شیوع تب برفکی در اروپا و خاورمیانه؛ عراق، بحرین و کویت تایید کردند
عراق
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - سازمان فائو در هشداری اعلام کرد: از شناسایی اخیر سروتیپ SAT1 بیماری تب برفکی (FMD) در عراق و بحرین، اقدامات فوری امنیت زیستی و نظارت بیشتر را توصیه میکند. این سروتیپ برای مناطق خاور نزدیک و غرب اوراسیا عجیب و غریب است و نگرانیهای جدی در مورد شیوع احتمالی ویروس ایجاد میکند.
تب برفکی یک بیماری ویروسی بسیار مسری است که حیوانات سمدار از جمله گاو، خوک، گوسفند، بز و گونههای مختلف وحشی را مبتلا میکند.
این بیماری معمولاً با تب و تاول در دهان و پاها همراه با لنگش مشخص میشود. این ویروس به سرعت گسترش مییابد و میتواند تعداد زیادی از حیوانات را تحت تأثیر قرار دهد، به ویژه در کشورها یا مناطقی که معمولاً عاری از این بیماری هستند یا به طور منظم از واکسیناسیون استفاده نمیکنند. اگرچه تب برفکی تهدیدی برای سلامت عمومی نیست، اما با کاهش بهرهوری دام، از جمله از طریق کاهش تولید شیر و گوشت، به شدت بر سلامت و رفاه حیوانات، امنیت غذایی و معیشت تأثیر میگذارد. خسارات اقتصادی قابل توجه است، به طوری که تخمین زده میشود تلفات مستقیم تولید جهانی و هزینههای واکسیناسیون در مناطق بومی سالانه 21 میلیارد دلار باشد. با این حال، بار اقتصادی واقعی تب برفکی احتمالاً با در نظر گرفتن اختلالات در تجارت بینالمللی و محلی بسیار بیشتر است. این تأثیرات میتواند تأثیر مخربی بر جوامع روستایی و مشاغل وابسته به دام داشته باشد.
اخیراً، ویروس تب برفکی در اروپا شناسایی شد، که معمولاً عاری از این بیماری است و اکنون بدترین شیوع خود را از سال 2001 تجربه میکند. از سوی دیگر اگرچه بیماری تب برفکی در خاورمیانه بومی است، اما اخیراً افزایش ناگهانی شیوع بیماری ناشی از یک سروتیپ عجیب و غریب که احتمالاً از شرق آفریقا وارد شده است، مشاهده شده است. تاکنون مواردی از این بیماری توسط بحرین، عراق و کویت گزارش شده است، اگرچه سایر کشورهای منطقه خاورمیانه و غرب اوراسیا در معرض خطر بالای ابتلا به آن هستند. فائو از همه کشورها خواسته نسبت به تهدید مداوم هوشیار باشند.
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1429288/