ایرانیان جهان

آخرين مطالب

سفر عبدالمهدی به صنعا با پیشنهادهای جدیدی از سوی ایالات متحده همراه بود/ ترامپ به گزینه واسطه‌ها برای عدم اظهار ضعف در برابر یمن متوسل شد ایالات متحده آمریکا

سفر عبدالمهدی به صنعا با پیشنهادهای جدیدی از سوی ایالات متحده همراه بود/ ترامپ به گزینه واسطه‌ها برای عدم اظهار ضعف در برابر یمن متوسل شد
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - «عبدالعزیز احمد البکر»، وزیر مشاور پیشین دولت نجات ملی یمن و دبیرکل حزب سوسیال ناسیونالیست این کشور در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره تحولات اخیر پرونده یمن به پرسشهای مطرحشده پاسخ گفت.
اهداف ائتلاف آمریکایی در هدف قرار دادن یمن در وهله نخست بر تلاش برای تضعیف تواناییهای نیروهای مسلح کشور متمرکز است که در حمایت از مردم فلسطین موضعی مذهبی، اخلاقی و انساندوستانه اتخاذ کردهاند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
ایالات متحده مدعی است که به دنبال تضعیف توانمندی های نظامی مانند سکوهای موشکی و پهپادها و جلوگیری از حملات به کشتیهای اسرائیلی است. هدف از این عملیات ارسال پیام های بازدارنده به ایران است که ادعا شده است از صنعا حمایت می کند. همچنین آمریکا به نوعی به دنبال نمایش قدرت ائتلاف به متحدانش در منطقه است. اما آیا این حملات به اهداف خود رسیدهاند؟ واقعیت نشان می‌دهد که توانایی‌های آمریکا در مواجهه با پیچیدگی‌های وضعیت در یمن در کنار پایداری مردم این کشور و سازگاری آنها با حملات، محدود و ناکارآمد به نظر می‌رسد. این حملات اغلب مکان‌های ثانویه یا غیرنظامی را هدف قرار می‌دهند و رنج مردم را بدون تأثیر بر زیرساخت‌های نظامی یمن افزایش می‌دهند. صنعا با حمله به یک ناو هواپیمابر آمریکایی در دریای سرخ به مقابله با تشدید تنش ادامه می‌دهد و همین امر، ناتوانی آمریکا در تحمیل سیطره خود یا تحقق ثبات واقعی برای هژمونی خود در منطقه را آشکار می‌کند. تا این لحظه به نظر می رسد که این قبیل عملیاتها چیزی بیش از یک نمایش قدرت پرهزینه نباشد، اما با تغییر معادله یا شکست اراده یمنی ها که ثابت کردهاند توانمندی های ساده آنها برای تشویش قدرتمندترین ارتشهای جهان کافی است، فاصله زیادی دارد.
اهداف نیروهای مسلح یمن از هدف قرار دادن کشتیهای مرتبط با رژیم صهیونیستی و سرزمین های اشغالی چیست؟
اهداف سیاسی و نظامی نیروهای مسلح یمن از هدف قرار دادن سرزمین های اشغالی و کشتی هایی که به این مقصد حرکت می کنند، کاملا مشهود است:
هدف نخست: نیروهای یمنی به دنبال حمایت از آرمان فلسطین هستند، زیرا هدف قرار دادن رژیم صهیونیستی و کشتی‌های مرتبط با آن بخشی از مقابله با تجاوز و محاصره صهیونیست‌ها علیه غزه و کرانه باختری تلقی می‌شود.
هدف دوم: این نوع عملیات از منظر استراتژیک با هدف ایجاد اختلال در ترافیک دریایی در دریای سرخ و تنگه باب المندب انجام می شود که به عنوان ابزاری برای اعمال فشار اقتصادی و سیاسی علیه اسرائیل و متحدانش به شمار میرود. صنعا با هدف قرار دادن کشتی‌ها به دنبال افزایش هزینه‌های حمایت لجستیکی از اسرائیل است و شرکت‌های بین‌المللی را مجبور به تغییر مسیر یا تردید در معامله با بنادر اسرائیل می‌کند. این نوع عملیات وجهه یمن را به عنوان یک قدرت مقاومت که قادر به مقابله با دشمنان قدرتمند است، تقویت کرده و و به آن قدرت نفوذ بیشتری در مذاکرات محلی و منطقهای میدهد.
استفاده صنعا از موشک‌ها و پهپادهای ساده اما کارآمد، توانایی آن را در به چالش کشیدن قدرت‌های بزرگ به رغم وجود اختلاف بزرگ در توانایی‌ها نشان می‌دهد که در واقع بازتاب استراتژی مبتنی بر مقاومت و دستیابی به پیروزی‌های نظامی بزرگ با امکانات محدود است.
دلایل سفر «عادل عبدالمهدی»، نخست وزیر پیشین عراق به یمن در بحبوحه تنش های منطقه را چگونه ارزیابی می کنید؟ آیا وی حامل پیامی از سوی رئیس‌جمهوری و دولت آمریکا بوده است؟
سفر عادل عبدالمهدی به صنعا، دلالت‌های سیاسی و راهبردی مهمی در زمینه تنش‌های کنونی منطقه به ویژه در سایه تشدید درگیری ها در یمن و دریای سرخ به همراه دارد. این سفر با توجه به شکست حملات اخیر ایالات متحده در بازدارندگی از هدف قرار دادن کشتی‌های اسرائیلی یا کشتی هایی که به سمت سرزمین های اشغالی می‌روند و همچنین جلوگیری از عملیات یمن در عمق این اراضی، نشان‌دهنده نیاز فوری آمریکا برای تغییر رویکرد خود از عملیات نظامی به راه حلهای دیپلماتیک است.
دلالتهای اصلی این سفر:
نخست اینکه عراق با موقعیت جغرافیایی و روابط پیچیده خود با ایران و آمریکا می تواند برای ایفای نقش میانجی مناسب باشد. انتخاب عادل عبدالمهدی به عنوان یک شخصیت سیاسی با تجربه و ارتباطات گسترده، این احتمال را تقویت می‌کند، به ویژه اینکه وی از اعتباری نزد احزاب متعدد در منطقه برخوردار است.
دوم: اعمال فشار منطقهای و بین‌المللی: این سفر ممکن است منعکس‌کننده فشار کشورهای منطقه مانند عربستان سعودی و امارات متحده عربی و همچنین ایالات متحده برای تنش‌زدایی از اوضاع در یمن باشد. تداوم نظامی کردن دریای سرخ توسط ایالات متحده به منافع اقتصادی جهانی آسیب می‌رساند و راه حل سیاسی را در اولویت قرار می‌دهد.
سوم: تغییر در استراتژی ایالات متحده: این اقدام پس از ماه ها حملات نظامی توسط «جو بایدن»، رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا که نتوانست به اهداف خود در یمن دست یابد و یک هفته پس از شکست عملیات نظامی اعلام‌شده توسط «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهوری جدید این کشور می‌تواند نشانه‌ای از تمایل واشنگتن برای کشف کانال های غیرمستقیم دیپلماتیک باشد.
آیا عبدالمهدی حامل پیامی از سوی ترامپ و دولت آمریکا بود؟
این سفر با پیشنهادهای جدیدی از سوی ایالات متحده به صنعا همراه بود که شاید هدف آن تنش زدایی از وضعیت کنونی در ازای امتیازات سیاسی یا اقتصادی بود. با این حال، موضع صنعا روشن است: تا زمان رفع محاصره، توقف تجاوزهای اسرائیل و اجرای مجدد توافق با حماس، از غزه حمایت می کند.
احتمالا نخست‌وزیر سابق عراق از سوی ایالات متحده یا متحدانش موظف شده بود که بدون اعلام صریح این موضوع، میانجی‌گری کند. ترامپ که به رویکرد عمل‌گرایانه و مستقیم خود معروف است، این بار ترجیح داد از واسطه‌ها استفاده کند تا در مواجهه با یمن ضعیف ظاهر نشود، به‌ویژه اینکه تاکنون موضع رسمی از سوی کاخ سفید یا دولت عراق در این باره اعلام نشده است.
این دیدار نشان‌دهنده تلاشی برای یافتن راه‌حل دیپلماتیک برای بحران یمن است و می تواند بخشی از استراتژی گسترده‌تر ایالات متحده برای تغییر شکل روابط با یمن به دور از رویارویی مستقیم نظامی باشد.
آینده پرونده یمن را در سایه تحولات غزه و فلسطین چکونه ارزیابی میکنید؟
آینده مسأله یمن به عنوان بخشی جدایی‌ناپذیر از نبرد مقاومت همه‌جانبه علیه اشغالگران اسرائیل و نفوذ آمریکا در منطقه، پیوند تنگاتنگی با موضوع فلسطین دارد. این ارتباط ، باری بر دوش یمن نیست، بلکه قدرتی است که موقعیت استراتژیک صنعا را تقویت میکند و به آن مشروعیت گسترده‌تری در جهان عرب و اسلام می بخشد.
تا زمانی که تجاوز علیه غزه و مردم فلسطین ادامه داشته باشد، موضع یمن همچنان فعال و عاملی تأثیرگذار در معادلات منطقه‌ای خواهد بود. هدف قرار دادن کشتی‌هایی که به سمت سرزمین‌های اشغالی می‌روند و ادامه عملیات در دریای سرخ تنها یک واکنش موقت نیست، بلکه یک استراتژی بلندمدت با هدف وادار کردن جامعه بین‌المللی به تعامل جدی با موضوع فلسطین خواهد بود.
ما انتظار داریم که این موضوع، موقعیت صنعا را در مذاکره چه با ائتلاف تحت رهبری عربستان سعودی و چه با آمریکا و متحدانش تقویت کند. دنیا دریافته است که راه حل نظامی برای یمن کارساز نیست. امروز، صنعا به یک بازیگر اصلی در محور مقاومت تبدیل شده است و از منظر صنعا، پرونده یمن و فلسطین دو موضوع مجزا نیستند، بلکه یک جبهه واحد در برابر بی عدالتی و استعمار هستند.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1381926/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله سازندگی/ دروغ و فریبکاری اسرائیل

حمله «کیهان» به «هم‌میهن»: اشک تمساح برای اعصاب مردم

مصر تعیین سفیر جدید در تل‌آویو را به تعویق انداخت

وزیر خارجه جدید آلمان: وضعیت نوار غزه غیرقابل تحمل شده است

تدابیر امنیتی در بغداد پیش از برگزاری اجلاس سران عرب

ویتکاف یک پروتکل قدیمی را زیر پا گذاشت!

کدام سکوها در صف رفع فیلترینگ هستند؟

سرمقاله دنیای اقتصاد/ مربع دیپلماسی اقتصادی

لیبرمن کاندیداتوری خود را برای انتخابات 2026 اعلام کرد

محمود عباس: مخالف مدیریت غزه توسط آمریکا هستیم

جزئیات توافق آنکارا و پ.ک.ک برای پایان درگیری

تغییر موضع معاون ترامپ درباره جنگ هندوپاکستان

برق مشترکان پرمصرف محدود می‌شود

برقی‌سازی 20 هزار موتورسیکلت در تهران؛ هوا و سوخت نفس می‌کشند؟

جزئیات اجرای مرحله سوم کالابرگ؛ فعلا خبری نیست!

سرمقاله کیهان/ ادامه مذاکرات فقط بعد از پوزش ترامپ

مقام صهیونیست: فرماندهان حماس را ترور کردیم، اما بی‌فایده بود

تحرکات مشکوک آمریکایی‌ها در بغداد؛ «نقشه خطرناکی در راه است»

توافق آبی بین هند و پاکستان به‌رغم آتش‌بس، همچنان تعلیق خواهد ماند

نخست وزیر پیشین اسرائیل: باید به جنگ غزه پایان دهیم

صهیونیست ها حتی به درختان فلسطینیان هم رحم نکردند!

ترامپ پیشنهاد پوتین برای مذاکره مستقیم با کی‌یف را ستود

رشد ١٧٢ درصدی ارزش معاملات در چهار بورس ‌ایران

اعتراض فرانسوی‌ها به انحلال بزرگترین انجمن حامی فلسطین

تل‌آویو: حماس روش‌های نبرد خود را تغییر داده است

ده‌ها شهید و زخمی در حمله پهپادی صهیونیست‌ها علیه پناهگاه آوارگان

پوتین: روسیه و ویتنام همکاری‌های دفاعی و امنیتی‌شان را تقویت می‌کنند

روی میز مذاکرات چه چیزی قرار دارد؟

سرمقاله خراسان/ خداقوت به امام رضایی‌ها

«ترامپ»: اجرای وعده‌های انتخاباتی سخت‌تر از آن چیزی است که فکر می‌کردم

مخاطرات ابلاغ وارداتی

کیهان نوشت: فرمان تسلیم زیر عنوان توافق

مراسم گرامیداشت شهید حسین امیرعبداللهیان در دامغان برگزار شد

نتانیاهو در بن‌بست؛ تحلیل «کارشناسان اسرائیلی» از مذاکرات ایران و آمریکا

مرگ نظریه پرداز قدرت نرم

خبر خوش وزیر کار برای مستمری‌بگیران تامین اجتماعی

زمان آغاز پیش‌فروش بلیت‌ قطارهای مسافری خرداد

دارو هم کالای لاکچری شد؟

کدام خلیج؟ کدام فارس؟

جریان‏‌شناسی اصول‏گرایان و لیدرهایشان

«پوست‌اندازیِ سعودی‌ها»؛ رپرتاژ مجله بریتانیایی برای بن‌سلمان

روزنامه ترکیه از توافق پنهان دولت آنکارا و پ.ک.ک خبر داد

کرملین: روسیه پیشنهاد آتش‌بس 30 روزه را بررسی می‌کند

رصد آیزنهاور با مهاجر 6

از زیرزمین تا بالای سر دشمن

برای تندروها اهمیت ندارد مردم چقدر تحت فشار هستند!

شمایل راست سنتی و نماد محافظه‌کاری

اعتراض هزاران صهیونیست به سیاست‌های نتانیاهو

یونیسف: طرح اسرائیل برای امداد رسانی انتخاب بین کوچ یا مرگ است

لیبرمن: روابط اسرائیل و آمریکا در بدترین وضعیت قرار دارد