جمعه ۲۰ تير ۱۴۰۴
اخبار ایران

چراغ کسب و کارها در جنگ ۱۲ روزه خاموش نشد

چراغ کسب و کارها در جنگ ۱۲ روزه خاموش نشد
ایرانیان جهان - ایسنا / در پی تجاوز وحشیانه رژیم صهیونیستی به کشورمان، بسیاری از مشاغل و کسب و کارها لطمه دیدند.این جنگ‌ ۱۲ روزه آسیب های بسیاری به مشاغل خرد و متوسط و کسبه ...
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - ایسنا / در پی تجاوز وحشیانه رژیم صهیونیستی به کشورمان، بسیاری از مشاغل و کسب و کارها لطمه دیدند.این جنگ‌ 12 روزه آسیب های بسیاری به مشاغل خرد و متوسط و کسبه وارد کرد و موجب کاهش درآمد آنها شد با این وجود چراغ کسب و کارها خاموش نماند و بدون تعطیلی به فعالیت خود ادامه دادند.
یکی از کسب و کارهای آسیب دیده از جنگ تحمیلی اخیر، مشاغل اینترنتی بود. بر اساس گزارش های ارائه شده پلتفرم‌ها و کسب‌وکارهای اینترنتی از اثرات جنگ‌ 12 روزه لطمه و زیان زیادی دیدند و نه تنها اشتغال هزاران نفری که به شکل مستقیم به آنها وابسته بود تحت تاثیر قرار گرفت، بلکه افرادی که غیر مستقیم با آنها در ارتباط بودند از قبیل رانندگان بخش حمل و نقل، تاکسی های اینترنتی، پیک موتوری ها و ...نیز از این مسأله آسیب دیدند.
صرفنظر از این موضوع، تعدادی از کارخانه ها و بنگاه‌های تولیدی و اقتصادی هم دچار تخریب و آسیب شدند و نیاز به مرمت و بازسازی پیدا کردند.
از دیگر کسب و کارهایی که از جنگ آسیب پذیر است، حوزه گردشگری است.شرایط جنگی و بروز ناامنی ها و تنشها موجب نگرانی خاطر گردشگرانی می شود که قصد سفر به کشور و بازدید از نقاط دیدنی آن را دارند و در این بین بسیاری از مشاغل از جمله صاحبان هتل ها و رستوران ها،مراکز اقامتی، سایت های فروش بلیت و آژانس های مسافرتی دچار مشکل می شوند.
اما آنچه در این بین بیش از هر چیز اهمیت یافت حضور بی وقفه صاحبان کسب و کارها درجنگ 12 روزه بود که نماد و تجلی مقاومت و ایستادگی آنها بود و باعث شد تا چراغ کسب و کارها خاموش نماند و بدون تعطیلی به فعالیت خود ادامه دهند.
در همین راستا محمدحسین علیپور فلاح پسند -استاد دانشگاه و کارشناس کسب و کار در یک گفت و گوی رادیویی با بیان اینکه چراغ کسب و کارها در کشور پس از جنگ تحمیلی اسرائیل به رغم همه مشکلات و سختی‌ها روشن ماند و نورافشانی کرد، گفت: صاحبان کسب و کارها در کشور به عنوان یک وظیفه ملی فارغ از شعارهای مختلف توانستند حتی در شرایط سخت جنگ تحمیلی اخیر به تولید خود ادامه دهند و پس از جنگ نیز فعالیت‌های خود را چندین محور به خوبی مدیریت کردند.
وی افزود: محور نخست این بود که توانستند سیستم بودجه و سیستم عملیاتی خود را با شرایط جدید هم از جهت زمانبندی و هم از جهت اولویت بندی کارها منطبق کنند.این اقدام را بسیاری از کسب و کارها با چابکی و چالاکی هرچه تمام‌تر انجام دادند و موفق شدند از این طریق خیلی از نیازهای جامعه را برطرف کنند.
بازار
این مشاور و کارشناس کسب و کار تصریح کرد:انگیزه دادن مدیران و صاحبان کسب و کارها به کارکنان خود از دیگر محورهای اساسی است که خوشبختانه مدیران و صاحبان کسب و کارها در شرایط جنگی توانستند به خوبی این نقش را عملیاتی کنند تا کارکنان با خیال راحت به ادامه فعالیت خود بپردازند زیرا روحیه دادن و ایجاد امنیت و آرامش در محیط کار برای کارکنان در شرایط بحرانی به ویژه جنگ حائز اهمیت است.
به اعتقاد فلاح پسند، ایجاد نظام صرفه جویی در شرایط جنگی برای مدیریت بهتر کسب و کارها ضروری است زیرا به طور طبیعی در شرایط جنگی درآمد کسب و کارها دچار لطمه می‌شود و خرید مردم کمتر شده و امکانات فروش پایین می‌آید.
این مشاور کسب و کار تغییر در برنامه‌ریزی توزیع و پخش کالا را از دیگر محورهای مهم مورد مدیریت صاحبان و مدیران کسب و کارها در کشور نام برد.
به اعتقاد وی کسب و کارها به خصوص در حوزه توزیع و پخش کالا در شرایط جنگی و برای جلوگیری از نفوذ دشمنان به خاک وطن و همچنین تامین امنیت در جامعه باید با نهادهای امنیتی همکاری لازم را داشته باشند تا دشمن از این طریق و با این پوشش نتواند به اهداف خود دست پیدا کند.
دولت‌ در اولین گام برای حمایت از کسب وکارها و بنگاه‌های آسیب دیده بسته ویژه تسهیلاتی را پیش بینی کرد تا از این طریق به احیای کسب و کارها کمک کند زیرا احیا و ثبات فعالیت کسب و کارها در جلوگیری از رکود اقتصادی،کاهش بیکاری،کنترل تورم و حفظ قدرت خرید مردم مهم است.


نظرات شما