ایرانیان جهان

آخرين مطالب

آشفته بازار ترامپیسم ایالات متحده آمریکا

آشفته بازار ترامپیسم
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه «فرهیختگان» در گزارشی درباره اینکه سیاست داخلی ترامپ موجب تعارض میان دولت و مردم آمریکا شده است نوشت: «انتخابات را دزدیدند» این جمله‌ای است که ترامپ پس از انتخابات سال 2020 و پیروزی جو بایدن، نامزد حزب دموکرات، به کار برد. در آن سال (2020)، دونالد ترامپ با طرح این موضوع که در انتخابات تقلب شده و جو بایدن پیروزی را از او دزدیده است، حاشیه‌ها و مشکلات فراوانی را برای ایالات متحده به وجود آورد.
از جمله حمله طرفداران وی به ساختمان کنگره و ایجاد آشوب در واشنگتن، پایتخت آمریکا. در آن سال، ترامپ و مایک پنس، معاون اول رئیس‌جمهور، از طرفداران خود خواستند تا به سمت پایتخت حرکت کنند تا نگذارند جو بایدن رئیس‌جمهور شود. حمله به ساختمان کنگره در ششم ژانویه سال 2021 اتفاق افتاد و روز سیزده ژانویه، دونالد ترامپ به دلیل تحریک مردم آمریکا به شورش مسلحانه علیه این کشور، در مجلس نمایندگان با اکثریت آرا استیضاح شد. پس از اتفاقات سال 2021 و ناکامی در انتخابات، دونالد ترامپ خود را برای دور بعدی انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا آماده می‌کرد. او در ابتدا توانست در انتخابات درون‌حزبی حزب جمهوری‌خواه پیروز شود و سپس به‌عنوان نامزد رسمی این حزب برای انتخابات ریاست‌جمهوری سال 2024 معرفی شد.
ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری سال 2024 توانست کامالا هریس، معاون جو بایدن، را در انتخابات شکست دهد و به‌عنوان 47 مین رئیس‌جمهور آمریکا انتخاب شود. آقای ترامپ در کارزارهای انتخاباتی خود وعده‌های زیادی در حوزه سیاست داخلی و خارجی ایالات متحده داد و پس از پیروزی، با پیگیری این وعده‌ها توانست سیاست خارجی و داخلی ایالات متحده را تحت تأثیر قرار دهد.
ترامپ در زمینه سیاست خارجی و داخلی اقداماتی گسترده انجام داد و تغییرات زیادی را ایجاد کرد، به‌طوری که دوره ریاست‌جمهوری او و جو بایدن در دو بعد داخلی و خارجی تفاوت آشکاری با هم دارند.
ترامپ در سیاست خارجی خود در ابتدا با همسایگان خود وارد یک تعارض شدید شد و آن هم الحاق کانادا به آمریکا بود. سپس به سراغ بزرگ‌ترین شریک تجاری خود در قاره آمریکا، یعنی مکزیک رفت و با این کشور در مورد مهاجران وارد دعوای سیاسی شد. تعارضات ترامپ فقط مربوط به قاره آمریکا نبود؛ او با تمام جهان، به‌ویژه چین، وارد یک جنگ تجاری بزرگ با محوریت تعرفه واردات شد. سپس اوضاع جنگ در شرق اروپا را تا حد زیادی پیچیده کرد، به‌طوری که دورنمای صلح در قاره سبز تا حد زیادی گنگ است. او برای خاورمیانه نیز برنامه‌های زیادی دارد، از جمله اشغال غزه و تبدیل آن به ریویرای خاورمیانه و شروع مذاکرات با ایران. البته این فقط بخشی از پرونده‌های ترامپ در صحنه سیاست خارجی است.
با وجود تمام برنامه‌های ترامپ در سیاست خارجی، ما در این گزارش قصد داریم به بهانه صدمین روز ریاست‌جمهوری ترامپ، برنامه‌های سیاست داخلی رئیس‌جمهور آمریکا را بررسی کنیم و در آخر این سوال را پاسخ دهیم که آیا سیاست خارجی ادامه‌دهنده سیاست داخلی است یا نه؟
تسویه‌حساب‌هایی به سبک استالین
ترامپ پس از بازگشت به اتاق بیضی شکل کاخ سفید، مجموعه‌ای از تسویه‌حساب‌ها را علیه مقامات سابق سیاسی، نظامی و کارمندان فدرال ایالات متحده در سه مرحله انجام داد. این اقدامات به دلیل جلب رضایت رأی‌دهندگان انجام گرفته است.
مرحله اول: ترامپ پس از مراسم تحلیف خود اعلام کرد که می‌خواهد 2 میلیون نفر از کارمندان فدرال را اخراج کند، اما می‌خواهد این کار به‌صورت داوطلبانه انجام شود. او پیشنهاد داد که کارمندان می‌توانند حقوق هشت ماه آینده خود را نیز دریافت کرده و استعفا دهند. این کار با هدف کوچک کردن دولت و کاهش هزینه‌های فدرال انجام می‌شود، اما اکثر کارمندان فدرال این طرح را نپذیرفتند و استعفا ندادند. در این طرح فقط 40 هزار نفر حاضر شدند که به‌صورت داوطلبانه استعفا دهند.
بعد از نپذیرفتن داوطلبانه استعفا، دولت ترامپ شروع به اخراج کارمندان فدرال کرد. کارمندانی که اکثر آن‌ها بعد از اخراج از دولت شکایت کردند و خواهان بازگشت به کار شدند. از افراد سرشناسی که در این برنامه اخراج شدند می‌توان به الن واین‌تراوب، رئیس دموکرات کمیسیون انتخابات فدرال، خوزه آندرس از شورای ریاست‌جمهوری ورزش، مارک میلی از شورای مشاوره زیرساخت ملی، برایان هوک از مرکز ویلسون و ژنرال مارک الکساندر میلی، رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح نام برد.
مرحله دوم: قطع دسترسی امنیتی بسیاری از مقامات ارشد سابق که جنجال‌های زیادی در داخل آمریکا به وجود آورد. به گفته کارشناسان، این کار سیاسی‌ترین اقدام امنیتی از زمان پرونده اوپنهایمر در دهه 1950 در ایالات متحده است.
دونالد ترامپ پس از مراسم تحلیف خود در روز 20 ژانویه، دستوری را صادر کرد که در آن دسترسی امنیتی 49 نفر از مقامات ارشد سابق را لغو می‌کند. این قطع دسترسی به دلیل نامه‌ای بود که آن‌ها امضا کرده بودند و در آن ادعا داشتند روسیه قصد داشته با افشای اطلاعات نادرست در مورد جو بایدن در سال 2020، در نتیجه انتخابات تأثیر بگذارد.
ترامپ ادعا کرده که امضای این نامه توسط مقامات ارشد برای گمراه کردن مردم در انتخابات صورت گرفته و در واقع کمکی به کمپین انتخاباتی بایدن بوده است. این افراد همواره این ادعا را رد کرده‌اند و می‌گویند تنها هدف آن‌ها جلوگیری از تأثیرگذاری کشور روسیه در انتخابات آمریکا بوده است.
ترامپ همچنین دسترسی امنیتی جان بولتون، مشاور امنیت ملی سابق خود را لغو کرد و او را به افشای اطلاعات حساس در کتاب خاطراتش متهم کرد. بولتون این اتهام را رد کرده و گفته که هیچ اطلاعاتی را که امنیت ملی را به خطر بیندازد فاش نکرده است.
این قطع دسترسی شامل این افراد می‌شود؛ آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه سابق، جیک سالیوان مشاور سابق امنیت ملی ایالات متحده، لتیتیا جیمز دادستان کل نیویورک، هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه سابق، کامالا هریس معاون رئیس‌جمهور سابق و رئیس‌جمهور سابق جو بایدن و هر عضو دیگری از خانواده او. این لیست شامل افراد دیگری نیز می‌شود که در این گزارش فقط نام افراد مطرح آورده شده است.
مرحله سوم: اقدامات دونالد ترامپ فقط به قطع دسترسی امنیتی و اخراج محدود نمی‌شود. رئیس‌جمهور آمریکا همچنین تیم‌های حفاظتی برخی از مقامات سابق را نیز لغو کرده و در مورد لغو تیم‌های حفاظتی مقامات سابق به رسانه‌ها گفت: «ما نمی‌توانیم از تمام مقامات سابق حفاظت کنیم، فقط همین.» افرادی که تیم حفاظتی آن‌ها لغو شده است شامل جان بولتون، مشاور امنیتی سابق ترامپ، ژنرال مارک الکساندر میلی رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح ایالات متحده آمریکا، مایک پمپئو وزیر امور خارجه سابق و برایان هوک مسئول میز ایران در وزارت امور خارجه آمریکاست.
محافظه‌کاران وزارت آموزش را نمی‌پسندند
پس از بازگشت به قدرت، ترامپ در دستوری اعلام کرد که می‌خواهد وزارت آموزش را منحل کند. این وزارتخانه نیز بعد از بازگشت ترامپ اعلام کرد که می‌خواهد نیمی از کارمندان خود را اخراج کند. وزارت آموزش ایالات متحده در سال 1979 توسط رئیس‌جمهور وقت، جیمی کارتر تأسیس شد و هدف آن تأمین بودجه مدارس دولتی، مدیریت وام‌های دانشجویی و اجرای برنامه‌هایی برای حمایت از دانش‌آموزان کم‌درآمد است.
وزارت آموزش 4400 کارمند دارد و کوچک‌ترین وزارتخانه در ایالات متحده است و تیم ترامپ قصد دارد نیمی از این کارمندان را نیز اخراج کند. همچنین بودجه این وزارتخانه در سال 2024، 238 میلیارد دلار است. این وزارتخانه به دانش‌آموزان دارای معلولیت‌های جسمانی نیز کمک می‌کند و برنامه‌هایی علیه تبعیض نژادی یا جنسیتی در مدارس را اجرا می‌کند. اما چرا ترامپ و تیم او می‌خواهند این وزارتخانه را منحل کنند و آیا می‌توانند این کار را انجام دهند؟
بحث انحلال وزارت آموزش تقریباً از زمان تأسیس آن از سوی جمهوری‌خواهان مطرح بوده است. رونالد ریگان در کارزار انتخاباتی خود در سال 1980 خواهان انحلال این نهاد شده بود. جمهوری‌خواهان معمولاً مخالف تمرکز سیاست‌گذاری آموزشی در سطح فدرال هستند و معتقدند آموزش باید در سطح ایالت‌ها و مناطق محلی مدیریت شود. محافظه‌کاران حزب جمهوری‌خواه همچنین این نهاد را متهم می‌کنند که جوانان را با مفاهیم نژادی، جنسی و سیاسی شست‌وشوی مغزی می‌دهند.
دونالد ترامپ برای انحلال این نهاد فدرال نیاز به تأیید کنگره دارد و باید 60 نماینده سنا آن را تأیید کنند. با توجه به تعداد سناتورها در مجلس سنا که 53 جمهوری‌خواه به 47 دموکرات است، جمهوری‌خواهان به رأی 7 نماینده دموکرات نیاز دارند تا انحلال این نهاد را رسمی کنند.
برای تحکیم خانواده آمریکایی
رئیس‌جمهور جدید آمریکا و تیم محافظه‌کار جمهوری‌خواه همیشه مواضع سفت و سختی در قبال گرایش‌های جنسیتی غیرمتعارف و خارج از عرف جامعه آمریکا داشتند و هنوز هم دارند. در دور دوم ریاست‌جمهوری ترامپ، او می‌خواهد سیاست‌های حمایتی دولت از جامعه همجنس‌گرایان را حذف کند و برخی سیاست‌های سختگیرانه دیگر نیز روی این بخش از جامعه آمریکا اعمال کند.
ترامپ در ابتدای کار دستوری را برای تمام ادارات دولتی آمریکا ارسال کرد و از آن‌ها خواست فقط به کسانی که خود را در گروه جنسیتی مرد و زن قرار می‌دهند، خدمات ارائه دهند و به کسانی که خود را فارغ از این دو گروه می‌دانند، هیچ‌گونه خدماتی را ارائه ندهند. سپس در ادامه آقای رئیس‌جمهور 270 کمک‌هزینه که معادل حداقل 125 میلیون دلار از بودجه خدمات سلامت شهروندان آمریکا بود و به افراد همجنس‌گرا، دوجنس‌گرا، تراجنسیتی و کوییر اختصاص داشت، لغو کرد و اعلام کرد که دیگر وزارت بهداشت آمریکا هیچ خدمات رایگانی را به این افراد اختصاص نمی‌دهد.
ترامپ همچنین اعلام کرد که دیگر دولت هزینه انجام جراحی تغییر جنسیت را نخواهد پذیرفت و به‌شدت با این موضوع مبارزه خواهد کرد و دولت قوانینی را که به والدین اجازه می‌دهد جنسیت کودکان خود را با عمل جراحی تغییر دهند، سختگیرانه خواهد کرد به‌طوری که دیگر کسی نتواند آن را انجام دهد. پیش از این و در زمان دولت جو بایدن، هزینه انجام عمل تغییر جنسیت با دولت بود و والدین می‌توانستند جنسیت کودکان خود را با عمل جراحی تغییر دهند.
دونالد ترامپ و تیم محافظه‌کار او قوانین بسیار سختگیرانه‌ای را در مورد سقط جنین وضع خواهند کرد. رئیس‌جمهور آمریکا از مخالفان سرسخت سقط جنین است و آن‌ها می‌خواهند با تغییر قوانین وزارت بهداشت با سقط جنین در آمریکا مبارزه کنند.
ارتش آمریکا نیز پس از پیروزی ترامپ در انتخابات تغییرات فراوانی را در صف نیروهای خود خواهد دید. رئیس‌جمهور به وزیر دفاع، پیتر هگست دستور داده که تمام افراد همجنس‌گرا که در ارتش خدمت می‌کنند را از کار اخراج کند و قوانینی نیز تدوین شود که دیگر این افراد در ارتش استخدام نشوند.
به گفته آقای ترامپ، تمامی این تغییرات به دلیل مستحکم کردن جایگاه خانواده آمریکایی انجام شده و هدف نهایی آن حفظ ارزش‌های انسانی است.
جنگ با دانشگاه
پس از شروع جنگ غزه و نسل‌کشی شهروندان غیرنظامی فلسطینی به دست رژیم‌صهیونیستی، مردم در سراسر جهان نسبت به جنایاتی که در غزه رخ می‌دهد آگاه شدند و شروع به انجام تظاهرات علیه این کشتار بی‌سابقه کردند. نهاد دانشگاه و دانشجویان نیز از این قاعده مستثنی نبودند. دانشگاه‌های آمریکایی به دلیل داشتن مزیت‌های علمی و رفاهی که دارند، سالانه پذیرای تعداد بسیار بالایی از دانشجو از سراسر جهان هستند و به همین دلیل در این دانشگاه تعداد بالایی از دانشجویان مسلمان مشغول تحصیل‌اند.
پس از عملیات طوفان الاقصی و کشتار غیرنظامیان فلسطینی به دست نظامیان صهیونیستی، دانشجویان مسلمان و مسیحی در دانشگاه‌های آمریکا علیه کشتارها و حمایت تسلیحاتی دولت آمریکا تظاهرات‌هایی را انجام دادند و نوک پیکان این اعتراضات دولت آمریکا و نتانیاهو بود. این اعتراضات با سرکوب پلیس آمریکا و حمله به دانشگاه و دانشجویان ادامه یافت.
دونالد ترامپ در کارزار انتخاباتی خود وعده داد که از دولت اسرائیلی حمایت کرده و با دانشجویان متخلف بین‌المللی برخورد به عمل آورد و آن‌ها را اخراج کند. پس از بازگشت ترامپ به کاخ‌سفید، پروژه اخراج دانشجویان بین‌المللی طرفدار مردم فلسطین و حماس کلید خورد و پلیس فدرال آمریکا به بهانه مبارزه با تروریسم و یهودی‌ستیزی شروع به اخراج دانشجویان بین‌المللی کرد.
اقدام ترامپ در حمایت از اسرائیل فقط به اخراج دانشجویان ختم نشد و تیم او سعی در محدود کردن اختیار دانشگاه‌ها دارد. آن‌ها از دانشگاه‌ها خواستند که دانشجویان و استادان معترض را اخراج کرده و بعضی از دانشکده‌ها را نیز منحل کنند. اقدامی که مورد قبول مراکز علمی واقع نشد و دولت ترامپ برای مجازات این مراکز آکادمیک شروع به قطع بودجه فدرال این مراکز کرد.
دانشگاه هاروارد جز اولین دانشگاه‌هایی بود که حاضر نشد با دولت همکاری کند و دانشجویان بین‌المللی را تحویل پلیس فدرال دهد. دولت نیز به دلیل عدم همکاری این دانشگاه با دولت، 2.3 میلیارد دلار از بودجه فدرال این نهاد علمی را مسدود کرد و این عمل باعث شروع جنگ دانشگاه‌ها با دولت ترامپ شد. بیش از 150 مرکز علمی و آموزشی آمریکایی که شامل دانشگاه‌ها و کالج‌ها می‌شوند، بیانیه‌ای را علیه دولت ترامپ تنظیم کردند و رؤسای این مراکز علمی این نامه را امضا کردند و خواهان کاهش دخالت دولت فدرال در امور دانشگاه‌ها هستند.
در این بیانیه آمده است: «ما آماده پذیرش اصلاحات سازنده هستیم و با نظارت قانونی دولت مخالفتی نداریم. اما باید با دخالت بیش از حد دولت در زندگی کسانی که در دانشگاه‌ها یاد می‌گیرند، زندگی و کار می‌کنند، مخالفت کنیم.» امضاءکنندگان بیانیه اشاره کردند که اقدامات دولت در حال برهم زدن تحقیقات دانشگاهی است و همکاری دیرینه دولت فدرال با دانشگاه‌ها را تضعیف کرده و به فضای سرکوب در محیط دانشگاهی دامن می‌زند.
آنان در ادامه بیانیه نوشتند: «دانشگاه‌های ما متعهد به ایجاد مراکزی برای پژوهش آزادند که در آن استادان، دانشجویان و کارمندان بتوانند آزادانه ایده‌ها و نظرات خود را در طیفی گسترده بدون ترس از مجازات، سانسور یا اخراج، مبادله کنند.» به هیچ عنوان معلوم نیست که ترامپ و مشاورانش تا چه زمانی می‌خواهند این جنگ را با دانشگاه ادامه دهند، اما آشکار است که ادامه این کار تمام جامعه علمی آمریکا را وارد بحران خواهد کرد و اولین متضرر این واقعه خود دولت آمریکاست.
اسلحه‌ای جدید به نام تعرفه واردات
ترامپ در تمام کارزارهای انتخاباتی خود یک کلیدواژه را به‌صورت مکرر در تمام سخنرانی‌ها می‌گفت و آن «تعرفه واردات» بود. ترامپ و تیم اقتصادی او تصور می‌کنند که تمام جهان در حال استفاده از ایالات متحده هستند و این دولت آمریکاست که جهان را اداره می‌کند و سایر کشورها در هیچ چیز نقش ندارند.
به همین دلیل ترامپ بر 90 کشور تعرفه واردات بر کالا را اعمال کرده و نرخ واردات از این کشورها از 10 درصد شروع شده و تا 84 درصد ادامه خواهد داشت. این تعرفه‌ها مشکلات جدی را برای مردم و دولت آمریکا به وجود خواهد آورد. به باور کارشناسان، این تعرفه‌ها اگر بیش از سه ماه طول بکشد، رشد اقتصادی در آمریکا در سال 2025 صفر خواهد شد. دولت جمهوری‌خواه تصور می‌کند که اگر این تعرفه‌ها را ایجاد کند، تولید در داخل افزایش خواهد یافت، اما آن‌ها نمی‌دانند که افزایش تولید نیاز به سرمایه‌گذاری هنگفت دارد و این روند بسیار طولانی خواهد بود و همچنین این تعرفه‌ها باعث ایجاد تورم می‌شود، تورمی که اولین جامعه هدف آن مردم است.
مردم آمریکا با علم به این مشکلات پس از اعمال تعرفه‌ها و سایر مسائل اجتماعی دیگر در آمریکا، روز شش آوریل به خیابان‌ها آمدند و علیه سیاست‌های اقتصادی و اجتماعی دونالد ترامپ دست به اعتراض زدند. این اعتراضات در 50 ایالت برگزار شد و شهروندان آمریکایی در خارج از کشور نیز، در شهرهای لندن و پاریس نیز علیه سیاست‌های ترامپ تظاهرات انجام دادند.
بعد از برگزاری تجمعات اعتراضی مردم علیه سیاست‌های اقتصادی و اجتماعی ترامپ و اعمال فشار از سمت رسانه‌ها و کارشناسان اقتصادی، رئیس‌جمهور آمریکا و تیم اقتصادی او تعرفه‌های واردات بر کالاها را به مدت 90 روز تعلیق کردند و تمام تعرفه‌ها را تا پایان 90 روز به 10 درصد کاهش دادند. دونالد ترامپ اعلام کرد که تعرفه تمام کشورها به جز چین تعلیق خواهد شد تا اینکه کشورها برای مذاکرات با آمریکا بر سر میز بنشینند و با این کشور به توافق برسند. چین به دلیل اعمال تعرفه‌های تلافی‌جویانه علیه آمریکا، این تعلیق شامل حالش نشد.
آیا سیاست خارجی ادامه سیاست داخلی است؟
این گزاره همیشه در صحنه سیاست بین‌الملل نمی‌تواند صحیح باشد، اما در مورد آمریکای ترامپ این گزاره تا حد بسیار زیادی صحیح است، زیرا ترامپ سیاست خارجی خود را با پرونده‌های جنجالی و بحث‌برانگیز زیادی شروع کرده و این پرونده‌ها در بیشتر موارد باعث تعارض میان آمریکای ترامپ و سایر کشورها شده است. سیاست داخلی ترامپ نیز دقیقاً از سیاست خارجی او پیروی می‌کند، با این تفاوت که این بار تعارض در داخل آمریکاست و سیاست‌های ترامپ باعث رویارویی دولت او و شهروندان آمریکایی شده است.
کد خبر 6451811

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1425763/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بالا آمدن آب سد سیمره باعث قطع راه های ارتباطی روستاهای رودبار عرب شد

اولین برد والیبال ایران در 2025 مقابل ژاپن

ردپای بزرگ سرمایه‌گذاران آمریکایی؛ نگاهی به مالکان تمامی باشگاه‌های 5 لیگ بزرگ اروپا

سوپر سیو ژولیو سزار مقابل لیونل مسی و بارسلونا در نیمه نهایی فصل 10-2009 لیگ قهرمانان اروپا

رکوردشکنی اینزاگی در لیگ قهرمانان اروپا | اخبار ورزشی

هواوی با تراشه هوش مصنوعی جدید خود جای خالی انویدیا را در چین پر می‌کند

حسن بهشتی‌پور: اولویت اول اسراییل این است که توافقی بین ایران و امریکا نشود/ رژیم صهیونیستی بدون حمایت آمریکا نمی‌تواند در منطقه جنایت انجام دهد

آمریکا تحریم‌های تازه علیه ایران اعمال کرد

تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران به فاصله یک روز

تحریم‌های نفتی جدید آمریکا علیه ایران

بی اعتمادی کردها به نظام جولانی

پازل بهارستانی ها برای استیضاح «صادق»

سقوط در دریای سرخ

روسیه، فرانسه را مسخره کرد؛ بازدارندگی‌تان مثل چترهای کاغذی است

افزایش 80درصدی سوء تغذیه در میان کودکان غزه

انفجار موتورسیکلت‌ بمب‌گذاری شده در تل‌آویو

افزایش 60 تا 160 درصدی قیمت سیب‌زمینی و حبوبات

واردات مونتاژکاران در سال 1403 به 5 میلیارد دلار رسید

دلار آمریکا در حساس‌ترین دوره تاریخی خود؟

واردات گوشت قرمز رکورد زد

واریز یارانه ویژه دولت برای بازنشستگان حداقل بگیر تامین اجتماعی

پوشش گسترده مسیرهای پروازی به عراق با یوتراوز

افت سود بانک‌های بزرگ چین تحت فشار رکود اقتصادی و جنگ تجاری

مناطق آزاد و ویژه اقتصادی مشمول قانون اجرای اصل 44 می‌شوند

زمان واریز کسورات معوق بازنشستگان اعلام شد

پیشرفت‌های امروز کشور در سایه نظام اسلامی و تلاش مدیران دلسوز محقق شده است

درس‌های چین برای صنعت خودرو ایران

سیاست خارجه آمریکا دربست در اختیار نتانیاهو + فیلم

سقوط قیمت طلا در بازار جهانی؛ اونس طلا به 3309 دلار رسید (10 اردیبهشت 1404)

استاد دانشگاه تهران: نهادهای موازی در حال از بین بردن قدرت دولت هستند

ابهامات انفجار بندر

سفرای ایران در پکن و مسکو روی استیج

اردوغان: اسرائیل آتش جنگ را به سوریه می‌کشاند؛ پاسخ ما قاطع خواهد بود

مخالفت ده‌ها نماینده پارلمان عراق با حضور جولانی در بغداد

سفیر روسیه، توان فرانسه برای ایجاد بازدارندگی هسته‌ای در اروپا را مسخره‌کرد

نگرانی رئیس رژیم صهیونیستی از تشدید تنش‌ها و اختلافات اجتماعی و سیاسی

آیا سود معاملات رمزارز مشمول قابل مالیات‌ستانی می‌شود؟

چرا مردم دائم دنبال خرید سکه و دلار هستند؟

حکمرانی روند کاهشی در بازار طلا؛ دلار ثابت ماند

چرا دلار کمتر از 70 هزار تومان نمی‌شود؟

پیش‌بینی «سالی خیره کننده برای طلا»

افتتاح 18 هزار واحد مسکونی و ده‌ها پروژه عمرانی در 5 استان تا پایان 1404

45 درصد از جمعیت ایران در فقر و زیر خط فقر!

اهمیت مطالبه گری از سازمان‌ها در عرصه مبارزه با قاچاق

اهمیت شیشه‌ محافظ در خرید گوشی‌های اقتصادی: مهمترین نکاتی که باید بدانید

تردد مجدد مسافران ایران و جمهوری آذربایجان از مرز بیله سوار

جذب 36 سرمایه‌گذار برای فعالیت در منطقه ویژه اقتصادی انرژی‌بر پارسیان

قیمت نهایی بنزین وارداتی پس از اعمال سایر هزینه‌های مرتبط اعلام خواهد شد

خراسان جنوبی بهشت گوهرسنگ‌ها؛ چالش تبدیل سنگ‌های خام به گنجینه اقتصادی

کاهش رضایت شهروندان آمریکا از مدیریت اقتصادی ترامپ