ایرانیان جهان

آخرين مطالب

آمادگی پوتین برای درگیری طولانی در اوکراین اروپا

آمادگی پوتین برای درگیری طولانی در اوکراین
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - دنیای اقتصاد /مدیر اطلاعات ملی آمریکا بر این باور است که اهداف روسیه در اوکراین هزینه‌های بالایی دارد؛ از جمله ایجاد یک پل زمینی روی دریای سیاه در سواحل اوکراین اما روسیه سعی می‌‌کند این اهداف را بدون در نظر گرفتن نیاز به بازسازی ارتش خود در مقیاس وسیع به آنها برسد. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز آوریل هینز، مدیر اطلاعات ملی آمریکا می‌‌گوید: «به باور ایالات متحده، ولادیمیر پوتین خود را برای یک درگیری طولانی در اوکراین آماده می‌‌کند و پیروزی روسیه در دونباس در شرق اوکراین ممکن است به جنگ پایان ندهد.»
آوریل هینز روز سه‌‌شنبه به قانون‌گذاران آمریکایی گفت: «ارزیابی ما این است که ولادیمیر پوتین، رئیس‌‌جمهوری روسیه برای یک درگیری طولانی در اوکراین آماده می‌‌شود که در جریان آن به‌‌دنبال اهدافی فراتر از دونباس است.» او اظهار کرد: «پوتین به مرور زمان روی ضعیف شدن عزم غرب حساب باز می‌‌کند و با تداوم جنگ، این نگرانی وجود دارد که در ماه‌های آینده سیر تحولات به کدام سمت و سو می‌‌رود.» هینز ادامه داد: «پوتین به احتمال زیاد به این نتیجه رسیده است که روسیه نسبت به دشمنانش توانایی و تمایل بیشتری برای تحمل چالش‌‌ها دارد و او احتمالا درباره ایالات متحده و اتحادیه اروپا به این نتیجه رسیده است که با بدتر شدن کمبود مواد غذایی، تورم و قیمت انرژی، ضعیف خواهند شد.» مدیر اطلاعات ملی آمریکا افزود: «با توجه به این واقعیت که پوتین با عدم تطابق اهداف خود و قابلیت‌‌های نظامی متعارف فعلی روسیه مواجه است، این احتمالا به آن معنی است که ظرف چند ماه آینده شاهد حرکت در مسیری غیرقابل پیش‌‌بینی‌‌تر و بالقوه تشدیدکننده‌‌تر خواهیم بود.» ژنرال اسکات بریر هم اظهار کرد: «روس‌‌ها در حال برنده شدن نیستند و اوکراینی‌‌ها هم برنده نمی‌‌شوند و ما تا حدودی با یک بن‌‌بست روبه‌رو هستیم.» او گفت که این بن‌بست می‌تواند برای مدتی ادامه یابد. دریاسالار بریر که به سوال سناتور تام کاتن، جمهوری‌‌خواهِ آرکانزاسی پاسخ می‌‌داد، گفت که اوکراین درنهایت می‌تواند قدرت رزمی بیشتری از خود نشان دهد. ژنرال اما تصریح کرد: «اگر روسیه یک جنگ تمام‌عیار اعلام کند و دست به سربازگیری گسترده بزند، می‌‌تواند هزاران سرباز دیگر را وارد نبرد کند.» هینز هم گفت: «با توجه به اینکه اوکراین و روسیه معتقدند می‌‌توانند پیشرفت نظامی کنند، راه‌حل دیپلماتیک در کوتاه‌مدت قابل اجرا به نظر نمی‌‌رسد.» او ادامه داد: «روندهای کنونی این احتمال را افزایش می‌‌دهد که پوتین حکومت نظامی اعمال کند، تولید صنعتی را تغییر دهد یا اقدامات نظامی تشدیدکننده‌‌ای را انجام دهد که می‌تواند شامل تهدیدات هسته‌‌ای بیشتری باشد.» هینز گفت: اگر پوتین به این نتیجه برسد که در رسیدن به اهدافش به مشکل برخورده است، می‌‌تواند مجوز یک رزمایش بزرگ هسته‌‌ای را بدهد؛ اگرچه ایالات متحده همچنان بر این باور است که تهدید قریب‌‌الوقوعی وجود ندارد که پوتین اجازه استفاده از سلاح هسته‌‌ای را بدهد.»
این سخنان در شرایطی ابراز می‌‌شود که روسیه با وجود اشتباهاتی که داشته، تقریبا کنترل کامل منطقه دونباس را به‌دست آورده است. به نوشته روزنامه نیویورک‌‌تایمز روسیه در میدان نبرد به اراضی قابل توجهی دست یافته و این در پروسه درگیری‌‌های روزانه پنهان مانده است. وزارت دفاع روسیه روز سه‌‌شنبه اعلام کرد که نیروهایش در شرق اوکراین تا مرز بین دونتسک و لوهانسک، دو استان روسی‌‌زبان که جدایی‌‌طلبان مورد حمایت مسکو هشت سال است با ارتش اوکراین می‌‌جنگند، پیشروی کرده‌‌اند. اظهارات این وزارتخانه، در صورت تایید، این چشم‌‌انداز را تقویت می‌‌کند که روسیه می‌‌تواند به زودی کنترل کامل منطقه موسوم به دونباس را به‌دست آورد. البته به نظر می‌‌رسد این با آنچه هدف بزرگ پوتین، در هنگام آغاز جنگ بود، فاصله زیادی دارد: «تصرف سریع و آسان بخش‌های وسیع اوکراین، از جمله کی‌‌یف، سرنگونی یک دولت متخاصم و جایگزینی با وفاداری بی چون و چرا که اطاعت اوکراین را تضمین کند.» با این وجود، تصرف دونباس، همراه با موفقیت اولیه روسیه در تصرف بخش‌هایی از جنوب اوکراین در مجاورت شبه‌‌جزیره کریمه، که روسیه آن را در سال2014 ضمیمه خاک خود کرد، به کرملین اهرم بسیار قدرتمندی در هرگونه مذاکره برای توقف درگیری در آینده می‌‌دهد.
روس‌‌ها از مزیت تسلط دریایی در دریای سیاه برخوردار هستند؛ تنها مسیر دریایی برای تجارت اوکراین که در نهایت می‌‌تواند موجب فلج اقتصادی اوکراین شود و در نهایت ضربه‌‌ای هم به اقتصاد دنیا بزند؛ چراکه با عدم صادرات غلات از اوکراین، دنیا بیش از پیش دچار کمبود خواهد شد. در چند هفته گذشته، نیروهای اوکراینی و روسی درگیر جنگ فرسایشی شده‌‌اند و اغلب بر سر مناطق کوچکی به‌شدت با هم درگیر می‌‌شوند؛ درحالی‌که روزی یک روستا در دست روس‌‌ها است، روز دیگر همان روستا به دست نیروهای اوکراینی می‌‌افتد. با این حال، روسیه به یکی از اهداف اصلی خود دست یافته است: «تصرف یک پل زمینی که خاک روسیه را به شبه‌‌جزیره کریمه متصل می‌‌کند.»
در این جنگ اوکراینی‌‌ها به‌طور فزاینده‌‌ای به تزریق کمک‌‌های نظامی و بشردوستانه غرب وابسته هستند که بیشتر آن از سوی ایالات متحده است؛ جایی که مجلس نمایندگان آمریکا شامگاه سه‌‌شنبه به تصویب یک بسته اضطراری نزدیک به 40میلیارد دلار رای داد. زمانی که جنگ آغاز شد، تعدادی از ماهرترین جنگجویان ارتش روسیه از کریمه و جنوب روسیه وارد خاک اوکراین شدند و به سرعت نواری از خاک این کشور را در امتداد دریای آزوف تصرف کردند. آخرین سنگر دفاعی اوکراین در این منطقه، به کارخانه فولاد آزوفستال در ماریوپول بازمی‌‌گردد که به چند صد سرباز گرسنه که اکنون عمدتا در پناهگاه‌ها پنهان شده‌‌اند، محدود شده است. اما تلاش نیروهای روسیه برای استحکام بخشیدن به این پل زمینی به‌دلیل استقرار نیروهای اوکراینی در امتداد یک جبهه شرقی-غربی که مزارع گندم اوکراین در آن حضور دارد، به چالش کشیده شده است.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/311890/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جهش تولید در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی نیازمند اجرای طرح‌های تحولی است

رئیسی: اراده ایران و کشور های آفریقایی در جهت توسعه روابط است

چالش تغییر تعرفه های گمرکی برای بازرگانان و فعالان اقتصادی

هزینه5میلیونی برای هر ایرانی/بازگشتسرانه حقیقیبه سطح سال90

ضرروت ایجاد برابری بیشتر در توزیع ابزار تولید

جهش تولید در مناطق آزاد و ویژه، نیازمند طرح‌های تحولی است

اجرای طرحهای تحولی مقدمه جهش تولید در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی

بسترسازی برای جذب سرمایه‌های خرد مردمی برای توسعه پیشران‌های اقتصادی کشور

پتانسیل تحول حوزه صادرات خراسان رضوی با نمایشگاه اکسپو 2024

رئیس‌جمهور: اراده ایران و کشورهای آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است

رشد23 درصدی منابع 600 هزار میلیاردی بودجه، برای مصارف حمایتی

قالیباف؛ شمشیر را برای رئیسی از رو بست / پایان دیرهنگام سکوتِ مجلس مقابل دولت!

دلیل اهمیت تقویم اقتصادی فارکس

رئیس‌جمهور: ایران می‌تواند به فرآوری معادن در آفریقا کمک کند

کشف انواع کالای قاچاق به ارزش 20 میلیارد ریال در زنجان

حمایت ویژه از رفاه کارگران با تکیه بر تسهیل مسیر ساخت مسکن تک‌طبقه

سیاست ارزی غلط دلیل احساس نشدن درآمدهای سرشار نفتی و رشد اقتصادی در زندگی مردم

طرح انتقال تعطیلات پایان هفته اقدام منفی برای تجارت؛ شعار سال محقق می‌شود؟

منطقه آزاد ارس در ارزیابی مناطق آزاد کشور در رتبه نخست ایستاد

اراده ایران و کشور های آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است

اراده ایران و کشورهای آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است

حضور گیلان در نمایشگاه اکسپو 2024 تهران

اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا، اراده طرفین بر گسترش روابط اقتصادی

برگزاری اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا نماد اراده طرفین برای گسترش روابط اقتصادی است

از اکسپو ایران 2024 چه می دانید؟​

رئیس جمهور: اراده ایران و کشورهای آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است

مسئولان بسترهای حضور مردم برای مشارکت در تولید را فراهم کنند

اراده ایران و کشور‌های آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است

اعزام 11 رایزن بازرگانی به آفریقا/ خط منظم هوایی باید ایجاد شود

ایجاد خط کشتیرانی منظم به غرب آفریقا/ افزایش رایزنان بازرگانی در آفریقا

رایزنی سفیر ایران در ترکیه با یکی از مقامات سازمان همکاری اسلامی

موافقت وزارت خارجه با تعطیلی شنبه به جای پنجشنبه

رایزنی برای تبادلات مالی و بانکی میان ایران و آفریقا

ورود هیات تجاری و اقتصادی استان هرمزگان به کشور چین

کارگران سربازان انقلاب اسلامی در جنگ اقتصادی با دشمن هستند

بر تلاش مسئولان برای تحقق شعار سال تأکید کرد

استقبال بازار جهانی از محصولات دانش بنیان وطنی

بازگشت 3000 واحد تعطیل به تولید/ 1.2 میلیون نفر بیمه شدند

اعتبارات مقابله با فقر به کدام دستگاهها می‌رسد؟+ جدول

معطل‌ماندن مردم خارگ در اسکله‌های دریایی قابل قبول نیست

انتقاد امام جمعه باخرز از وضعیت تنها بیمارستان شهرستان

بالاترین نرخ بیکاری در آلمان از سال 2015

مقابله با هجمه‌های دشمن در گرو بصیرت‌افزایی است

مدیریت باید سرمایه‌گذاری در بحث تولید را تثبیت کنند

مسئولان هم محصولات ملی و داخلی خریداری و مصرف کنند

با سازوکارهای اقتصادی فعلی جامعه، کارگر غالباً با مشکل مواجه می‌شود

لزوم حمایت بیشتر مسئولان از کارگران در شرایط جنگ اقتصادی

مدیران باید سرمایه‌گذاری در بحث تولید را تثبیت کنند

ایجاد دبیرخانه دائمی اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا

کارگران و کارفرمایان در خط مقدم و خاکریز اول جهاد اقتصادی هستند