ایرانیان جهان

آخرين مطالب

آنچه باید می‌شد و نشد... اخبار ایران

آنچه باید می‌شد و نشد...
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - آرمان ملی /متن پیش رو در آرمان ملی منتشر شده و انتشار آن به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست
طی دو ماه گذشتــه «آرمان ملی» در ٣ موضوع ِمشخص، «دغدغه‌های نخبگان»،«کنشگران سیاسی» و «مردم» حول محور قانون اساسی به بیان مطالب، گزارشات، گفت و گو ها و یادداشت‌هایی پیرامون دفاع از جمهوریت نظام ، مشارکت و رای مردم؛ پرهیز دادن شورای نگهبان از رفتار احتمالی جناحی و انتقاد از ورود و دخالت نیروهای نظامی در آرایش سیاسی انتخابات و کشور پرداخت که انتظار می‌رفت این فعالیت‌های رسانه‌ای باعث گردد تا آنچه مد نظر بود و باعث می‌شد تا شرایط جامعه از وضع موجود به سمت مطلوب حرکت کند حاصل آید. اما نه تنها این مهم حاصل نشد بلکه برخی رویکردهای بسته و محدود نگر برخی نهاده‌ای نظارتی باعث شد تا در تمامی این حوزه‌ها امر مطلوبی واقع نگردد. چنانکه با رد صلاحیت بسیاری از چهره‌هایی که جمععی از آنها از کارگزاران و مسئولان نظام بودند به عقیده برخی جمهوریت نظام در خطر قرار گرفت و به محاق رفت و با توجه به نارضایتی‌های جامعه که هنوز هم نگاه مثبت و موثری به صندئوق رای و نهاد انتخابات ندارد اگر هم قرار بود با حضور برخی کاندیداها و طرح برخی مباحث و برنامه‌ها حضور و مشارکتی قابل قبول در انتخابات حاصل گردد با رویکرد اخیر شورای نگهبان ماجرای مشارکت حداکثری نیز به نظر منتفی به نظر می‌رسد. بحث دیگر ماجرای پرهیز دادن شورای نگهبان از رفتارها و برخوردهای جناحی و سیاسی با کاندیاها بود که این مساله نیز با شکست روبرو شد. هر چند که مسئولان در شورای نگهبان به دفعات از عدم نگاه جناحی و سیاسی به انتخابات و کاندیداها گفتند اما رویکرد اخیر و رد صلاحیت کامل یک جناح و تایید کانیداهای جناح دیگر این مورد را نیز زیر سوال برد. نکته دیگر بحث انتقاد از ورود و دخالت نیروهای نظامی در آرایش سیاسی انتخابات و کشور بود که تاکید داشتیم با عنایت به فرمایشات حضرت امام مبنی بر عدم دخالت نظامیان در سیاست باز هم برخی نظامیان در انتخابات حاضر شدند تا مشخص شود این رویکرد نیز چندان موفقیت آمیز نبوده است. لذا با تمامی تلاش‌ها باید اذعان داشت آنچه باید می‌شد نشد و اکنون شرایط و آرایش صحنه انتخابات به این صورت در آمده و باید منتظر روزها و هفته‌های پیش‌رو و تحولات پیرامون انتخابات باشیم.
پرهیز از رفتارهای جناحی
در بحث دفاع از جمهوریت و مشارکت مردم «آرمان ملی» به مطالب مختلفی پرداخت. جایی که به لزوم رعایت مر قانون ، پر هیز از عملکرد جریانی و جناحی و صد البته قانون گذاری هشدار داد. ماجرای ابلاغ مصوبه جدید شورای نگهبان در مورد شرایط ثبت نام کنندگان برای انتخابات ریاست جمهوری موضوعی بود که روزنامه «آرمان‌ملی» در شماره‌های متعدد به کرات به آن پرداخت و با درج نظرات کارشناسان به این موضوع پرداخت که شورای نگهبان وظیفه قانونگذاری ندارد و صرفا باید به نظارت بپردازد و این نوع رویکردها در انتشار مصوبه برای شرایط رای دهندگان دخالت در امور تقنینی مجلس و یر سوال بردن تفکیک قوا است. مطالبی با تیترهایی همچون «شورا نگهبان یک جناح نباشد» یا مگر شورای نگهبان قانون گذاتر است». 
در این راستا به طور مثال نعمت احمدی حقوقدان و کیل‌ دادگستری به«آرمان ملی» گفت: نظر شورای نگهبان باید به صورت رسمی یا از طریق دبیر آن یا از طریق سخنگویش گفته شود، بنابراین هنوز نظرات آقای طحان‌نظیف را نمی‌توان گفته‌های رسمی شورای نگهبان تلقی کرد. بعید نیست این موضوع برای آزمون واکنش‌ها‌ی مردم باشد و به نوعی دماسنجی برای این موضوع است که بررسی شود تا کجا می‌توان پیش رفت. وی ادامه می‌دهد‌: قانون اساسی دو وظیفه در اختیار شورا گذاشته است. البته مصوبه اخیر هم که به شدت برای ریاست‌جمهوری ایجاد محدودیت کرده، قابل‌تامل است.. اینکه بعد از تایید‌صلاحیت‌ها نیز اعمال‌نظر کنید دیگر نظارت نیست؛ قضاوت است. قضاوت هم نیست، صدور رای و محدودیت و ممنوعیت است. بنابراین با این موضوع که آقای طحان گفته ممکن است عملا ریاست‌جمهوری به انتصابات تبدیل شود.»
تاکید بر مشارکت حداکثری
در داستان مشارکت حدا اکثری نیز «آرمان ملی» در شماره‌های مختلف بارها به لزوم تحقق این امر و انتخاباتی رقابتی اشاره کرده است. تحلیل انتخابات‌های مشارکتی مثل سال‌های 76، 80، 94 و 96 یا مشارکت‌های حداقلی مثل سال 90 و سال 98 مباحثی بود که می‌شد از آن نتیجه گرفت که هر زمان جامعه از شرایط اقتصادی و اجتماعی موجود راضی باشد در انتخابات مشارکت می‌گند و هر زمان نیز این مهم تحقق نیابد مردم پای صندوق‌های رای نخواهند رفت. در این مورد نیز «آرمان ملی» با تیترهایی همچون«مشارکت پایین مشکلی برای مشروعیت انتخابات ندارد!» یا حماسه 2 خرداد در 28 خرداد «تَکرار»می‌شود؟» به بحث مهم حضور مردم در پای صندوق‌های رای و مشارکت حداکثری پرداخته و با درج نظر کارشناسان در این خصوص اهمیت موضوع را خاطر نشان ساخته است. چنانکه نجفقلی حبیبی به«آرمان ملی» گفته است« رای مردم مهم است. پس مسئولان و متولیان امور باید کاری کنند که مردم با اشتیاق پای صندوق‌های رای بیایند. هیچ کسی حق ندارد کاری کند که مردم از صندوق‌های رای قهر کنند. تکلیف مردم نیز این نیست که قهر کنند بلکه تکلیف‌شان این است که محکم در انتخابات حاضر شوند و مطالبات خود را بخواهند.»
مساله سوم بحث حضور نظامی‌ها در انتخابات بود که «آرمان ملی» در گفت و گو با بسیاری از کارشناسان و صاجب‌نظران به مسائل ، مشکلات و مضرات ورود نظامی ها به عزصه امور سیاسی و اجرایی پرداخته بود و با تیترهایی همچون«گویا نظامی‌ها پاستور را رها نمی‌کنند» نظامی‌ها پشتیبان کدام کاندیدا؟» یا «سلام مجلس نظامی به سرداران» بحث حضور نظامی‌ها در انتخابات و امور سیاسی و اجرایبی کشور را مورد بحث و بررسی قرار داده بود. جایی که برای نخستین بار 6 کاندیدای نظامی برای انتخابات ثبت نام کردند و از این حیث رکورد را شکستند اما در نهایت یکی از آنها یعنی محسن رضایی به رقابت‌های انتخاباتی راه یافت. گرچه کارشناسان مختلفی نیز از جریان‌ات و تفکرات مختلف سیاسی حضور نظامی ‌ها در انتخابات را با «آرمان ملی » به گفت و گو نشستند. چنانکه به عنوان مثال سردار صنیع خانی به«آرمان ملی»گفته بود « تجربه ثابت کرده که اقبال عمومی نسبت به نظامیان در انتخابات وجود ندارد. به خصوص افرادی که چندین بار در انتخابات شرکت کردند چند درصد از رای مردم را داشتند؟ از طرفی قاعدتا باید دید اینها در خود جامعه نظامی چه میران رای داشته‌اند.‌» یا محمد مهاجری فعال سیاسی اصولگرا به«آرمان ملی» گفت:« ظامیان یک سبد رای ثابت رو به کاهش دارند.»‌ اما با این همه رویکردهای رسانه‌ای در خصوص عدم حضور نظامیان در انتخابات به سرانجام نرسید.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/250111/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پرواز بلند میوه‌ها از سبد خانه‌ها

عمان دیلی: یکی از موفقیت‌های سفر سلطان هیثم به تهران مربوط به موضوع هسته‌ای است

افزایش 20 درصد یارانه به شرط استفاده از کالابرگ است

بریکس؛ بستری برای خنثی‌سازی تحریم‌ها

دیپلماسی اقتصادی و سفر سلطان عمان به تهران

مالیات بر ارزش افزوده واردات کالاهای اساسی به 1 درصد کاهش یافت

ادعای رسانه روسی: عمار حکیم حامل پیام‌های ایران به مصر بوده است

نشست هم‌اندیشی تشکل‌های شاهد و ایثارگر استان خراسان جنوبی/ترویج ارزش‌های دینی و انقلابی برای نسل جدید ضرورت دارد

گام شرکت ساماندهی در جهت ایفای مسئولیت اجتماعی

ادعای سرپرست وزارت صمت درباره قیمت خودرو؛ شیب کاهش قیمت تندتر می‌شود؟

طالبان: در حال گفت‌وگو با تهران درباره درگیری مرزی اخیر هستند

نقطه نظرات شورایی‌ها پس از ارائه گزارش سفرهای خارجی از سوی محمدخانی

تشکری هاشمی: باید سفرها برای کسب تجربه و انتقال دانش انجام شود/ علوی: کمیته سفرهای خارجی به راحتی با سفرها موافقت نمی کند

اجتماع بی نظیر امام رضایی‌ها در باب الرضای تهران

احساس گرانی 86 درصدی

بی‌اعتنایی جمهوری‌خواهان به ترامپ

عملیات ضربتی رفت‌ و روب 30 هزارمتر مربع معابر انجام شد

رایزنی آمریکا و کره جنوبی برای آزادسازی 7 میلیارد دلار پول‌ بلوکه‌شده ایران

مادر شهیدان «طاوسی» آسمانی شد

دولت سیزدهم درصدد برداشتن موانع اقتصادی است/ افزایش یارانه ٣ دهک اول با کالابرگ

معافیت مالیاتی برای واحدهای جدید در مناطق آزاد

استمرار راه اندازی مجدد واحدهای صنعتی راکد در استان بوشهر

هزینه‌های تجارت با تحریم‌های اوکراین گران‌تر می‌شود؟

نرخ تک رقمی بیکاری در 23 استان/ پایان احتکار زمین

آیا قالیباف با محدودیت اینترنت می‌خواهد رشد اقتصادی ایجاد کند؟

نمایش توانمندی های منطقه ویژه اقتصادی پیام در نمایشگاه پست

توقیف پیکر 133 شهید فلسطینی توسط رژیم صهیونیستی

دلیل درج "بدهی قبلی" در قبوض برق مشخص شد

اعلام شرط و شروط افزایش میزان یارانه‌‌ها

تخفیف 50درصدی مالیات بر اجاره برای برخی از مستاجران

ارتش لبنان شهروند سعودی ربوده شده در بیروت را آزاد کرد

رئیس جمهور یونان دوباره اعلام انتخابات کرد

اما و اگر تخصیص اعتبار 500 میلیارد تومانی برای تولید گوشی موبایل در کشور

روایت اصولگرایان: از یک «درگیری مختصر» تا دعوای خانوادگی با طالبان

سخنگوی صنعت برق: صنایع هیچ‌گونه نگرانی بابت تأمین برق نداشته باشند

دوازدهمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران

هزینه های تجارت با تحریم های اوکراین گران تر می شود؟

وزیر ارتباطات: سرقت کابل‌های مخابراتی تبدیل به رویه شده است

گزارش رییس مرکز ارتباطات شهرداری تهران در صحن شورا درباره سفرهای خارجی شهرداری

31 سفر خارجی در شهرداری تهران انجام شده است/ رد 28 درصد درخواست‌ها در کمیته سفرهای خارجی

درخواست کشورهای همسایه برای استفاده از تجربیات و ظرفیت‌های تهران/ رد 28 درصد درخواست‌ها در کمیته سفرهای خارجی

توزیع فلافل رایگان به مناسبت پیروزی اردوغان

چرا قلیچدار اوغلو شکست خورد؟

جزئیاتی از طرح نهضت ملی مسکن؛ اقساط وام 2.5 میلیون تومان شد

سرمای اقتصادی در چین به نفع تولیدکنندگان شد

عمران خان احضار شد

یارانه‌ها افزایش می‌یابد اگر...

میدان خراسان؛ به وقت عاشقی

حضور گسترده جوانان و نوجوانان در «جشن بزرگ امام رضایی‌ها»

افزایش یارانه‌ها به شرط خرید کالابرگ‌ الکترونیکی