ایرانیان جهان

آخرين مطالب

خط تولید معیوب آمریکا ایالات متحده آمریکا

خط تولید معیوب آمریکا
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان -

ایرانیان جهان

به گزارش می‌متالز، نشریه اکونومیست نیز در مقاله‌ای به این موضوع پرداخته است. در اواخر دهه 1940، زمانی که ظرفیت صنعتی اروپا و ژاپن به شدت آسیب دیده بود، آمریکا بیش از نیمی از تولیدات صنعتی جهان را به خود اختصاص داده بود و بسیاری از کشور‌ها به کالا‌های آمریکایی وابسته بودند. سال گذشته، این سهم به اندکی بیش از یک دهم کاهش یافت و آمریکا 1.
2 تریلیون دلار بیشتر از میزان کل صادرات خود، وارد کرد. کاهش چشم‌گیر در سهم تولید صنعتی، نارضایتی رئیس‌جمهور را به دنبال داشت. دونالد ترامپ با اعمال دیوار تعرفه‌ای دور بازار عظیم آمریکا، امیدوار است شرکت‌ها را وادار کند تا تولید خود را به این کشور منتقل کرده و آمریکا را دوباره به یک قدرت تولیدی تبدیل کنند. شرکت‌های مختلف، از جمله غول داروسازی «الی لی لی» و شرکت تجهیزات الکتریکی «اشنایدر الکتریک» اخیرا اعلام کرده‌اند که قصد دارند خواسته ترامپ را اجابت کنند. در 28 آوریل، شرکت IBM نیز اعلام کرد که در زمینه تولید کامپیوتر‌های کوانتومی در آمریکا سرمایه‌گذاری خواهد کرد.
اما شرکت‌هایی همچون «پپسی» و «دیجیو» هشدار داده‌اند که تعرفه‌ها سود آنها را تحت فشار قرار خواهد داد. ترامپ دشواری انتقال کارخانه‌ها به آمریکا را دست کم گرفت و متوجه نبود که سیاست هایش ممکن است نتیجه معکوس داشته باشند. نخستین چالش، کمبود نیروی کار است. متوسط دستمزد یک کارگر تولید در آمریکا بیش از دوبرابر چین و تقریبا شش‌برابر ویتنام است. با این حال، این سطح دستمزد هنوز نتوانسته است آمریکایی‌های زیادی را به سمت صنعت جذب کند.
در تازه‌ترین نظرسنجی اداره آمار آمریکا از کارخانه ها، یک پنجم آنها اعلام کرده‌اند که کمبود نیروی کار باعث شده است تا نتوانند با ظرفیت کامل فعالیت کنند. مدیران خارجی که قصد تولید در آمریکا را دارند، از کمبود نیروی کار ماهر مانند جوشکار، برق کار و اپراتور دستگاه‌ها گلایه دارند. در ماه جاری میلادی، سی سی‌وی، مدیرعامل شرکت تایوانی TSMC، گفت که تلاش این شرکت برای تولید تراشه در آریزونا با «کمبود نیروی کار» در این ایالت محدود شده است. از طرفی اتکا به اتوماسیون برای حل این مشکل نیز ممکن است ناامیدکننده باشد. هاوارد لوتنیک، وزیر بازرگانی دولت ترامپ، اخیرا تاکید کرده است که «ارتش میلیونی انسان‌هایی که پیچ‌های ریز آی‌فون‌ها را می‌بندند» به آمریکا بازخواهند گشت؛ جایی که این کار نیز می‌تواند خودکار شود. اما ممکن است هنوز صنعت آمریکا با تحولات روباتیک فاصله زیادی داشته باشد.
طبق آمار فدراسیون بین‌المللی روباتیک، در سال 2023، به ازای هر 10‌هزار کارگر صنعتی در آمریکا، تنها 295روبات صنعتی فعال بود. اگرچه این رقم از 255روبات در سال 2020 افزایش یافته، اما در برابر رقم 470روبات برای چین و 1012روبات برای کره‌جنوبی ناچیز است. برخلاف ادعای لوتنیک، گفته می‌شود اپل در حال برنامه ریزی برای مونتاژ آی‌فون‌های مخصوص بازار آمریکا در هند است. سختی ساخت کارخانه، مانع دوم تولید در آمریکاست. هزینه سالانه ساخت کارخانه، با تعدیل براساس تورم، طی چهارسال گذشته دوبرابر شده که ناشی از یارانه‌هایی است که دولت پیشین به تولیدکنندگان تراشه و فناوری‌های سبز ارائه کرده است، اما بسیاری از این پروژه‌ها با تاخیر مواجه بوده یا متوقف شده‌اند. شرکت اروپایی «سولوی»، فعال در حوزه مواد شیمیایی، ساخت کارخانه‌ای در آریزونا برای تولید آب اکسیژنه مخصوص نیمه هادی‌ها را متوقف کرده است. شرکت آمریکایی «پالیدوس» نیز برنامه ساخت کارخانه‌ای در کارولینای جنوبی را کنار گذاشته است.
این موضوع بازتابی از وضعیت مشکل دار صنعت ساخت‌وساز در آمریکاست. طبق مقاله‌ای در سال 2023 از آستن گولزبی و چاد سیورسن از دانشگاه شیکاگو، بهره وری در این بخش (به معنای تولید به ازای هر کارگر) نسبت به اوج آن در دهه 1960 حدود 40‌درصد کاهش یافته است. نویسندگان، این کاهش را به مقررات بیش از حد، مخالفت محلی با پروژه‌ها و کمبود انگیزه برای تحویل به موقع پروژه‌ها نسبت داده‌اند. کمبود نیروی کار نیز طی سال‌های اخیر صنعت ساخت‌وساز را تحت فشار قرار داده است. در این میان، کارخانه‌های فعلی آمریکا نیز در حال فرسودگی‌اند. بیش از نیمی از 50‌هزار واحد تولیدی این کشور بیش از 30سال عمر دارند و میانگین عمر کارخانه‌ها حدود 50سال است.
ناتوانی آمریکا در ساخت‌وساز باعث پیری و فشار بیش از حد بر زیرساخت‌ها نیز شده که سومین مانع در مسیر تولید محسوب می‌شود. بخش بزرگی از شبکه برق این کشور در دهه‌های 1960 و 1970 ساخته شده و اکنون به پایان عمر مفید خود رسیده؛ عاملی که موجب افزایش قطعی‌های برق شده است. کارخانه‌هایی که به دنبال اتصال جدید به شبکه برق هستند، با سال‌ها تاخیر روبه‌رو می‌شوند. زیرساخت حمل ونقل نیز وضعیت بهتری ندارد؛ بنا بر مطالعه‌ای در سال گذشته از انجمن سازندگان راه و حمل ونقل آمریکا، یک سوم پل‌های کشور نیاز به تعمیر یا جایگزینی دارند. این وضعیت با شبکه‌های حمل ونقل روان شرق آسیا که زنجیره تامین را به‌خوبی پشتیبانی می‌کنند، قابل مقایسه نیست.
البته دردسر‌های بیشتر در راه است. به جای رفع این مشکلات، ترامپ احتمالا اوضاع تولید در آمریکا را از این هم دشوارتر خواهد کرد. تلاش‌های او برای محدود کردن مهاجرت و اخراج مهاجران غیرقانونی، کمبود نیروی کار را در کارخانه‌ها و پروژه‌های ساخت‌وساز تشدید می‌کند. تعرفه‌های او هزینه همه‌چیز را افزایش داده‌اند؛ از فولاد موردنیاز برای ساخت کارخانه‌ها گرفته تا ماشین آلات داخل آنها. تعرفه‌ها همچنین واردات مواد اولیه و قطعات را گران‌تر کرده‌اند؛ تقریبا یک سوم کالا‌های میانی که در تولید آمریکا استفاده می‌شود، وارداتی هستند.
علاوه‌بر تمام این مشکلات، نوسانات مکرر در سیاست‌های تعرفه‌ای دولت ترامپ، بر سطح عدم قطعیت اقتصادی افزوده است. بسیاری از مدیران می‌گویند که هنوز منتظر شفاف سازی درباره اینکه چه تعرفه‌هایی بر کدام کشور‌ها اعمال خواهد شد هستند تا درباره محل تولید خود تصمیم بگیرند.
اگرچه مشاغل کارخانه‌ای در آمریکا کاهش یافته‌اند، این کشور همچنان نقشی کلیدی در زنجیره تامین جهانی ایفا می‌کند؛ به ویژه از طریق توسعه مالکیت فکری پیشرفته در حوزه‌هایی همچون نیمه هادی‌ها و داروسازی. سالانه حدود یک‌تریلیون دلار در آمریکا صرف تحقیق و توسعه می‌شود؛ رقمی که از هر کشور دیگری بیشتر است. با این حال، سیاست‌های تجاری ترامپ با به خطر انداختن این روابط، می‌توانند این مزیت راهبردی را نیز تهدید کنند. به جای تمرکز بر گذشته، رئیس‌جمهور باید بر خلق مزیت‌های آینده تمرکز کرده و زمینه توسعه پایدار تولید را فراهم آورد.
منبع: دنیای اقتصاد

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1425768/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بالا آمدن آب سد سیمره باعث قطع راه های ارتباطی روستاهای رودبار عرب شد

اولین برد والیبال ایران در 2025 مقابل ژاپن

ردپای بزرگ سرمایه‌گذاران آمریکایی؛ نگاهی به مالکان تمامی باشگاه‌های 5 لیگ بزرگ اروپا

سوپر سیو ژولیو سزار مقابل لیونل مسی و بارسلونا در نیمه نهایی فصل 10-2009 لیگ قهرمانان اروپا

رکوردشکنی اینزاگی در لیگ قهرمانان اروپا | اخبار ورزشی

هواوی با تراشه هوش مصنوعی جدید خود جای خالی انویدیا را در چین پر می‌کند

حسن بهشتی‌پور: اولویت اول اسراییل این است که توافقی بین ایران و امریکا نشود/ رژیم صهیونیستی بدون حمایت آمریکا نمی‌تواند در منطقه جنایت انجام دهد

آمریکا تحریم‌های تازه علیه ایران اعمال کرد

تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران به فاصله یک روز

تحریم‌های نفتی جدید آمریکا علیه ایران

بی اعتمادی کردها به نظام جولانی

پازل بهارستانی ها برای استیضاح «صادق»

سقوط در دریای سرخ

روسیه، فرانسه را مسخره کرد؛ بازدارندگی‌تان مثل چترهای کاغذی است

افزایش 80درصدی سوء تغذیه در میان کودکان غزه

انفجار موتورسیکلت‌ بمب‌گذاری شده در تل‌آویو

افزایش 60 تا 160 درصدی قیمت سیب‌زمینی و حبوبات

واردات مونتاژکاران در سال 1403 به 5 میلیارد دلار رسید

دلار آمریکا در حساس‌ترین دوره تاریخی خود؟

واردات گوشت قرمز رکورد زد

واریز یارانه ویژه دولت برای بازنشستگان حداقل بگیر تامین اجتماعی

پوشش گسترده مسیرهای پروازی به عراق با یوتراوز

افت سود بانک‌های بزرگ چین تحت فشار رکود اقتصادی و جنگ تجاری

مناطق آزاد و ویژه اقتصادی مشمول قانون اجرای اصل 44 می‌شوند

زمان واریز کسورات معوق بازنشستگان اعلام شد

پیشرفت‌های امروز کشور در سایه نظام اسلامی و تلاش مدیران دلسوز محقق شده است

درس‌های چین برای صنعت خودرو ایران

سیاست خارجه آمریکا دربست در اختیار نتانیاهو + فیلم

سقوط قیمت طلا در بازار جهانی؛ اونس طلا به 3309 دلار رسید (10 اردیبهشت 1404)

استاد دانشگاه تهران: نهادهای موازی در حال از بین بردن قدرت دولت هستند

ابهامات انفجار بندر

سفرای ایران در پکن و مسکو روی استیج

اردوغان: اسرائیل آتش جنگ را به سوریه می‌کشاند؛ پاسخ ما قاطع خواهد بود

مخالفت ده‌ها نماینده پارلمان عراق با حضور جولانی در بغداد

سفیر روسیه، توان فرانسه برای ایجاد بازدارندگی هسته‌ای در اروپا را مسخره‌کرد

نگرانی رئیس رژیم صهیونیستی از تشدید تنش‌ها و اختلافات اجتماعی و سیاسی

آیا سود معاملات رمزارز مشمول قابل مالیات‌ستانی می‌شود؟

چرا مردم دائم دنبال خرید سکه و دلار هستند؟

حکمرانی روند کاهشی در بازار طلا؛ دلار ثابت ماند

چرا دلار کمتر از 70 هزار تومان نمی‌شود؟

پیش‌بینی «سالی خیره کننده برای طلا»

افتتاح 18 هزار واحد مسکونی و ده‌ها پروژه عمرانی در 5 استان تا پایان 1404

45 درصد از جمعیت ایران در فقر و زیر خط فقر!

اهمیت مطالبه گری از سازمان‌ها در عرصه مبارزه با قاچاق

اهمیت شیشه‌ محافظ در خرید گوشی‌های اقتصادی: مهمترین نکاتی که باید بدانید

تردد مجدد مسافران ایران و جمهوری آذربایجان از مرز بیله سوار

جذب 36 سرمایه‌گذار برای فعالیت در منطقه ویژه اقتصادی انرژی‌بر پارسیان

قیمت نهایی بنزین وارداتی پس از اعمال سایر هزینه‌های مرتبط اعلام خواهد شد

خراسان جنوبی بهشت گوهرسنگ‌ها؛ چالش تبدیل سنگ‌های خام به گنجینه اقتصادی

کاهش رضایت شهروندان آمریکا از مدیریت اقتصادی ترامپ