ایرانیان جهان

آخرين مطالب

آفریقا، قاره‌ای روشن برای توسعه تجارت ایران اخبار ایران

آفریقا، قاره‌ای روشن برای توسعه تجارت ایران
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - توسعه روابط سیاسی اقتصادی با قاره آفریقا که ظرفیتی مغفول مانده در دهه های اخیر برای ایران بوده است، با روی کار آمدن دولت سیزدهم، بار دیگر در صدر توجه همکاری های بین المللی کشورمان قرار گرفت که می تواند مسیری پایدار برای اقتصاد کشور فراهم کند.
به گزارش ایران اکونومیست، قاره آفریقا مقصدی تجاری اقتصادی برای ایران محسوب می شود که طی دهه های گذشته اقدام عملی و جدی در رابطه با آن انجام نشده بود.
در حالی که این قاره با وسعت زیاد و منابعی غنی که در اختیار دارد می تواند گشایش چشمگیری در مبادلات ایران ایجاد کند.
این قاره بکر بازار بزرگی را برای تولیدات ایرانی دارد که می تواند به توسعه صادرات ایران کمک کند و به دلیل اینکه در طول تاریخ هیچ مداخله یا استعماری از سوی ایران در این کشورها رخ نداده است، محصولات با استقبال چشمگیری در این قاره مواجه می شوند.
دولت سیزدهم از آغاز حضور خود، اولویت را بر گسترش روابط با کشورهای همسایه قرار داد و پس از آن نیز تمرکز خود را بر توسعه ارتباطات با چین، هند و قاره آفریقا گذاشت کهو آثار این دیدگاه به آرامی در حال نمود پیدا کردن است.
در روزهای پایانی سال گذشته اجلاس بین المللی علمی- اقتصادی ایران و غرب آفریقا یکی از مهمترین اتفاقاتی بود که می توانست در توسعه دیپلماسی ایران رخ دهد، زیرا مطابق اعلام وزارت صنعت، معدن و تجارت در پایان این نشست 20 توافق به امضا رسید که ارزش آن افزون بر 2 میلیارد دلار اعلام شد.
در سال 1400 تجارت ایران با قاره آفریقا رشد 100 درصدی را به ثبت رساند و علاوه بر آن در 10 ماهه امسال 15 درصد افزایش مبادلات اتفاق افتاد که رقم واردات و صادرات را به یک میلیارد و 200 میلیون دلار رساند.
رئیس‌جمهور در هفته پایانی تیرماه سفری فشرده به قاره آفریقا داشت که به دعوت رسمی رؤسای جمهور کنیا، اوگاندا و زیمبابوه انجام شده بود و طی این سفر با رؤسای جمهور و دیگر مقامات عالی‌رتبه آنها دیدار و مذاکره کرد.
در این سفر برای توسعه روابط و ارتقای سطح مناسبات 21 سند همکاری به امضا رسید و بازدید و افتتاح خانه نوآوری و فناوری ایران در کنیا و اوگاندا، مزرعه کشت فراسرزمینی ایران در اوگاندا و دیدار با تجار و فعالان اقتصادی از دیگر مناسباتی بود که رییس جمهوری در آن شرکت کرد.
براساس این رخدادها، به‌زودی شاهد رشد چشمگیر تجاری به‌ویژه در صدور خدمات فنی و مهندسی و کالاهای دانش بنیان به این قاره خواهیم بود که می‌تواند سرآغاز افزایش آمار مبادلات شود و نقطه عطفی برای رسیدن به اهداف افزایش تجارت در دولت سیزدهم باشد.
قاره آفریقا سرشار از مواد اولیه‌ای مانند محصولات کشاورزی، مواد معدنی، طلا و الماس است که می تواند در بازار ایران برای خود جایی باز کند و از سوی دیگر کالاهای ایرانی مانند مشتقات نفتی، سوخت محصولات نیمه ساخته، پلاستیکی و ظروف مبلمان و پوشاک در کشورهای آفریقایی بازار مناسبی دارند.
آفریقا فرصت های بسیاری را در حوزه‌های مختلف در اختیار دارد که می تواند به ایران ارائه دهد و با استفاده از آنها تحولات جدی در مبادلات ایران و به ویژه اقتصاد کشور رخ خواهد و با عملیاتی کردن تفاهمات می توان به بار نشستن برنامه های دولت را مشاهده کرد.
آفریقا 20 درصد وسعت خشکی‌ها و 14 درصد جمعیت جهان را در خود جای داده است. از 54 کشور این قاره، 11 کشور ذخایر نفتی دارند که در مجموع 88 میلیارد بشکه است. از این کشورها 27 کشور عضو سازمان همکاری اسلامی هستند. در واقع نزدیک به نیمی از اعضای سازمان OIC در این بخش قرار دارند.
آفریقا بازار بزرگ در اختیار دارد که بر اساس آن دومین قاره پر جمعیت جهان محسوب می شود و به دلیل وسعت، با بیشترین کشورها 64 درصد از زمین حاصلخیز در دنیا در اختیار این قاره است و البته 70 درصد معادن ارزشمند نیز در این قاره دیده می شود.
این قاره وسیع با یک میلیارد و 300 میلیون نفر جمعیت بازار بزرگی است که ایران می تواند با برنامه ریزی مناسب منابع مورد نیاز خود را تامین و از سوی دیگر تولیدات خود را به این کشور صادر کند و به فروش برساند.
حضور مداوم در این قاره، انجام مبادلات لازم، عمل به تعهدات و عملیاتی کردن توافقاتی که به امضا رسیده است، مسیری پایدار را برای اقتصادی ایران فراهم می کند تا در بازار آفریقا حضور فعالی داشته باشد.
از سوی دیگر قاره آفریقا نقطه اتصالی برای دستیابی به بازارهای اروپا و آمریکا محسوب می شود و با در اختیار گذاشتن بازارهای ثالث در اختیار ایران، موجب درآمدزایی بیشتر و توسعه روابط می‌شود که این روند با گسترش تولیدات مشترک صعودی نیز خواهد بود.
با عزم جدی دولت سیزدهم این فرصت فراهم شده تا فعالان اقتصادی بازار بکر و غنی مانند قاره آفریقا را در دسترس خود داشته باشند که می‌توان با استفاده از این فرصت، توسعه قابل توجهی را در بخش تجارت و همچنین گسترش سرمایه گذاری ها رقم زد که برای اقتصاد ایران بسیار حائز اهمیت است و از سوی دیگر دولت سیزدهم را به برنامه ها و اهداف اقتصادی و تجاری خود خواهد رساند.
منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: هند ، توسعه ایران ، توسعه صادرات ، زیمبابوه ، توسعه اقتصادی ، چین ، ایالات متحده آمریکا ، تجارت ، ایران ، دولت سیزدهم

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1067468/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله هم میهن/ توسعه مفهوم کارگر

فارن‌افرز: ایران از تاریخ آموخته به آمریکا اعتماد نکند

کلمبیا به رئیس جمهور اسبق و مجرم پاناما پناهندگی داد

مذاکرات هشت ساعته دور اول گفت‌وگوهای تجاری چین و آمریکا

وزیر خارجه چین: هند و پاکستان باید از بروز مجدد درگیری جلوگیری کنند

نتانیاهو سفر ترامپ به منطقه را خراب می‌کند؟

سرمقاله سازندگی/ دروغ و فریبکاری اسرائیل

حمله «کیهان» به «هم‌میهن»: اشک تمساح برای اعصاب مردم

مصر تعیین سفیر جدید در تل‌آویو را به تعویق انداخت

وزیر خارجه جدید آلمان: وضعیت نوار غزه غیرقابل تحمل شده است

تدابیر امنیتی در بغداد پیش از برگزاری اجلاس سران عرب

ویتکاف یک پروتکل قدیمی را زیر پا گذاشت!

کدام سکوها در صف رفع فیلترینگ هستند؟

سرمقاله دنیای اقتصاد/ مربع دیپلماسی اقتصادی

لیبرمن کاندیداتوری خود را برای انتخابات 2026 اعلام کرد

محمود عباس: مخالف مدیریت غزه توسط آمریکا هستیم

جزئیات توافق آنکارا و پ.ک.ک برای پایان درگیری

تغییر موضع معاون ترامپ درباره جنگ هندوپاکستان

برق مشترکان پرمصرف محدود می‌شود

برقی‌سازی 20 هزار موتورسیکلت در تهران؛ هوا و سوخت نفس می‌کشند؟

جزئیات اجرای مرحله سوم کالابرگ؛ فعلا خبری نیست!

سرمقاله کیهان/ ادامه مذاکرات فقط بعد از پوزش ترامپ

مقام صهیونیست: فرماندهان حماس را ترور کردیم، اما بی‌فایده بود

تحرکات مشکوک آمریکایی‌ها در بغداد؛ «نقشه خطرناکی در راه است»

توافق آبی بین هند و پاکستان به‌رغم آتش‌بس، همچنان تعلیق خواهد ماند

نخست وزیر پیشین اسرائیل: باید به جنگ غزه پایان دهیم

صهیونیست ها حتی به درختان فلسطینیان هم رحم نکردند!

ترامپ پیشنهاد پوتین برای مذاکره مستقیم با کی‌یف را ستود

رشد ١٧٢ درصدی ارزش معاملات در چهار بورس ‌ایران

اعتراض فرانسوی‌ها به انحلال بزرگترین انجمن حامی فلسطین

تل‌آویو: حماس روش‌های نبرد خود را تغییر داده است

ده‌ها شهید و زخمی در حمله پهپادی صهیونیست‌ها علیه پناهگاه آوارگان

پوتین: روسیه و ویتنام همکاری‌های دفاعی و امنیتی‌شان را تقویت می‌کنند

روی میز مذاکرات چه چیزی قرار دارد؟

سرمقاله خراسان/ خداقوت به امام رضایی‌ها

«ترامپ»: اجرای وعده‌های انتخاباتی سخت‌تر از آن چیزی است که فکر می‌کردم

مخاطرات ابلاغ وارداتی

کیهان نوشت: فرمان تسلیم زیر عنوان توافق

مراسم گرامیداشت شهید حسین امیرعبداللهیان در دامغان برگزار شد

نتانیاهو در بن‌بست؛ تحلیل «کارشناسان اسرائیلی» از مذاکرات ایران و آمریکا

مرگ نظریه پرداز قدرت نرم

خبر خوش وزیر کار برای مستمری‌بگیران تامین اجتماعی

زمان آغاز پیش‌فروش بلیت‌ قطارهای مسافری خرداد

دارو هم کالای لاکچری شد؟

کدام خلیج؟ کدام فارس؟

جریان‏‌شناسی اصول‏گرایان و لیدرهایشان

«پوست‌اندازیِ سعودی‌ها»؛ رپرتاژ مجله بریتانیایی برای بن‌سلمان

روزنامه ترکیه از توافق پنهان دولت آنکارا و پ.ک.ک خبر داد

کرملین: روسیه پیشنهاد آتش‌بس 30 روزه را بررسی می‌کند

رصد آیزنهاور با مهاجر 6