پنجشنبه ۱۲ تير ۱۴۰۴
خواندنی ها

واکنش سوریه به خبر توافق با رژیم صهیونیستی

واکنش سوریه به خبر توافق با رژیم صهیونیستی
ایرانیان جهان - ایسنا / دمشق با رد شایعات درباره عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی، اعلام کرد بدون اجرای کامل توافق ۱۹۷۴ درباره بلندی‌های جولان، هیچ‌گونه مذاکره‌ای انجام نخواهد ...
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - ایسنا / دمشق با رد شایعات درباره عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی، اعلام کرد بدون اجرای کامل توافق 1974 درباره بلندی‌های جولان، هیچ‌گونه مذاکره‌ای انجام نخواهد شد؛ مسئله‌ای که به مذاق صهیونیست‌ها خوشایند نیست.
 براساس گزارش‌ها، سوریه امضای هرگونه قرارداد سازش یا «توافق صلح» با رژیم صهیونیستی را پیش از اجرای شروطش و اجرای توافق سال 1974 منتفی دانست.
شبکه تلویزیونی سوریه، الاخباریه، به نقل از منبعی در رهبری این کشور گزارش داد که صحبت درباره عادی‌سازی روابط میان سوریه و رژیم صهیونیستی زودهنگام است و دمشق تا زمانی که طرف صهیونیستی مفاد توافق جداسازی سال 1974 را اجرا نکند، آماده مذاکره نخواهد بود.
بازار
پیش‌تر، برخی رسانه‌های منطقه‌ای و بین‌المللی به نقل از منابع خود گزارش داده بودند که سوریه آماده است تا در ماه‌های آینده توافقی برای عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی امضا کند.
با این حال، منبعی در دولت دمشق تأکید کرد که اظهارات درباره امضای توافق صلح با نمایندگان رژیم صهیونیستی در این مرحله زودهنگام است.
به تازگی گدعون ساعر، وزیر خارجه رژیم صهیونیستی بار دیگر اعلام کرد که این رژیم به عادی‌سازی روابط با سوریه و لبنان علاقه‌مند است، «به شرطی که منافع امنیت ملی حفظ شود.»
او همچنین مدعی شد که بلندی‌های جولان تحت هرگونه توافقی، همچنان تحت حاکمیت رژیم صهیونیستی باقی خواهد ماند.
در دسامبر 2024، پس از تغییر قدرت در سوریه، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی ادعا کرد که توافق جداسازی نیروها با سوریه درباره بلندی‌های جولان که اندکی پس از جنگ یوم کیپور 1973 حاصل شده بود، دیگر اعتبار ندارد، زیرا نظامیان سوری مواضع خود را ترک کرده‌اند.
نتانیاهو تأکید کرد که با همکاری وزیر جنگ و با حمایت کامل کابینه، به ارتش رژیم صهیونیستی دستور داده است تا منطقه جداسازی نیروها را اشغال کند.
بلندی‌های جولان تا سال 1967 بخشی از خاک سوریه بودند. اما در جریان جنگ شش‌روزه، نیروهای رژیم صهیونیستی این منطقه را اشغال کردند و پس از جنگ یوم کیپور (1973)، طرفین توافقی برای آتش‌بس و جداسازی نیروها امضا کردند. در سال 1974، پست‌های حافظ صلح سازمان ملل در بلندی‌های جولان مستقر شدند.
پس از سقوط دولت بشار اسد در اواخر سال 2024، رژیم صهیونیستی با سوءاستفاده از خلأ قدرت در سوریه، نفوذ خود را در این کشور به‌طور چشمگیری افزایش داده است. این رژیم نه‌تنها بلندی‌های جولان را به‌طور کامل در کنترل خود گرفته، بلکه با حملات هوایی و تجاوزات مکرر، مواضع ارتش سوریه و نیروهای هم‌پیمان آن را هدف قرار داده است. هدف اصلی صهیونیست‌ها، تضعیف قدرت مقاومت در سوریه و گسترش نفوذ امنیتی و نظامی خود در منطقه است. جامعه بین‌المللی تاکنون واکنش جدی به این تجاوزات نشان نداده است.


نظرات شما