ایرانیان جهان

آخرين مطالب

سرتیم اقتصادی خود را شفاف و علنی معرفی کنید/ برای مشکلات معیشتی راهکار مناسب بدهید/ موضع نامزد‌ها برای افزایش قیمت‌ها اعلام شود اخبار ایران

سرتیم اقتصادی خود را شفاف و علنی معرفی کنید/ برای مشکلات معیشتی راهکار مناسب بدهید/ موضع نامزد‌ها برای افزایش قیمت‌ها اعلام شود
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان -

ایرانیان جهان

به گزارش تابناک اقتصادی؛ این روز‌ها شش کاندیدای تایید شده ریاست جمهوری مشغول ارائه برنامه‌های دولت احتمالی خود هستند. در این میان مساله مهم از نگاه مردم، برنامه‌ها و اولویت‌های دولت آینده برای حل مشکلات و مسائل اقتصادی و معیشتی است.
در این خصوص، محمدجواد محقق نیا عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی تابناک ،با اشاره به اینکه باید در این شرایط بر چالش‌هایی که رئیس جمهور آینده در اداره کشور با آن مواجه خواهد بود، متمرکز بود، گفت: باید از نامزد‌ها مطالبه شود تا برای رفع مسائل و چالش‌های اقتصادی راهکار ارائه کنند.
صراحت بیان در معرفی برنامه های اقتصادی وی افزود: به عنوان نمونه؛ در حال حاضر در حوزه بانکی، با چالش نرخ سود و جیره بندی تسهیلات مواجه هستیم؛ به رغم تاکیدات رهبر انقلاب، 70 درصد تسهیلات بانکی به بخش غیرمولد اختصاص یافته و پرداخت می‌شود. در حال حاضر تامین مالی برای شرکت‌های تولیدی، بسیار سخت و گران شده است و مجبورند که با هزینه‌های زیاد تامین مالی انجام دهند که نتیجه این مسیر، افزایش تورم و احتمالا عدم تولید خواهد بود که در هر صورت بازنده، کشور و مردم هستند؛ بنابراین باید نامزدهای ریاست جمهوری در این باره به صراحت اعلام کند که چه طرح و برنامه‌ای دارند.
آیا در بخش حامل های انرژی افزایش قیمت خواهیم داشت؟ محقق نیا افزود: همچنین باید درباره وضعیت یارانه‌ها و کسری بودجه صحبت شود. این در شرایطی است که الان بیشتر از یک و نیم میلیون بشکه نفت نمی‌توانیم بفروشیم؛ بنابراین برای تامین بودجه دولت، یا باید مالیات گرفت؛ یا بنزین و برق و گاز گران شود و یا اینکه کسری بودجه ایجاد و منجر به تورم شود؛ بنابراین نمی‌شود که هم بخواهیم تورم را کاهش دهیم و از طرفی کسری بودجه هم داشته باشیم. این در حالی است که کسری بودجه ناشی از این است که قیمت برق و گاز و بنزین را نباید گران کنیم؛ بنابراین پیشنهادم این است که نامزد‌های ریاست جمهوری نسبت به این موضوع و چالش اقتصادی، راهکار ارائه کنند و به مردم توضیح دهند که چه برنامه‌ای دارند؟ به بیان دیگر آیا کاندیدای ریاست جمهوری موافق افزایش قیمت هاست؟ اگر قیمت‌ها افزایش پیدا کند، چه خواهد شد؟ یکی از افرادی که قبلا رئیس جمهور بود، در صحبت‌های خود اظهار داشت: اگر رئیس جمهور شود، 4 میلیون تومان یارانه می‌دهد؛ خب اگر 4 میلیون یارانه پرداخت شود، قبض آب و برق میلیونی می‌شود؛ بنابراین این یارانه چه فایده‌ای دارد؟
شفاف سازی در سیاست های ارزی طباطبائی یادآور شد: در دولت رئیسی گفتند که می‌خواهیم در قبال حذف دلار 4200 تومانی یارانه 300 تا 400 هزار تومانی بدهیم؛ اما به این فکر نشد که هزینه‌های جانبی و افزایش قیمت‌ها برای مردم چه پیامدهایی دارد؟ در حقیقت برای گرانی عمومی پس از حذف ارز 4200 تومانی تدبیری اندیشیده نشد؛ بنابراین باید رئیس جمهور آینده در خصوص سیاست ارزی و حذف ارز ترجیحی و تبعات آن با صراحت به مردم توضیح دهد که چه برنامه‌ای دارد تا مردم با بصیرت نسبت به مواضع نامزد‌ها تصمیم بگیرند. باید مشخص شود که نامزد‌ها برای یارانه ها، کسری بودجه، ناترازی در برق و بنزین، ناترازی در منابع بانکی، بخش غیرمولد اقتصاد و حوزه صادرات و معضل تخصیص ارز برای تولید چه برنامه روشن و جامعی دارند و به مردم توضیح دهند تا ثبت و در آینده از آن‌ها مطالبه شود.
محقق نیا تاکید کرد: یارانه ها، کسری بودجه، منابع بانکی و هدایت اعتبار و ناترازی‌ها از مهم‌ترین مسائلی است که ضرورت دارد در این شرایط از سوی نامزد‌های ریاست جمهوری راهکار و برنامه برای آن ارائه شود. این در حالی است که مقام معظم رهبری چند سال است که بر موضوع تولید تاکید دارند، اما 70 درصد منابع بانکی به سمت بخش غیرمولد و سیاه اقتصاد رفته است؛ خب باید مشخص شود که چرا بانک‌ها خارج از دایره حاکمیت حرکت می‌کنند؟ نامزد ریاست جمهوری در این خصوص باید توضیح دهد که چه برنامه‌ای دارد؟
وی افزود: نیاز چندانی به قانون جدید نداریم و باید از سوی رئیس جمهور تصمیم گیری شود. در خیلی از مسائل مجلس قانون و مجوز را صادر کرده است، ولی باید دولت تصمیم بگیرد که مثلا در حوزه نرخ ارز چه کاری می‌خواهد انجام دهد؛ الان ترمز نرخ ارز به دلایلی کشیده شده است، اما اگر فنر دلار رها شود، برنامه دولت چیست؟ این در شرایطی است که نرخ ارز روی نرخ تورم اثر دارد و بالعکس؛ بنابراین معتقدم رئیس جمهور آینده در این روز‌ها باید به طور شفاف و روشن به مردم بگوید که برای کنترل تورم و ارز مهم‌ترین اقدام چیست؟ آیا هزینه‌ها را کم خواهد کرد؟ آیا منشا ایجاد تورم را کنترل می‌کند؟ آیا قرار است سیاست‌های تعدیل که دولت هاشمی رفسنجانی و احمدی نژاد را زمین زد و حتی دولت رئیسی را در جا‌هایی با چالش مواجه کرد، ادامه دهد و اجرا کند؟
به طور نمونه؛ دولت رئیسی، فریب کارشناسان دولت قبل را خورد و ارز 4200 حذف شد؛ خب چه شد؟ قیمت گوشت به بیش از 800 هزار تومان رسیده است. گوسفند زنده کیلویی 40 هزار تومان به 300 هزار تومان افزایش یافت. یعنی با حذف ارز 4200، قیمت گوسفند زنده 7 و نیم برابر شده است؛ بنابراین این سوال مطرح است که دولت آینده به سراغ حذف ارز 28500 تومانی خواهد رفت یا خیر؟ باید نامزد‌های ریاست جمهوری به این سوال پاسخ دهند. این در حالی است که وقتی دلار 4200 تومانی را حذف کردند، مدعی بودند که فاصله این نرخ با بازار آزاد 24 هزار تومان بود، اما حالا فاصله دلار ترجیحی با بازار 30 هزار تومان شده است. خب هرچقدر که جلو می‌رویم این فاصله نرخ ارز بیشتر می‌شود. آیا در دولت آینده هم این روند ادامه خواهد داشت؟ نامزد‌های ریاست جمهوری در برنامه هایشان به سمت اصلاحات ساختاری در اقتصاد می‌روند یا خیر؟
محقق نیا در بخش دیگری از صحبت‌های خود با تاکید بر اینکه نباید نامزد‌های ریاست جمهوری از پاسخ به این سوالات فرار کنند ،گفت: شخصی که قرار است رئیس جمهور شود و قصد دارد سیاست تثبیت اقتصادی را اجرا کند، نمی‌تواند وزیر اقتصادی را بیاورد که همراه سیاست تعدیل است؛ بنابراین باید نامزد ریاست جمهوری در این روزها، وزیر اقتصادش را اعلام کند که چه کسی خواهد بود. تمامی نامزد‌های ریاست جمهوری به طور علنی و شفاف به مردم بگویند که سرتیم اقتصادی دولت آینده چه کسی است؟ آیا سرتیم اقتصادی یک نامزد ریاست جمهوری از طیف حکمرانی دانشگاه شریف است یا از بچه‌های انقلابی و جهادی است؟ مردم تکلیفشان باید در این خصوص روشن شود تا با بصیرت انتخاب کنند؛ بنابراین پیشنهاد می‌کنم نامزد‌های ریاست جمهوری در این روزها، سرتیم اقتصادی دولت خود را معرفی کنند تا در آینده با هدایت این تیم، برای رئیس کل بانک مرکزی، وزیر اقتصاد، وزیر راه و شهرسازی، وزیر صمت و رئیس سازمان برنامه و بودجه تصمیم گیری کنند.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1145563/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شرایط برای اختصاص دارایی‌های روسیه به اوکراین محیاست

حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکا در شرق سوریه

15 معاون رئیس‌جمهور ایالات متحده که خودشان رئیس‌جمهور شدند

بنا بر نتایج یک نظرسنجی: اکثر آمریکایی‌ها خواستار استعفای بایدن هستند

(ویدئو) ترامپ: خروج آمریکا از برجام بهترین کار من برای اسرائیل بود

گفتگوی تلفنی بایدن و ملک عبدالله درباره جنگ غزه

حمله آمریکا و انگلیس به فرودگاه بین‌المللی الحدیده یمن

صفحه نخست روزنامه های عبری زبان/ بازتاب سخنرانی نتانیاهو توسط رسانه‌ عبری

«نقش حاج قاسم در عملیات مرصاد» + فیلم

کلیپی باورنکردنی از شرایط یک جوی آب در خیابان در ژاپن (فیلم)

تجاوز مجدد آمریکا و انگلیس به یمن

انزو مارسکا پست بازی کول پالمر را تغییر می‌دهد

پزشکیان جمله ای گفت که آرزوی تمام ایرانی هاست /انتصاب‌های رفاقتی در دولت جدید ممنوع /مزیت همزمانی آغاز کار دولت چهاردهم و مجلس دوازدهم

ترامپ: خروج از توافق هسته‌ای با ایران بهترین کاری بود که برای اسرائیل انجام دادم

حمله هوایی آمریکا و انگلیس به فرودگاه الحدیده یمن

تصمیم ایتالیا برای از سرگیری روابط دیپلماتیک با سوریه

ترکیه بابت کباب ترکی به کمیسیون اروپا شکایت کرد

(تصاویر) اعتراض هنرمندان به حضور اسراییل در المپیک 2024

چرا کنست طرح بایدن در مورد ایران را خنثی کرد؟

ترامپ فرق چندانی با دیگر سیاستمداران آمریکایی ندارد

یک سوم کره زمین تحت تحریم‌های آمریکاست!

ترامپ در دیدار با نتانیاهو: خروج آمریکا از برجام بهترین کار من برای اسرائیل بود (فیلم)

4 دروغ شاخدار نتانیاهو در کنگره آمریکا

دیدار نتانیاهو و ترامپ در فلوریدا

بایدن و پادشاه اردن درباره آتش بس در غزه گفتگو کردند

ترامپ: خروج آمریکا از برجام بهترین کار من برای اسرائیل بود

صفحه نخست روزنامه های عبری زبان/ نتانیاهو: مذاکرات در حال پیشرفت است

"هو" شدن کاروان رژیم صهیونیستی در رژه المپیک 2024

کاهش ساعت کاری ادارات در کیش

تشریح دستاوردهای اقتصادی دولت سیزدهم

موتور خودرو های 100 میلیاردی قاچاق در توقیف پلیس بندرلنگه

آمریکا یک سوم کشور‌های جهان را تحریم کرده است

واشنگتن پست: یک سوم کره زمین تحت تحریم‌های آمریکاست

دیدار ترامپ با نتانیاهو در اقامتگاه فلوریدا

ترامپ: خروج از برجام بهترین کاری بود که برای اسرائیل انجام دادم

پیش‌بینی مشاور سابق کارتر و ریگان درباره نتیجه انتخابات آمریکا

روایت "عصر ایران" در خصوص حاشیه‌های بازدید پزشکیان از خانه کشتی

ایران، هند، عراق و اندونزی روی یک قایق در افتتاحیه المپیک

ایران، هند، و اندونزی روی یک قایق در افتتاحیه المپیک

در انتخابات روز یکشنبه ونزوئلا چه اتفاقی رخ خواهد داد؟/ مخالفان مادورو آشتی با صندوق را تنها راه کنارزدن او می بینند/ آیا ونزوئلا با ایران،چین و روسیه خداحافظی می کند؟

دیدرا ترامپ با نتانیاهو در اقامتگاه فلوریدا

وخامت اوضاع غزه / روسیه از ریختن 50 هزار بمب بر سر فلسطینیان گفت؛ آمریکا از اسرائیل حمایت کرد

بایدن اخراج برخی لبنانی‌ها از خاک آمریکا را به تعویق انداخت

تداوم کارشکنی نتانیاهو با هدف امتیاز گیری از حماس

پیش بینی قیمت دلار 6 مرداد 1403

کالای بنجل چینی و طرح شی برای انقلاب اقتصادی

آمریکا خواهان بازگشت سریع به توافق هسته‌ای!

علم الهدی: آمریکا الان به سر اسرائیل ریخته است

ترامپ در دیدار با نتانیاهو: خروج آمریکا از برجام بهترین کار من برای اسرائیل بود

حمله راکتی مقاومت فلسطین به عسقلان و شهرک‌های صهیونیست‌نشین اطراف نوار غزه