ایرانیان جهان

آخرين مطالب

راهکار اقتصادی کنترل ناترازی مقطعی گاز چیست؟ اخبار ایران

  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش تابناک اقتصادی؛ ناترازی مقطعی گاز در ایران پیامدهای شدیدی را به همراه داشته است و به تعطیلی صنایع و کاهش درآمدهای ارزی به ویژه در فصول سرد سال منجر شده است. یکی از مشکلات جدی کشور در زمینه کاهش تولیدات صنعتی به دلیل کمبود گاز صنایع در فصول سرد سال به دلیل ناترازی حاصل از مصرف بالای گاز در بخش خانگی و تجاری است؛ علاوه بر سیاست‌های کنترل سطح مصرف در بخش خانگی و تجاری در فصول سرد سال، باید به سمت افزایش تراز تولیدی کشور از محل‌های مختلف برویم که به صرفه‌ترین و اقتصادی‌ترین راهکار، افزایش تولید داخل در میادین گازی مشترک و همچنین روی دریا است که می‌تواند علاوه بر کنترل ناترازی مقطعی ایران، درآمدزایی زیادی نیز در فصول غیرسرد سال برای ایران داشته باشد.
یکی از رویکردهای اولیه برای مقابله با این موضوع، کنترل ناترازی تولید و مصرف گاز از طریق افزایش تولید است. در سال‌های اخیر، ایران تلاش‌های قابل توجهی برای ارتقای ظرفیت تولید گاز خود انجام داده است که بهره‌برداری از فاز 11 پارس جنوبی نقطه عطفی است. در ادامه پیرامون اهمیت افزایش تولید گاز به عنوان راهکاری برای رفع ناترازی گاز در ایران و تأثیر آن بر صنعت انرژی کشور با آقای سید علی مرتضوی کارشناس حوزه سیاست‌گذاری اقتصادی گفتگو خواهیم کرد که خواهید خواند.
سید علی مرتضوی کارشناس حوزه سیاست‌گذاری اقتصادی در رابطه با اقتصادی‌ترین روش مقابله با ناترازی مقطعی گاز در زمستان برای ایران با توجه منابع عظیم گازی گفت: یکی از اقدامات راهبردی در زمینه رفع ناترازی گاز کشور در مقطع زمستان، حرکت به سمت افزایش تولید گاز است که راه حلی حیاتی برای رفع ناترازی گاز در ایران به شکل اقتصادی و به صرفه است. طی سال‌ها، ایران پیشرفت قابل توجهی در افزایش تولید گاز خود از میادین مختلف داشته است. با این حال، یکی از راهبردهای کلیدی برای افزایش تولید گاز، عملیاتی شدن فاز 11 پارس جنوبی بود.
این فاز با ظرفیت تولید اولیه 15 میلیون متر مکعب در روز، حجم قابل توجهی به کل تولید گاز ایران می افزاید. همچنین پیش بینی می شود با بهره برداری کامل، ظرفیت تولید فاز 11 پارس جنوبی به 56 میلیون مترمکعب در روز برسد. اجرای موفقیت آمیز فاز 11 پارس جنوبی نشان دهنده توانایی ایران در توسعه منابع گازی خود بدون اتکا به پیمانکاران خارجی است. این دستاورد نه تنها جایگاه اقتصادی ایران را ارتقا می‌دهد، بلکه پیامی منطقه‌ای ارسال می‌کند و نشان‌دهنده توانمندی و توانمندی این کشور در صنعت نفت و گاز است.
وی ادامه داد: ایران به توانایی توسعه میادین مشترک گازی روی دریا و در نقاط حساس و مرزی رسیده است که اخیرا در فاز 11 از این توانایی رونمایی کرده است. استفاده از توان داخلی در افزایش برداشت از میادین مشترک گازی از جمله پارس جنوبی بسیار مهم است. از نظر تاریخی، ایران برای توسعه میدان گازی به پیمانکاران خارجی متکی بود که منجر به تاخیر و عقب‌نشینی شد. با این حال دولت سیزدهم استفاده از ظرفیت داخلی را برای ارتقای توان تولید گاز کشور در اولویت قرار داده است. دولت با بهره گیری از مهندسین و تخصص ایرانی، بر تاخیر 20 ساله استخراج گاز از فاز 11 پارس جنوبی غلبه کرده و اکنون بر بهره برداری عملیاتی تمرکز کرده است. این تغییر به سمت استفاده از توان داخلی عزم ایران برای توسعه مستقل ذخایر گاز پیچیده خود را برجسته می کند. این امر نه تنها خوداتکایی ایران را تقویت می کند، بلکه توانمندی های فنی کشور را به کشورهای همسایه نشان می دهد و بر جایگاه قابل توجه ایران در صنعت نفت و گاز تاکید می کند.
این کارشناس حوزه سیاست‌گذاری انرژی پیرامون دستیابی به توانایی برداشت گاز در میادین مشترک گازی و لزوم تامین منابع مالی برای توسعه بیشتر میادین مشترک گازی گفت: برای تداوم توسعه ظرفیت تولید گاز ایران باید منابع مالی مناسب تخصیص داده شود. بودجه دولت، عمدتاً از طریق شرکت ملی نفت و گاز ایران، منبعی حیاتی برای توسعه ظرفیت گاز کشور است. با این حال، راه های مالی اضافی باید برای تکمیل این منابع به طور موثر کاوش شود. یک رویکرد شامل سرمایه گذاری مشترک با صنایع برای دستیابی به خودکفایی در تامین گاز و برق است. تشویق صنایع بزرگ به سرمایه گذاری مستقیم در تولید گاز و بهره برداری از منابع عظیم صندوق توسعه ملی می تواند کمک قابل توجهی به توسعه میادین مشترک گازی کند. گسترش تجارت نفت خام ایران منابع قابل توجهی را در اختیار صندوق توسعه ملی قرار داده است که می تواند به سمت اکتشاف، بهره برداری و صادرات منابع گاز فراوان ایران هدایت شود.
وی در پایان گفت: رسیدگی به ناترازی مقطعی گاز در ایران نیازمند یک رویکرد جامع است. افزایش تولید گاز به عنوان یک راه حل کلیدی برای مقابله با ناترازی مقطعی عرضه و مصرف گاز است. تلاش‌های ایران برای افزایش بهره‌برداری از توان داخلی برای توسعه میدان گازی، همانطور که با عملیاتی شدن موفقیت‌آمیز فاز 11 پارس جنوبی نشان داده شد، خوداتکایی و توانایی‌های فنی کشور را به نمایش می‌گذارد. برای حفظ شتاب توسعه میدان گازی، منابع مالی کافی از جمله بودجه دولت و سرمایه گذاری های مشترک با صنایع باید تخصیص داده شود. استفاده از منابع صندوق توسعه ملی، اکتشاف و صادرات منابع عظیم گازی ایران را تسهیل خواهد کرد. ایران می‌تواند با اولویت‌بندی افزایش تولید گاز و اجرای استراتژی‌های جامع، ناترازی گاز را کاهش دهد، از عرضه گاز پایدار به صنایع اطمینان حاصل کند و درآمدهای ارزی خود را به‌ویژه در فصول سرد سال تقویت کند.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1067505/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله هم میهن/ توسعه مفهوم کارگر

فارن‌افرز: ایران از تاریخ آموخته به آمریکا اعتماد نکند

کلمبیا به رئیس جمهور اسبق و مجرم پاناما پناهندگی داد

مذاکرات هشت ساعته دور اول گفت‌وگوهای تجاری چین و آمریکا

وزیر خارجه چین: هند و پاکستان باید از بروز مجدد درگیری جلوگیری کنند

نتانیاهو سفر ترامپ به منطقه را خراب می‌کند؟

سرمقاله سازندگی/ دروغ و فریبکاری اسرائیل

حمله «کیهان» به «هم‌میهن»: اشک تمساح برای اعصاب مردم

مصر تعیین سفیر جدید در تل‌آویو را به تعویق انداخت

وزیر خارجه جدید آلمان: وضعیت نوار غزه غیرقابل تحمل شده است

تدابیر امنیتی در بغداد پیش از برگزاری اجلاس سران عرب

ویتکاف یک پروتکل قدیمی را زیر پا گذاشت!

کدام سکوها در صف رفع فیلترینگ هستند؟

سرمقاله دنیای اقتصاد/ مربع دیپلماسی اقتصادی

لیبرمن کاندیداتوری خود را برای انتخابات 2026 اعلام کرد

محمود عباس: مخالف مدیریت غزه توسط آمریکا هستیم

جزئیات توافق آنکارا و پ.ک.ک برای پایان درگیری

تغییر موضع معاون ترامپ درباره جنگ هندوپاکستان

برق مشترکان پرمصرف محدود می‌شود

برقی‌سازی 20 هزار موتورسیکلت در تهران؛ هوا و سوخت نفس می‌کشند؟

جزئیات اجرای مرحله سوم کالابرگ؛ فعلا خبری نیست!

سرمقاله کیهان/ ادامه مذاکرات فقط بعد از پوزش ترامپ

مقام صهیونیست: فرماندهان حماس را ترور کردیم، اما بی‌فایده بود

تحرکات مشکوک آمریکایی‌ها در بغداد؛ «نقشه خطرناکی در راه است»

توافق آبی بین هند و پاکستان به‌رغم آتش‌بس، همچنان تعلیق خواهد ماند

نخست وزیر پیشین اسرائیل: باید به جنگ غزه پایان دهیم

صهیونیست ها حتی به درختان فلسطینیان هم رحم نکردند!

ترامپ پیشنهاد پوتین برای مذاکره مستقیم با کی‌یف را ستود

رشد ١٧٢ درصدی ارزش معاملات در چهار بورس ‌ایران

اعتراض فرانسوی‌ها به انحلال بزرگترین انجمن حامی فلسطین

تل‌آویو: حماس روش‌های نبرد خود را تغییر داده است

ده‌ها شهید و زخمی در حمله پهپادی صهیونیست‌ها علیه پناهگاه آوارگان

پوتین: روسیه و ویتنام همکاری‌های دفاعی و امنیتی‌شان را تقویت می‌کنند

روی میز مذاکرات چه چیزی قرار دارد؟

سرمقاله خراسان/ خداقوت به امام رضایی‌ها

«ترامپ»: اجرای وعده‌های انتخاباتی سخت‌تر از آن چیزی است که فکر می‌کردم

مخاطرات ابلاغ وارداتی

کیهان نوشت: فرمان تسلیم زیر عنوان توافق

مراسم گرامیداشت شهید حسین امیرعبداللهیان در دامغان برگزار شد

نتانیاهو در بن‌بست؛ تحلیل «کارشناسان اسرائیلی» از مذاکرات ایران و آمریکا

مرگ نظریه پرداز قدرت نرم

خبر خوش وزیر کار برای مستمری‌بگیران تامین اجتماعی

زمان آغاز پیش‌فروش بلیت‌ قطارهای مسافری خرداد

دارو هم کالای لاکچری شد؟

کدام خلیج؟ کدام فارس؟

جریان‏‌شناسی اصول‏گرایان و لیدرهایشان

«پوست‌اندازیِ سعودی‌ها»؛ رپرتاژ مجله بریتانیایی برای بن‌سلمان

روزنامه ترکیه از توافق پنهان دولت آنکارا و پ.ک.ک خبر داد

کرملین: روسیه پیشنهاد آتش‌بس 30 روزه را بررسی می‌کند

رصد آیزنهاور با مهاجر 6