب 16 سد مهم کشور نصف شد

دور باطل تورم و قیمت‏‌گذاری دستوری

دومینوی کاهش قیمت طلای جهانی

وارونه‌نمایی روند رو به رشد سرمایه‌گذاری در اقتصاد ایران

باد همچنان به پرچم ایران می‌وزد

رای مثبت آژانس بین المللی انرژی اتمی به تصویب کشور فلسطین

اوکراین برای حمله به نیروگاه هسته ای زاپوریژیا آماده می شود

کاخ سفید: عربستان و رژیم صهیونیستی در حال حرکت به سمت توافق سازش هستند

رییس ستاد مشترک ارتش آمریکا از سمت خود کنار رفت

مجلس نمایندگان آمریکا خواستار کاهش دستمزد رابرت مالی شد

پیشنهاد اردوغان؛ تله یا فرصت؟

بشار اسد: بدون دخالت خارجی مشکلات سوریه چند ماهه حل می‌شود

تعطیلی قریب‌الوقوع دولت فدرال آمریکا

سرگیجه خودرویی در تعطیلات!

زیر پوست منوی لاکچری یک مدرسه در تهران

توافق جدید بانک‌های امارات و مصر

دکتر موسی غنی نژاد: پیامبر مخالف قیمتگذاری دستوری بود؛مسئولان کشور ما با کدام توجیه شرعی این کار را می کنند؟/ فرق تورم را با گرانفروشی نمی دانید

باید برای ارتقای فرهنگ عمومی در زمینه ارزش کار و تولید گام‌های جدی‌تر اعمال کرد

کشف دپوی لوازم خانگی قاچاق در قشم

تمرکز دولت همواره بر این است که آثار بهبود شاخص‌های اقتصادی به سفره مردم برسد

کشف 5 میلیارد و 100 میلیون ریال قرص و دارو‌های غیر مجاز در زاهدان

رشد اقتصادی برخلاف انتظارها!

روزنامه‌های اقتصادی شنبه 8 مهر

تحریم‌های بانکی با پیوستن به «بریکس» مرتفع می‌شود

توضیحات مهم معاون ارزی بانک مرکزی درباره مهمترین دغدغه‌های فعالان اقتصادی

مقامِ وزارت کار: قراردادهای سفید امضاء با کارگران به هیچ وجه اعتبار ندارد

ارزانی خودروی دست دوم در دنیا

معاون صنایع حمل و نقل وزیر صمت: حذف سامانه یکپارچه خودرو صحت ندارد

آناتولی: پ.ک.ک از کودکان به صورت سیستماتیک سوءاستفاده می‌کند

رونق فعالیت واحدهای صنعتی در منطقه ویژه اقتصادی گرمسار

پالایشگاه‌های ایران دست کیست؟