ایرانیان جهان

آخرين مطالب

پزشکیان: می‌خواهیم برق را جایگزین سوخت فسیلی کنیم/ آیا ایجاد، انحلال، ادغام یا تفکیک ساختارها و دستگاه‌ها توانسته است مشکلی از ما حل کند؟ اخبار ایران

پزشکیان: می‌خواهیم برق را جایگزین سوخت فسیلی کنیم/ آیا ایجاد، انحلال، ادغام یا تفکیک ساختارها و دستگاه‌ها توانسته است مشکلی از ما حل کند؟
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - رئیس‌جمهور در نشست با وزیر و مدیران وزارت صمت گفت: برنامه دولت این است که در صورت امکان به‌طورکلی برق را جایگزین سوخت‌های فسیلی کنیم.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور صبح امروز یکشنبه در نشستی با وزیر و مدیران وزارت صنعت، معدن و تجارت، ضمن ابراز تبریک سالروز ولادت حضرت امام حسن مجتبی(ع) و آرزوی قبولی طاعات و عبادات و نیز قدردانی از همه تلاش‌ها و اقدامات مسئولان و کارکنان وزارت صمت، با بیان اینکه "با توجه به ناترازی انرژی، شخصاً به‌روی موضوع توسعه زیرساخت‌های تولید برق از محل منابع تجدیدپذیر و پاک تمرکز کرده‌ام.
"، افزود: برنامه ما این است که با توجه به سطح بالای برخورداری از تابش خورشید در کشور، با توسعه نیروگاه‌های خورشیدی، در صورت امکان و وجود صرفه اقتصادی، به‌طورکلی انرژی برق را جایگزین سوخت‌های فسیلی کنیم و نفت و گاز را در عرصه‌های دیگری که ارزش افزوده بالاتری دارند، استفاده کنیم، برای این منظور از شما می‌خواهم که درباره اصل این موضوع و بهترین راهکارهای اجرای آن نظر کارشناسی بدهید.
رئیس‌جمهور با تأکید به اینکه محور اصلی بررسی و اجرای این برنامه، ارزیابی دقیق صرفه اقتصادی، اجتماعی و محیط زیستی آن است، گفت: در زمان حاضر مصرف گاز برای بسیاری از عرصه‌های ما از حمل‌ونقل گرفته تا خانگی و صنعتی صرفه دارد، اما این صرفه ناشی از فروش گاز ارزان است و معلوم نیست اگر بخواهیم گاز را به‌قیمت واقعی و جهانی آن عرضه کنیم، باز هم این صرفه پابرجا باشد؛ همه این مسائل باید در این برنامه دیده و به‌دقت بررسی شود.
پزشکیان با تصریح به اینکه شیوه‌های تولید برق و صرفه سوزاندن گاز برای تولید برق یا تولید محصولات دیگر نیز باید به‌دقت بررسی شود، خاطرنشان کرد: گاز و نفت منابعی هستند که بالاخره یک روز تمام خواهند شد، اما تابش خورشید تا جهان باقی است، وجود دارد، از سوی دیگر برق یک انرژی پاک، با هزینه انتقال بسیار ارزان‌تر از نفت و گاز و بازدهی بسیار بالاتر است که توزیع و استفاده آن نیز بسیار ایمن‌تر از نفت و گاز است.
رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به پیگیری‌های شخصی خود برای برگزاری جلسات با سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی و صنعتی در زمینه‌های مختلف، اظهار داشت: این وابستگی ما به نفت و گاز است که بستری برای اعمال و اثرگذاری تحریم‌ها به‌روی اقتصاد کشورمان شده است. بنده برای جلوگیری از معطل شدن سرمایه‌گذارانی که می‌توانند به تغییر ریل اقتصادی کشور کمک کنند، در روند اداری کُند و ناکارآمد کشور، شخصاً با تعداد زیادی از آنها دیدار و گفتگو کرده‌ام و کارشان را تا رسیدن به نتیجه دنبال خواهم کرد.
پزشکیان اضافه کرد: اگر برخی موانع را برطرف و مسیر را برای فعالیت این سرمایه‌گذاران تسهیل کنیم و همکاری‌های اقتصادی و تجاری با کشورهای منطقه را گسترش دهیم، می‌توانیم علاوه بر نجات اقتصاد کشور از وابستگی به نفت و گاز، رونق و رشد اقتصادی چشمگیری نیز ایجاد کنیم.
رئیس جمهور با تذکر اینکه در تخصیص منابع صرفه، بازدهی و بهره‌وری باید به دقیق‌ترین شکل ممکن لحاظ شود، گفت: نوسازی صنایع نیز باید مورد توجه جدی قرار گیرد، متأسفانه زندگی در هوای آلوده تا حدودی برای ما عادی شده است، اما باید برای بهبود این وضعیت فکر و اقدام جدی داشته باشیم. یکی از مؤثرترین اقدامات در این زمینه نوسازی صنایع و نوسازی و ارتقای ناوگان حمل‌ونقل با بهره‌گیری از دستاوردهای نوین در این عرصه و توجه جدی به گسترش حمل‌ونقل ریلی به‌عنوان گزینه‌ای امن، به‌صرفه و دوستدار محیط زیست است، همچنین باید سیستم‌های گرمایشی منازل نیز با وسایل کم‌مصرف و پربازده جدید جایگزین شوند.
پزشکیان از همه مسئولان در دستگاه‌های مختلف خواست از تأخیر و توقف طرح‌ها و برنامه‌های تحولی در این عرصه در سازوکارهای اداری به‌طور جدی جلوگیری کنند و خاطرنشان کرد: باید با کمک کارشناسان یک نقشه راه جامع و دقیق در این زمینه داشته باشیم که جایگاه این اقدامات را در کشورمان، در منطقه و در عرصه جهانی ترسیم و برنامه زمانی دقیقی نیز تعیین کند، البته این نقشه و سند باید با بهره‌گیری مؤثر از نظرات صاحبان فرآیند در هر بخشی تدوین شود، چرا که اوّل، آنها به اقتضائات، ظرفیت‌ها، نقاط قوت و ضعف و مشکلات و موانع مسیر پیش‌ِرو بهتر از هر کس دیگر واقف هستند و دوم، این آنها هستند که باید این برنامه را اجرا کنند، لذا بهتر از افراد بیرون از مجموعه می‌توانند آن را طراحی و تدوین کنند. امروز در کشور بی‌شمار سند تدوین‌شده داریم که معطوف به اجرا تدوین نشده‌اند.
رئیس جمهور در ادامه راجع به سخنانش به پیگیری طرح احیای وزارت بازرگانی اظهار داشت: آیا تا به حال ایجاد، انحلال، ادغام یا تفکیک ساختارها و دستگاه‌ها توانسته است مشکلی از ما حل کند؛ اگر انتظارات و وظایف مدنظر از وزارت بازرگانی را به‌شکل دقیق تدوین و اختیارات لازم را نیز اعطا کنیم، سازمان و ساختار موجود نیز می‌تواند آنها را اجرا کند.
پزشکیان همچنین به وجود برخی واحدهای تولیدی و صنعتی در کشور اشاره کرد که در صورت حمایت صحیح و دقیق، قابلیت تبدیل شدن به قطب‌های صنعتی و تولیدی منطقه‌ای و جهانی را دارند و خاطرنشان کرد: باید بستر تسهیل و رونق فعالیت این شرکت‌ها در استان‌های مختلف را فراهم کنیم تا بتوانند به‌عنوان پیشران حرکت اقتصاد کشور را تسریع کنند. کنار برنامه دولت برای تفویض اختیار به استانداران، وزارتخانه‌ها نیز باید اختیارات لازم را به دستگاه‌های استانی تفویض کنند تا مدیران هر استان با هماهنگی استاندار، به بهترین شکل بتوانند از ظرفیت‌های استان، شهرستان و بخش‌های خود برای رونق اقتصادی بهره بگیرند.
رئیس‌جمهور در بخش پایانی سخنان خود با یادآوری ابلاغ قانون موافقت‌نامه تجارت آزاد بین جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا، ظرفیت‌های جدید ایجادشده برای همکاری‌های تجاری، اقتصادی، صنعتی و نیز بخش خصوصی کشورمان با کشورهای این منطقه را چشمگیر و ارزنده توصیف کرد.
پیش از سخنان رئیس جمهور وزیر صنعت، معدن و تجارت و چند تن از معاونان وی نیز توضیحاتی درباره اقدامات انجام‌شده از سوی این وزارتخانه و برنامه‌های آتی دستگاه‌های تحت مدیریت خود ارائه کردند.
فعال‌سازی حداقل 381 معدن راکد در مدت سپری‌شده از آغاز به کار دولت چهاردهم، رسیدگی و تعیین تکلیف 1500 پرونده از بیش از 1700 پرونده راکد در شورای‌عالی معدن، تمرکز بر تکمیل و ارتقای زنجیره ارزش معادن و صنایع، رسیدن به مراحل پایانی تدوین سند استراتژی صنعت کشور با برش‌های استانی با هماهنگی کامل با بخش خصوصی و تشکل‌هایی مثل اتاق بازرگانی، عبور ظرفیت تولید خودرو از 1 میلیون دستگاه در سال و تمرکز جدی بر تأمین برق مورد نیاز صنایع از سوی خود آنها برخی از محورهای گزارش سید محمد اتابک بود.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1377466/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله هم میهن/ توسعه مفهوم کارگر

فارن‌افرز: ایران از تاریخ آموخته به آمریکا اعتماد نکند

کلمبیا به رئیس جمهور اسبق و مجرم پاناما پناهندگی داد

مذاکرات هشت ساعته دور اول گفت‌وگوهای تجاری چین و آمریکا

وزیر خارجه چین: هند و پاکستان باید از بروز مجدد درگیری جلوگیری کنند

نتانیاهو سفر ترامپ به منطقه را خراب می‌کند؟

سرمقاله سازندگی/ دروغ و فریبکاری اسرائیل

حمله «کیهان» به «هم‌میهن»: اشک تمساح برای اعصاب مردم

مصر تعیین سفیر جدید در تل‌آویو را به تعویق انداخت

وزیر خارجه جدید آلمان: وضعیت نوار غزه غیرقابل تحمل شده است

تدابیر امنیتی در بغداد پیش از برگزاری اجلاس سران عرب

ویتکاف یک پروتکل قدیمی را زیر پا گذاشت!

کدام سکوها در صف رفع فیلترینگ هستند؟

سرمقاله دنیای اقتصاد/ مربع دیپلماسی اقتصادی

لیبرمن کاندیداتوری خود را برای انتخابات 2026 اعلام کرد

محمود عباس: مخالف مدیریت غزه توسط آمریکا هستیم

جزئیات توافق آنکارا و پ.ک.ک برای پایان درگیری

تغییر موضع معاون ترامپ درباره جنگ هندوپاکستان

برق مشترکان پرمصرف محدود می‌شود

برقی‌سازی 20 هزار موتورسیکلت در تهران؛ هوا و سوخت نفس می‌کشند؟

جزئیات اجرای مرحله سوم کالابرگ؛ فعلا خبری نیست!

سرمقاله کیهان/ ادامه مذاکرات فقط بعد از پوزش ترامپ

مقام صهیونیست: فرماندهان حماس را ترور کردیم، اما بی‌فایده بود

تحرکات مشکوک آمریکایی‌ها در بغداد؛ «نقشه خطرناکی در راه است»

توافق آبی بین هند و پاکستان به‌رغم آتش‌بس، همچنان تعلیق خواهد ماند

نخست وزیر پیشین اسرائیل: باید به جنگ غزه پایان دهیم

صهیونیست ها حتی به درختان فلسطینیان هم رحم نکردند!

ترامپ پیشنهاد پوتین برای مذاکره مستقیم با کی‌یف را ستود

رشد ١٧٢ درصدی ارزش معاملات در چهار بورس ‌ایران

اعتراض فرانسوی‌ها به انحلال بزرگترین انجمن حامی فلسطین

تل‌آویو: حماس روش‌های نبرد خود را تغییر داده است

ده‌ها شهید و زخمی در حمله پهپادی صهیونیست‌ها علیه پناهگاه آوارگان

پوتین: روسیه و ویتنام همکاری‌های دفاعی و امنیتی‌شان را تقویت می‌کنند

روی میز مذاکرات چه چیزی قرار دارد؟

سرمقاله خراسان/ خداقوت به امام رضایی‌ها

«ترامپ»: اجرای وعده‌های انتخاباتی سخت‌تر از آن چیزی است که فکر می‌کردم

مخاطرات ابلاغ وارداتی

کیهان نوشت: فرمان تسلیم زیر عنوان توافق

مراسم گرامیداشت شهید حسین امیرعبداللهیان در دامغان برگزار شد

نتانیاهو در بن‌بست؛ تحلیل «کارشناسان اسرائیلی» از مذاکرات ایران و آمریکا

مرگ نظریه پرداز قدرت نرم

خبر خوش وزیر کار برای مستمری‌بگیران تامین اجتماعی

زمان آغاز پیش‌فروش بلیت‌ قطارهای مسافری خرداد

دارو هم کالای لاکچری شد؟

کدام خلیج؟ کدام فارس؟

جریان‏‌شناسی اصول‏گرایان و لیدرهایشان

«پوست‌اندازیِ سعودی‌ها»؛ رپرتاژ مجله بریتانیایی برای بن‌سلمان

روزنامه ترکیه از توافق پنهان دولت آنکارا و پ.ک.ک خبر داد

کرملین: روسیه پیشنهاد آتش‌بس 30 روزه را بررسی می‌کند

رصد آیزنهاور با مهاجر 6